Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Moderne hyttekos med brunt

  Kristian Owren/ifi.no
Brunt er tilbake som interiørfarge. Vi hilser den spesielt velkommen på hytta.
Hytte på fjellet
HYTTEDRØMMEN: Vi lengter etter den tradisjonelle lune hyttekosen. Hytta heter «Midthø» og er fra Karakter- serien til BoligPartner. Kristian Owren/ifi.no

Mens trenden går mot flere og mer farger hjemme, går hyttemoten fra grått til brunt. Den tradisjonelle lune hyttekosen er tilbake, og særlig på fjellet er det flere som nå velger mørkere farger.

Kosen endrer seg

I lengre tid har også hyttene vært preget av minimalismen. Mens vi malte hjemmene våre hvite og grå, endret vi også oppfatning av hva som var koselig på hytta. I de siste årene er det særlig lyse og gråaktige kjølige toner som har vært populære.

Brunt tilbake

Brunt panel på hytta
BRUNT: Flere og flere velger mørkere vegger på hytta. Stueveggene i denne hytta er beiset med farge Torv fra Tyrilin, og taket er beiset med farge Lys varde, også fra Tyrilin. Kristian Owren/ifi.no

Nå dreier pendelen mot varmen, og spesielt er det de varme bruntonene som vokser raskt. Ikke overraskende, for alle som spår om trender har lenge satt likhetstegn mellom hygge og mørke farger. I tillegg er trepanel med synlige kvister og årringer tilbake for fullt. Alt dette er selve grunnoppskriften på et koselig hyttemiljø.

Hyttedrømmen

Interiørdesigner Siv Munkeberg Brenne bekrefter den brune, varme trenden. For mange er lunheten fra den gamle setra fortsatt idealet.

– Hyttetrenden går i to retninger: den gode gamle hyttekosen, og en lys, moderne og vedlikeholdsfri, sier hun.

De som liker å pusle og stelle med hytta, henter inspirasjon i den gamle seterdrømmen, mens de som vil fort ut i løypene og bruke tiden der vil ha det effektivt og bruke minimalt med tid på vedlikehold.

– Men vi vil gjerne ha det komfortabelt og moderne, og lunhet er veldig viktig. For å få fram den lune gode hyttekosen beises treverket for å få fram litt av den gamle patinaen, sier hun.

LES OGSÅ: Slik beiser du trepanelet inne

Beise brunt panel
BEIS: Treverket på hytter beises nå i varme bruntoner, for å få det lune uttrykket. Bjørg Owren/ifi.no

Hyttekos i endring

Trendy med brunbeiset panel
TRENDY: Brunbeiset panel har blitt mer og mer trendy i det siste, og er pop både på hytta og hjemme. Her er det påført Tyrilin Interiørbeis 20 Stølsbrun i ett strøk. Tyrilin

– Mange velger å beise både tak og vegger brune, taket i en nyanse lysere enn veggen. Det er også en trend med mørkere lister rundt vinduene, sier Therese Kristiansen hos Boligpartner Fritid.

Hun forteller om stor interesse for mørkere og varmere farger på hytter rundt om. Selv om mange fortsatt etterspør hvite tak, ender de ofte opp med å beise i en mørkere nyanse.

– Når de opplever lunheten, og hvor fint det er uten taket som et hvitt lokk, går de for beiset tak, forteller hun.

Hvite vinduer er standard på mange hytter, men stadig flere går for mørkere farger også her for å integrere vinduene i helheten. 

Dette ble brukt:

Hovedbilde og BRUNT:
  • Vegger: beis, farge Torv – TYRILIN
  • Tak: beis, farge Lys Varde – TYRILIN
  • Møbler: Signaturserien til BOHUS
HYTTEDRØMMEN:
  • Hytte: Karakter-serien, Midthø – BOLIGPARTNER
BEIS:
  • Beis fra TYRILIN
  • Pensel fra JORDAN
TRENDY:
  • Vegger: Tyrilin Interiørbeis 20 Stølsbrun – TYRILIN
Les også Beise tidligere beiset panel

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: