IFI logo
Se flere bilder
Ikke del på beisejobben

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

Ikke del på beisejobben

Det er hyggelig å være to og to når man pusser opp. Men når det kommer til beising, bør én holde penselen.

Mari Andersen Rosenberg

Mari Andersen Rosenberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når du skal beise panelet hjemme eller på hytta, er det viktig å få et fint og jevnt resultat. Siden det er en transparent behandling, betyr det at hvordan du legger på beisen vil synes på panelet. Håndlaget til den som maler er derfor veldig viktig for resultatet.

Fordi vi alle legger på ulik mengde beis og fører verktøyet på ulike måter, vil forskjellene bli synlig i sluttresultatet dersom flere enn én person deler på jobben.

Se flere bilder
Brunbeiset panel

Foto: Kristian Owren/ifi.no

TRANSPARENT: Beis er en transparent behandling, som legger seg som et slør over treverket. Det er viktig å få til en fint og jevnt resultat. Her er det brukt Tyrilin.

Hvis dere vil jobbe to og to

Det er forståelig at man ofte ønsker å være to når noe skal pusses opp. Også når panelet skal beises. Det er både hyggeligere og gjør at jobben går raskere. Men la uansett én og samme person påføre beisen med rulle eller pensel, så kan den andre heller stryke ut rullemønsteret og jevne ut til dere får en fin finish.

Og vil dere bytte på oppgavene, bør dere vente til neste rom. Om dere vil bytte før, må dere i hvert fall vente til neste vegg. Aldri bytt på midten av en vegg. Hvis to ulike personer påfører beis på en vegg, vil forskjellene i påføringen bli synlige, og resultatet vil ikke bli like jevnt og fint. 

LES OGSÅ: Unngå skjolder og overlapp når du beiser trepanel

Se flere bilder
Beise panel sammen

Foto: Kristian Owren/ifi.no

ENMANNSJOBB: Det er best å være én når panelet skal beises. Skal dere være to, bør den ene påføre beis og den andre stryke ut strukturen.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.