IFI logo
Se flere bilder
Viktig med riktig gulv til barna

Foto: Musum Interiør, Forbo Flooring, Tarkett

Viktig med riktig gulv til barna

Der de minste skal sitte, stå og leke, trengs godt underlag.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når barnerommet skal pusses opp, er det viktig å ta hensyn til at det tilbringes mye tid på gulvet. Her skal det lekes, krabbes og sittes.

– Du bør alltid tenke over behovet ditt før du velger gulv. Og barnerommet er intet unntak, sier Bjørn Musum hos Musum Interiør.

– Velg et gulv som tåler at barna lever og leker der, samtidig som det fremmer god akustikk og er mykt og behagelig å gå på, råder Ingeborg Bigum Borgen hos Tarkett.

Komfort først

Siden gulvet på barnerommet brukes på en mye mer aktiv måte enn andre rom i boligen, er det naturlig å tenke komfort. Barn føler nemlig gulvet med hele kroppen.

– Barn oppholder seg veldig mye på gulvet, og derfor er det viktig at det er mykt, varmt, trygt og innbydende, forklarer Bigum Borgen.

Gunni Marie Blunck hos Forbo Flooring er enig, og peker også på en annen viktig egenskap.

– Velg et gulv som ikke er kaldt. I tillegg bør det være hygienisk og lettstelt, da det ofte kan bli søl, tipser hun.

Det finnes mange ulike typer gulv som kan ha gode egenskaper for et barnerom. Men du må se lenger enn bare til valg av type gulv. Det er nemlig viktig å stille krav også innenfor den spesifikke gulvtypen du vil ha.

– Hvis du for eksempel går for teppe, som er populært på barnerommet fordi det er så lunt og varmt, bør du også velge noe som er slitesterkt, og gjerne med lav og tett luv, slik at det er enkelt å holde rent og fjerne flekker, råder Bjørn Musum.

LES OGSÅ: Myk start på dagen med teppe på soverommet

Se flere bilder
Teppe på barnerommet

Foto: Musum Interiør

MYKT OG VARMT: Komfort står høyt på lista når gulv til barnerom skal velges. Og lite slår teppegulv når det kommer til det. Med teppefliser er det også enkelt å bytte ut en flis ved søl og gris.

Slitesterkt og lyddempende

I tillegg til komfort og enkelt renhold, er det viktig å velge et gulv som tåler litt – og som demper litt lyd. Her kjøres lekebiler, fargestifter flyter fritt og leker faller i gulvet.

– Slitestyrke er viktig på et barnerom, der leken ofte er vilter. Men like viktig er ro og stillhet når det er tid for å sove, påpeker Bigum Borgen.

Se flere bilder
Vinyl på barnerommet

Foto: Tarkett

GULVDRØM: – Vinyl er bra for akustikken, det er enkelt å holde rent, tåler «alt», er mykt og varmt og finnes i mange design – dessuten er det enkelt å bytte når barna vokser og har nye ønsker og behov, sier Ingeborg Bigum Borgen hos Tarkett.

Våg litt mer

Til sist er det også viktig å påpeke at det er ikke mammas interiørdrøm som skal vises på barnerommet. Den kan bli igjen i stua. Tenk heller på hva han eller hun som skal tilbringe mye tid der kanskje liker å oppholde seg i.

– Unger er generelt glad i farger, mens vi voksne er ofte litt mer redde for at det skal bli for mye. Et barnerom gir deg mulighet til å tørre litt mer, her kan du eksperimentere mer med morsomme farger og mønstre. Det er jo et avgrenset område, og du trenger ikke nødvendigvis tenke ti-tjue år frem i tid. Et barnerom forandres jo uansett oftere enn andre rom i boligen, etter hvert som barnet vokser, sier Gunni Marie Blunck hos Forbo Flooring.

LES OGSÅ: La barna få det siste ordet

Se flere bilder
Linoleumsfliser på barnerommet

Foto: Forbo Flooring

KREATIVT: Det bør være lov å være litt kreativ på barneromsgulvet. Med linoleumsfliser er det enkelt å mikse og matche ulike farger og mønstre til et morsomt gulv som står i stil med barnet som skal bo der.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.