Kategorier

Meny

Konto

Beise tidligere beiset panel

Har beisen på panelet blitt slitt? Det er ingenting i veien for at du kan påføre et nytt lag beis over det gamle.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Beise tidligere beiset panel

Foto: Jon Halvorsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Panelbeis gir panelet et naturlig og levende utseende. Beisen trekker ulikt inn i treverket på grunn av dens ulikheter i hardhetsgrad, og på den måten fremhever beisen treverkets struktur.

Panelbeis finnes i dag i mange forskjellige fargenyanser, så om du ønsker fargevariasjon i hjemmet ditt, er det ikke nødvendig å ty til maling. Vær imidlertid oppmerksom på at fargen beisen vil få på veggen avhenger av fargen på underlaget. For eksempel vil en grønntonet panel kunne se gråaktig ut hvis det overmales med en rød/brun beis. Test derfor ut fargen på et lite område før du går løs på hele panelet.

Før du påfører beisen bør du gjennom litt forarbeid, for at resultatet skal bli best mulig.

Slik gjør du:

1.Vask panelet

Vask panelet med et mildt rengjøringsmiddel, for eksempel husvask. Når du vasker panel, begynn alltid nedenfra og vask oppover. Etterpå må du etterskylle med masse rent vann, dette bør derimot foregå ovenfra og nedover. Husk å skifte vann ofte, veggen blir aldri renere enn vaskevannet!

2. Mattslip panelet

Slip overflaten med en lett hånd i treverkets lengderetning. Bruk et fint slipepapir i korning 150-180.

3.Avstøv panelet

Avstøv veggen grundig med en kost eller en støvsuger med møbelmunnstykke. Alt støv må fjernes for at resultatet skal bli jevnt og pent.

4. Påfør beisen

Deretter kan du påføre et tynt strøk panelbeis med en pensel. Det kan være at du trenger to strøk, men dette er en smakssak, og vil avhenge av hvor sterk du ønsker pigmenteringen i beisen.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]