Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Ikke del på beisejobben

Det er hyggelig å være to og to når man pusser opp. Men når det kommer til beising, bør én holde penselen.

cloud_download
fullscreen
  • <b>ENMANNSJOBB:</b> Det er best å være én når panelet skal beises.

    Foto: Bjørg Owren/ifi.no

  • <b>ENMANNSJOBB:</b> Det er best å være én når panelet skal beises. Skal dere være to, bør den ene påføre beis og den andre stryke ut strukturen.

    Foto: Kristian Owren/ifi.no

  • <b>TRANSPARENT:</b> Beis er en transparent behandling, som legger seg som et slør over treverket. Det er viktig å få til en fint og jevnt resultat. Her er det brukt Tyrilin.

    Foto: Kristian Owren/ifi.no

Annonse
Annonse
Brunbeiset panel

TRANSPARENT: Beis er en transparent behandling, som legger seg som et slør over treverket. Det er viktig å få til en fint og jevnt resultat. Her er det brukt Tyrilin.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Når du skal beise panelet hjemme eller på hytta, er det viktig å få et fint og jevnt resultat. Siden det er en transparent behandling, betyr det at hvordan du legger på beisen vil synes på panelet. Håndlaget til den som maler er derfor veldig viktig for resultatet.

Fordi vi alle legger på ulik mengde beis og fører verktøyet på ulike måter, vil forskjellene bli synlig i sluttresultatet dersom flere enn én person deler på jobben.

Hvis dere vil jobbe to og to

Det er forståelig at man ofte ønsker å være to når noe skal pusses opp. Også når panelet skal beises. Det er både hyggeligere og gjør at jobben går raskere. Men la uansett én og samme person påføre beisen med rulle eller pensel, så kan den andre heller stryke ut rullemønsteret og jevne ut til dere får en fin finish.

Og vil dere bytte på oppgavene, bør dere vente til neste rom. Om dere vil bytte før, må dere i hvert fall vente til neste vegg. Aldri bytt på midten av en vegg. Hvis to ulike personer påfører beis på en vegg, vil forskjellene i påføringen bli synlige, og resultatet vil ikke bli like jevnt og fint. 

LES OGSÅ: Unngå skjolder og overlapp når du beiser trepanel

Beise panel sammen

ENMANNSJOBB: Det er best å være én når panelet skal beises. Skal dere være to, bør den ene påføre beis og den andre stryke ut strukturen.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]