Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Rødmalt sjarm i vannkanten

  •  
  •   Publisert:
IDYLL: Sjøboden i ny, rød drakt, som passer fint til omgivelsene. Terrassen har fått farge fra fjellet den ligger inntil, ...   Per Erik Jæger/ifi.no
Dette er idyll på høyt nivå, og selve drømmen for mange.
<b>FØR:</b> En anonym utgave av dagens røde sjøbod.
FØR: En anonym utgave av dagens røde sjøbod.

Det gode liv, med bading, fiske, krabbefangst og slaraffenliv står konstant på familiens program, og er alfa og omega for dem. Denne lille perlen er et perfekt sted å trekke seg tilbake til, når kveldsluften blir for rå på bryggekanten eller det drypper fra himmelen.

Sjøboden, som opprinnelig tilhørte en ålfisker, rommet garn, fiskeutstyr, ved og verktøy gjennom mange år. Gamle gjenstander som fantes der da eierne overtok har fått bli. Resultatet er en rustikk, ujålete, funksjonell og populær samlingsplass for familien. 

Fargene ute

Rødfargen på fasaden samarbeider elegant med den hvite, og sammen gir de boden et klassisk, maritimt utseende, som skapt for beliggenheten. Terrassen breier seg mellom hus, fjell og sjø, og virker som en forlengelse av fjellet, som den for øvrig også har fått sin farge fra. Dette gjør at den ikke stikker seg ut, og samtidig skaper en sammenheng mellom bygning og uteområder. Rekkverket er erstattet av stolper med tau imellom, som bidrar til å understreke den maritime stilen. 

<b>SOMMERDUSJ:</b> Kaldt ferskvann gjør det mulig å skylle av seg saltvannet etter morgenbadet – for den som hæler!
SOMMERDUSJ: Kaldt ferskvann gjør det mulig å skylle av seg saltvannet etter morgenbadet – for den som hæler!

Inn kom lys og luft

<b>MINNERIKE DETALJER:</b> Gammelt verktøy og annet utstyr fra stedet preger veggene. Her er det mye historie!
MINNERIKE DETALJER: Gammelt verktøy og annet utstyr fra stedet preger veggene. Her er det mye historie!

Innendørs var det en forholdsvis mørk affære, med kun en dør på den ene kortveggen, og sparsommelig med vinduer. På veggen ut mot brygge og terrasse ble det derfor satt inn en dobbel glassdør, som holder været ute og slipper lyset inn. Hemsen har også fått et lite vindu, med samme resultat.

Ikke bare endrer vindusflatene opplevelsen inne, de gjør også noe viktig med fasaden. Nå er den levende, mer balansert, og, ikke minst – mer interessant.

 

<b>ENKELT OG SJARMERENDE:</b> Den gamle arbeidsbenken har gjenoppstått som kjøkkenbenk.
ENKELT OG SJARMERENDE: Den gamle arbeidsbenken har gjenoppstått som kjøkkenbenk.

Nyskurt

Innerveggene vitnet om mange års røff behandling, og var forholdsvis skitne. Rommet ble tross alt brukt både som verksted, lagringsplass og vedbod, så det ville være rart om ikke det hadde satt sine spor. For å bevare det autentiske utseendet i størst mulig grad, ble alt treverket skurt med grønnsåpe, og resultatet taler for seg.

Nå er det plass til mange ved den hyggelige spiseplassen. Sjøbodens gamle arbeidsbenk har blitt til en sjarmerende, praktisk kjøkkenbenk, og er et viktig og nostalgisk element i rommet. En vegg er fylt med verktøy og utstyr fra sjøbodens opprinnelse – her skal det ikke stå på sjarmen! 

<b>STEMNINGSFULLT:</b> Rustikke overflater og møbler skaper hyggelige rammer for spiseplassen.
STEMNINGSFULLT: Rustikke overflater og møbler skaper hyggelige rammer for spiseplassen.
Les også Fargene forvandlet hytta

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons