Kategorier

Meny

Konto

Moderne hyttekos med brunt

Brunt er tilbake som interiørfarge. Vi hilser den spesielt velkommen på hytta.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Moderne hyttekos med brunt

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Mens trenden går mot flere og mer farger hjemme, går hyttemoten fra grått til brunt. Den tradisjonelle lune hyttekosen er tilbake, og særlig på fjellet er det flere som nå velger mørkere farger.

Dele på Pinterest Hytte på fjellet

Foto: Kristian Owren/ifi.no

HYTTEDRØMMEN: Vi lengter etter den tradisjonelle lune hyttekosen. Hytta heter «Midthø» og er fra Karakter- serien til BoligPartner.

Kosen endrer seg

I lengre tid har også hyttene vært preget av minimalismen. Mens vi malte hjemmene våre hvite og grå, endret vi også oppfatning av hva som var koselig på hytta. I de siste årene er det særlig lyse og gråaktige kjølige toner som har vært populære.

Brunt tilbake

Nå dreier pendelen mot varmen, og spesielt er det de varme bruntonene som vokser raskt. Ikke overraskende, for alle som spår om trender har lenge satt likhetstegn mellom hygge og mørke farger. I tillegg er trepanel med synlige kvister og årringer tilbake for fullt. Alt dette er selve grunnoppskriften på et koselig hyttemiljø.

Dele på Pinterest Brunt panel på hytta

Foto: Kristian Owren/ifi.no

BRUNT: Flere og flere velger mørkere vegger på hytta. Stueveggene i denne hytta er beiset med farge Torv fra Tyrilin, og taket er beiset med farge Lys varde, også fra Tyrilin.

Hyttedrømmen

Interiørdesigner Siv Munkeberg Brenne bekrefter den brune, varme trenden. For mange er lunheten fra den gamle setra fortsatt idealet.

– Hyttetrenden går i to retninger: den gode gamle hyttekosen, og en lys, moderne og vedlikeholdsfri, sier hun.

De som liker å pusle og stelle med hytta, henter inspirasjon i den gamle seterdrømmen, mens de som vil fort ut i løypene og bruke tiden der vil ha det effektivt og bruke minimalt med tid på vedlikehold.

– Men vi vil gjerne ha det komfortabelt og moderne, og lunhet er veldig viktig. For å få fram den lune gode hyttekosen beises treverket for å få fram litt av den gamle patinaen, sier hun.

LES OGSÅ: Slik beiser du trepanelet inne

Dele på Pinterest Beise brunt panel

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

BEIS: Treverket på hytter beises nå i varme bruntoner, for å få det lune uttrykket.

Hyttekos i endring

– Mange velger å beise både tak og vegger brune, taket i en nyanse lysere enn veggen. Det er også en trend med mørkere lister rundt vinduene, sier Therese Kristiansen hos Boligpartner Fritid.

Hun forteller om stor interesse for mørkere og varmere farger på hytter rundt om. Selv om mange fortsatt etterspør hvite tak, ender de ofte opp med å beise i en mørkere nyanse.

– Når de opplever lunheten, og hvor fint det er uten taket som et hvitt lokk, går de for beiset tak, forteller hun.

Hvite vinduer er standard på mange hytter, men stadig flere går for mørkere farger også her for å integrere vinduene i helheten. 

Dele på Pinterest Trendy med brunbeiset panel

Foto: Tyrilin

TRENDY: Brunbeiset panel har blitt mer og mer trendy i det siste, og er pop både på hytta og hjemme. Her er det påført Tyrilin Interiørbeis 20 Stølsbrun i ett strøk.

Dette ble brukt

Hovedbilde og BRUNT:

Vegger: beis, farge Torv – TYRILIN

Tak: beis, farge Lys Varde – TYRILIN

Møbler: Signaturserien til BOHUS

HYTTEDRØMMEN:

Hytte: Karakter-serien, Midthø – BOLIGPARTNER

BEIS:

Beis fra TYRILIN

Pensel fra JORDAN

TRENDY:

Vegger: Tyrilin Interiørbeis 20 Stølsbrun – TYRILIN

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]