IFI logo
Se flere bilder
Slik finner du farger til hytta

Foto: Flügger

Slik finner du farger til hytta

Trenger du hjelp til å finne farger til hytta? Fargekonsulent Gry Spratt hos Flügger kommer med sine beste tips til fargevalg til hytta ved sjøen, i skogen og på fjellet.

Mari Andersen Rosenberg

Mari Andersen Rosenberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hva er viktig å tenke på når du skal finne farger til hytta? Fargekonsulent Gry Spratt hos Flügger i Bergen ser etter nyanser som harmonerer med omgivelsene, men uten å miste fokuset på det personlige preget og hyttekosen.

– Den tradisjonelle røde hytta kommer nok aldri til å forsvinne, og det ønsker vi selvfølgelig ikke heller. Men om du derimot ser for deg et annet uttrykk på ditt andre hjem, er det å observere omgivelsene et godt utgangspunkt, sier hun.

– Det høres kanskje åpenbart ut, men det kan gjøre en stor forskjell og samtidig sørge for en sømløs harmoni mellom hytta og naturen rundt", tipser fargekonsulenten.

LES OGSÅ: Få eksperthjelp til å finne riktig farge

Farger til sjøhytta

– Har du hytte ved sjøen passer blå, grå og blågrå toner svært godt med landskapet rundt, da disse fargene samspiller godt med de naturlige fargene vi finner i havet, sanden, sivet og svaberget, sier Spratt.

Hun mener at hele stilen kan toppes med den klassiske maritime stilen innendørs, eller lyse og varme toner som kontrast til det blå eller grå utendørs.

– La deg inspirere av stoffer i lin, blonder og naturlig fiber. En lys beige eller en varm grå på veggene gir den lune følelsen mange er på jakt etter mot de kaldere tonene utendørs, sier hun.

Se flere bilder
Farger til sjøhytta

Foto: Flügger

SJØEN: Har du hytte ved sjøen, kan den klassiske maritime stilen gjerne få skinnen innendørs, eller sats på lyse, varme toner.

Farger til skogshytta

Til hytta i skogen mener Spratt man med fordel kan hente opp farger på naturens elementer.

– I skogområder kan du gjerne hente opp nyanser fra trær, stein og jord. Brune og grønne toner skaper en veldig lekker effekt i disse omgivelsene, tipser hun.

For å gjøre stilen komplett, er rådet fra fargekonsulenten å gå for en terrasse i mørke toner, som også forhindrer like stor grad av grønske.

– Inne kan stilen være lun og varm, med elementer i brune og gylne toner. Det kan også være fint å bruke tapeter som henter opp skogstema eller skaper kontrast til nøytrale farger på veggene, forklarer hun.

Se flere bilder
Farger til skogshytta

Foto: Flügger

SKOGEN: Skogshytta kan være lun og varm, med elementer i brune toner, og gjerne med tapet på veggen.

Farger til fjellhytta

På fjellet er det særlig de grå, mørke og gylne tonene som harmonerer godt med omgivelsene.

– Hytter på fjellet kan ofte innredes med rikere farger, for å skape en varmere stemning innendørs som kontrast til det ytre, tipser Spratt, og legger til: – Du kan med fordel hente inn duse farger fra lyngblomsten eller varme toner fra kveldssolen.

Se flere bilder
Farger til fjellhytta

Foto: Flügger

FJELLET: Hytta på fjellet må gjerne innredes med rikere, varmere farger.

Fargekonsulentens råd til hytteeiere:

  • Fokuser på omgivelsene og samspillet av farger
  • Kombiner fargenyanser, tekstiler og tapeter
  • Ikke glem at hytta er et sted man ønsker å slappe av og kose seg

– Når dette er sagt, er selvfølgelig det aller viktigste å få frem sin personlige stil. Dette kan vi veldig gjerne hjelpe deg med, avslutter fargekonsulenten.

Besøk til nærmeste Flügger farve for flere tips til ditt neste prosjekt.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.