Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Vi gjør utekosen koseligere med utetepper

  •  
  •   Publisert:
  InHouse
Det er typisk norsk å hygge seg ute. Med tepper og tekstiler har den norske utekosen blitt enda et hakk mer koselig.
Brunt, røft uteteppe
SONER: Utetepper er gode for å lage soner på uteplassen. Teppet er Nature Brun fra Golvabia. Golvabia

Nå er det typisk norsk å krype opp i utesofaen med myke puter, tulle seg inn i pledd og sette bena på et lunende gulvteppe akkurat som inne.

– Ja, trenden nå er at vi innreder ute på samme måte som inne. Utemøblene har blitt mer og mer lik de vi bruker inne, og vi luner og skaper mer kos med tekstiler og tepper, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Hun opplever at vi er ganske kreative til å suge mest mulig ut av noen korte sommermåneder, og tror at vi helst ville vært ute hele tiden.

Hjemme og ute

– Dette gjelder ikke bare privat, vi ser samme trenden når vi går på byen. Vi vil helst sitte ute og på puter. Når det blir kjølig, er det en selvfølge at restauranten har pledd til gjestene, sier Owren.

Torhild Rustenberg hos InHouse Group bekrefter tendensen. De opplever økt etterspørsel etter tepper til utebruk. Det er flere butikker enn før som selger utetepper, og utvalget er større.

– Folk ønsker den gode følelsen og bruker tepper for å lage soner på terrasser og plattinger. De innreder både spiseplasser og loungeområder med tepper, sier Rustenberg.

Fargerike utetepper på uteplassen
FARGER: Himmelblå striper spiller fint på lag med sommerblomster, og skaper livlig utekos. Teppe Nice, himmelblå fra InHouse. InHouse

Utetepper til alle

Utetepper i mange farger
VALGFRITT: Det er stor variasjon i farger, mønster og størrelser. Du kan også bestille på mål og få det kantet. Bjørg Owren/ifi.no

Puter og pledd har vært en del av uteinnredningen lenge, først for å holde kulden unna utover sommerkvelden. Nå er de viktige også for den visuelle kosen, og helheten toppes med teppe som matcher både farge og stil.

– Det kan være fargerikt og lekent eller stramt og moderne. Utvalget er stort, så du finner garantert et teppe som passer, sier Rustenberg.

Tåler vær og vind

Teppene kommer i flere størrelser, og de kan lages på mål etter kundens ønske.

Musum Interiør leverer tepper til utebruk på mål. Bjørn Musum forteller at dette er tepper som tåler det norske været godt. De er vevet av gjennomfarget syntetisk garn og tåler både sol og regn.

– Teppene er vevet med åpen bunn, så de tørker fort etter en regnskur. De kan spyles, og tåler både klor og saltvann, så de egner seg også godt ved bassenget, forklarer han.

Og når høsten kommer, er det ikke noe stress, for teppene kan fint ligge ute hele året!

Tepper for utestuen
HELE ÅRET: Tepper for utestuen og bassengområdet tåler det meste og kan ligge ute hele året. Teppet Natur fra Musum Interiør leveres på mål og kantes etter ønske. Musum Interiør

Dette ble brukt:

Hovedbilde/UTE SOM INNE:
  • Teppe: INHOUSE
SONER:
  • Teppe: Nature Brun – GOLVABIA
FARGER:
  • Teppe: Nice, himmelblå – INHOUSE
HELE ÅRET:
  • Teppe: Natur – MUSUM INTERIØR
Les også Lekkert med uteteppe på terrassen

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
HappyHomes annons