Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

7 ting du bør vite før du behandler panelet

  Kristian Owren/ifi.no, Tyrilin, Nordsjö
Vil du sette farge på panelet og samtidig beholde den naturlige «looken»? Da er transparent overflatebehandling veien å gå. Her er 7 ting du må vite før du setter i gang.

Det finnes mange ulike behandlinger som kan gi det ønskede resultatet, der du setter farge på panelet samtidig som du beholder den naturlige trestrukturen. Både hardvoksolje, interiørbeis, panelbeis, panellakk, panelvoks, trebeis og treolje kan brukes.

Her er 7 ting du bør være obs på før du påfører den transparente behandlingen:

1. Underlaget påvirker

Brunbeiset panelt
POP: Den naturlige «looken» du får med transparente behandlinger på panel er populær både på hytter og hjemme. Kristian Owren/ifi.no

Transparent behandling gjør at fargen på underlaget skinner gjennom og påvirker sluttresultatet. Test fargen et skjult sted før du går løs på hele interiøret.

2. Ett eller flere strøk?

Ett strøk kan være nok til å gi den fargen, beskyttelsen og slitestyrken du ønsker. Ytterligere strøk gir et mer dekkende og sterkere pigmentert resultat. Et mindre dekkende utseende oppnås ved å trekke av beis med en lofri klut etter påføring.

Ett strøk interiørbeis
ETT STRØK: Det kan være nok med ett strøk for å oppnå resultatet du ønsker. Her er det lagt på ett fyldig strøk interiørbeis. Tyrilin

3. Godt verktøy = arbeidsglede

Rask og skjoldfri påføring sikres best med bruk av bred pensel eller rull for glatte flater, i kombinasjon med fordriver og skråpensel for hjørner og detaljer. Kvalitetsverktøy drypper og spruter lite, og gir et jevnt resultat.

4. Ikke dugnadsjobb

Beis
MANGE VEIER: Det er, som de sier, mange veier til rom. Både beis, olje, lakk og voks kan gi det transparente resultatet du vil ha. Nordsjö

Håndlaget til maleren er med på å avgjøre resultatet. Vi legger alle på ulik mengde og stryker ut på forskjellige måter, og får derfor forskjellig finish. Vil du dele jobben med noen, bør én og samme person påføre, mens den andre jevner ut finishen.

5. Arbeid feltvis

Vanntynnede transparente behandlinger tørker raskt, og det er enkelt å få synlige start- og stoppmerker. Fjern tak- og gulvlister, og påfør produktet på 1-2 bord av gangen.

6. Lysning

Gulnet panel kan lysnes med hvitpigmenterte produkter. Behandlingene inneholder også UV-filter som forhindrer videre gulning.

7. Fra gulnet til varmbrunt

Et gammelt, gulnet panel kan farges i den moderne, varmbrune fargen. Husk først å lysne med et hvitpigmentert produkt, for å unngå for sterk gultone.

Les også Beise tidligere beiset panel

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons