Kategorier

Meny

Konto

Rødmalt sjarm i vannkanten

Dette er idyll på høyt nivå, og selve drømmen for mange.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Rødmalt sjarm i vannkanten

Foto: Per Erik Jæger/ifi.no

Det gode liv, med bading, fiske, krabbefangst og slaraffenliv står konstant på familiens program, og er alfa og omega for dem. Denne lille perlen er et perfekt sted å trekke seg tilbake til, når kveldsluften blir for rå på bryggekanten eller det drypper fra himmelen.

Sjøboden, som opprinnelig tilhørte en ålfisker, rommet garn, fiskeutstyr, ved og verktøy gjennom mange år. Gamle gjenstander som fantes der da eierne overtok har fått bli. Resultatet er en rustikk, ujålete, funksjonell og populær samlingsplass for familien. 

Dele på Pinterest FØR: En anonym utgave av dagens røde sjøbod.

FØR: En anonym utgave av dagens røde sjøbod.

Fargene ute

Rødfargen på fasaden samarbeider elegant med den hvite, og sammen gir de boden et klassisk, maritimt utseende, som skapt for beliggenheten. Terrassen breier seg mellom hus, fjell og sjø, og virker som en forlengelse av fjellet, som den for øvrig også har fått sin farge fra. Dette gjør at den ikke stikker seg ut, og samtidig skaper en sammenheng mellom bygning og uteområder. Rekkverket er erstattet av stolper med tau imellom, som bidrar til å understreke den maritime stilen. 

Dele på Pinterest SOMMERDUSJ: Kaldt ferskvann gjør det mulig å skylle av seg saltvannet etter morgenbadet – for den som hæler!

SOMMERDUSJ: Kaldt ferskvann gjør det mulig å skylle av seg saltvannet etter morgenbadet – for den som hæler!

Inn kom lys og luft

Innendørs var det en forholdsvis mørk affære, med kun en dør på den ene kortveggen, og sparsommelig med vinduer. På veggen ut mot brygge og terrasse ble det derfor satt inn en dobbel glassdør, som holder været ute og slipper lyset inn. Hemsen har også fått et lite vindu, med samme resultat.

Ikke bare endrer vindusflatene opplevelsen inne, de gjør også noe viktig med fasaden. Nå er den levende, mer balansert, og, ikke minst – mer interessant.

 

Dele på Pinterest MINNERIKE DETALJER: Gammelt verktøy og annet utstyr fra stedet preger veggene. Her er det mye historie!

MINNERIKE DETALJER: Gammelt verktøy og annet utstyr fra stedet preger veggene. Her er det mye historie!

Dele på Pinterest ENKELT OG SJARMERENDE: Den gamle arbeidsbenken har gjenoppstått som kjøkkenbenk.

ENKELT OG SJARMERENDE: Den gamle arbeidsbenken har gjenoppstått som kjøkkenbenk.

Nyskurt

Innerveggene vitnet om mange års røff behandling, og var forholdsvis skitne. Rommet ble tross alt brukt både som verksted, lagringsplass og vedbod, så det ville være rart om ikke det hadde satt sine spor. For å bevare det autentiske utseendet i størst mulig grad, ble alt treverket skurt med grønnsåpe, og resultatet taler for seg.

Nå er det plass til mange ved den hyggelige spiseplassen. Sjøbodens gamle arbeidsbenk har blitt til en sjarmerende, praktisk kjøkkenbenk, og er et viktig og nostalgisk element i rommet. En vegg er fylt med verktøy og utstyr fra sjøbodens opprinnelse – her skal det ikke stå på sjarmen! 

Dele på Pinterest STEMNINGSFULLT: Rustikke overflater og møbler skaper hyggelige rammer for spiseplassen.

STEMNINGSFULLT: Rustikke overflater og møbler skaper hyggelige rammer for spiseplassen.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]