Kategorier

Meny

Konto

Lange, lyse sommerkvelder

Uteplass, uterom, utestue, terrasse – «kjært barn mange navn»!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Lange, lyse sommerkvelder

Foto: Per Erik Jæger/ifi.no, Frode Larsen/ifi.no

Uansett hva man velger å kalle det, er formålet med området det samme: å kose seg. Det er ingen tvil om at vi trives ute, og nyter den lyse årstiden mer og mer utendørs på hytta, nærmest uansett vær og føreforhold. Mer eller mindre innpakket i pledd og klær, godt akkompagnert av liflige sommerlyder fra skog, fjell, sjø og fjære – alt ettersom hvor hytta befinner seg.  

Uteplassen har blitt en forlengelse av stuen, og vi vil jo gjerne ha det pent og koselig også der. Møbler, pynteputer, pledd, lykter, krukker – alt er med på å skape atmosfære. Det å lage en uteplass er ikke ensbetydende med å bygge en terrasse. Det handler derimot om å skape et hyggelig uterom, til ettertanke i ensom majestet, eller som et samlingssted for familie og venner. 

Dele på Pinterest Denne hytta ligger både i skog og ved vann, og hadde en lys, guloransje farge som stakk seg veldig ut. Nå er panelet påført en transparent beis i fargen Edelgrå (Flügger), med staffasje i en rolig gråfarge, S 5002-Y. Full harmoni med omgivelsene!

Denne hytta ligger både i skog og ved vann, og hadde en lys, guloransje farge som stakk seg veldig ut. Nå er panelet påført en transparent beis i fargen Edelgrå (Flügger), med staffasje i en rolig gråfarge, S 5002-Y. Full harmoni med omgivelsene!

Dele på Pinterest Panelet har en transparent beis i fargen Edelgrå (Flügger), med staffasje i en rolig gråfarge, S 5002-Y. Alt i alt en innbydende spiseplass i delikate farger.

Panelet har en transparent beis i fargen Edelgrå (Flügger), med staffasje i en rolig gråfarge, S 5002-Y. Alt i alt en innbydende spiseplass i delikate farger.

Ta hensyn med fargene

Noen hytter ligger ved sjøen, noen på fjellet, mens andre har både vann og skog eller fjell som nærmeste naboer. Kanskje ligger hytta nært innpå andre hytter, i ymse farger, eller det er tett vegetasjon helt inntil fasaden. Uansett er det smart å ta hensyn til omgivelsene også når man skal velge farger til uteplassen, som ved utendørs fargesetting generelt. Selv om det, når alt kommer til alt, er ens egen smak som må få bestemme.  

 

Dele på Pinterest En stor, hyggelig terrasse, hvor gulvet (Butinox Terrassebeis, farge grå) har fått sin farge fra fjellet som omkranser den. Frodige trær kaster kjærkommen skygge over bord og benker.

En stor, hyggelig terrasse, hvor gulvet (Butinox Terrassebeis, farge grå) har fått sin farge fra fjellet som omkranser den. Frodige trær kaster kjærkommen skygge over bord og benker.

Dele på Pinterest Her blir fjellet en nydelig del av uteplassen, så terrassen har fått fargen sin fra en av de mørkere nyansene som er å finne der. Stilen er klassisk maritim, i rødt, hvitt og blått – som seg hør og bør når man befinner seg helt vannkanten.

Her blir fjellet en nydelig del av uteplassen, så terrassen har fått fargen sin fra en av de mørkere nyansene som er å finne der. Stilen er klassisk maritim, i rødt, hvitt og blått – som seg hør og bør når man befinner seg helt vannkanten.

Mer informasjon

Beckers

Butinox Futura

Flügger

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]