Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Ikke del på beisejobben

  •  
  •   Publisert:
  Bjørg Owren/ifi.no
Det er hyggelig å være to og to når man pusser opp. Men når det kommer til beising, bør én holde penselen.
Brunbeiset panel
TRANSPARENT: Beis er en transparent behandling, som legger seg som et slør over treverket. Det er viktig å få til en fint og jevnt resultat. Her er det brukt Tyrilin. Kristian Owren/ifi.no

Når du skal beise panelet hjemme eller på hytta, er det viktig å få et fint og jevnt resultat. Siden det er en transparent behandling, betyr det at hvordan du legger på beisen vil synes på panelet. Håndlaget til den som maler er derfor veldig viktig for resultatet.

Fordi vi alle legger på ulik mengde beis og fører verktøyet på ulike måter, vil forskjellene bli synlig i sluttresultatet dersom flere enn én person deler på jobben.

Hvis dere vil jobbe to og to

Det er forståelig at man ofte ønsker å være to når noe skal pusses opp. Også når panelet skal beises. Det er både hyggeligere og gjør at jobben går raskere. Men la uansett én og samme person påføre beisen med rulle eller pensel, så kan den andre heller stryke ut rullemønsteret og jevne ut til dere får en fin finish.

Og vil dere bytte på oppgavene, bør dere vente til neste rom. Om dere vil bytte før, må dere i hvert fall vente til neste vegg. Aldri bytt på midten av en vegg. Hvis to ulike personer påfører beis på en vegg, vil forskjellene i påføringen bli synlige, og resultatet vil ikke bli like jevnt og fint. 

LES OGSÅ: Unngå skjolder og overlapp når du beiser trepanel

Beise panel sammen
ENMANNSJOBB: Det er best å være én når panelet skal beises. Skal dere være to, bør den ene påføre beis og den andre stryke ut strukturen. Kristian Owren/ifi.no
Les også Beise tidligere beiset panel

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: