IFI logo
Se flere bilder
Farger til utestuen

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

Farger til utestuen

Akkurat som inne kan vi trikse og mikse med farger og materialer for å skape vår egen personlige vri på uteplassen.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Men før du tar den store innkjøpsrunden, lønner det seg å ha en plan. Tipset kommer fra stylist og interiørdesigner Halvor Bakke.

Han inviterer på kaffe i en stor og romslig utesofa. Her er det med masse puter i ulike mønster. Det går i blått, hvitt, grått og beige. Det er som om den blå himmelen og de luftige skydottene over oss speiler seg i putene. Stilen er tidløs og klassisk, noe som kler huset godt.

– Jeg kunne godt tenkt meg en strammere stil, men det ville blitt feil. Huset krever sitt. Glemmer du det, blir det lett kav og man får det ikke til, sier han.

Se flere bilder
Hagen hos Halvor Bakke

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

KLASSISK: Hagen og hagestuene hos Halvor Bakke er i klassisk stil fordi det kler huset.

Følger stilen på huset

Han har fått det til, her stemmer alt. Huset, hagen og eieren utstråler samme personlighet og sjarme. Men det ble ikke til på en sommer. Det hele er bygget opp gjennom flere år. Når vi spør om tips, er første bud å ha en plan.

– Tenk gjennom hvordan du vil ha det før du setter i gang med plattinger og levegger, blomster og busker, puter og møbler, sier han.

I Halvors hage er det ikke bare fargene som er avstemt, doseringen er også riktig. Farger er som krydder; for mye eller for lite er like galt. Han har brukt blått i små doser som en fin kontrast til naturen og naturmaterialer.

Enten du har en terrasse, balkong, skal lage hagestue eller innrede en platting, så lønner det seg å ha en plan. Halvor lot seg styre av stilen på huset. Hvordan vil du ha det? Her er noen tips som kanskje kan sette deg på sporet.

Se flere bilder
Blå dør på huset

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

BLÅ DØR: Den blå inngangsdøren gir et forvarsel om hvilken farge som er den «røde tråden» i hagen bak huset.


Se flere bilder
Farger til uteplassen

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

KRYDDER: Det hvite huset er omgitt av en stor grønn hage med grus- og helleganger. De blå innslagene er krydderet som løfter helheten.

Lyst og nordisk naturlig

En idé kan være å ta med seg stilen du har inne ut. De lyse, gråaktige fargene som er populære interiørfarger, passer også godt ute. I kombinasjon med grov lin og tre med en gyllen lød, blir det et uterom med en lett og naturlig atmosfære.

Se flere bilder
Nordisk stil i utestuen

Foto: Beckers

NORDISK: Ta gjerne med den lyse nordiske stilen ut. Med en stor linduk på bordet blir det en herlig atmosfære av sommerfest. Benken er malt med fargen Malakit fra Beckers.


Se flere bilder
Farger til utestuen

Foto: Beckers

NATURLIG: Terrassegulvet har en fin gylden lød som gir treet et naturlig utseende . Det er behandlet med Elit Träolje fra Beckers i fargen Teak.

Matche fargen på huset

Når husveggen er en del av utestuen, er det fint å bruke den som hovedfarge i interiøret. Har du et sort hus, kan det være spennende å fortsette med sort som hovedfarge på uteplassen. Har du for eksempel et hvitt hus, er hvite møbler en fin basis. De kan pimpes opp med puter og blomster for å få den rette sommerlooken.

Se flere bilder
Teppe som matcher huset

Foto: InHouse

TON I TON: Spiller du på lag med husfargen etter ton-i-ton oppskriften, får du et elegant og behagelig interiør til terrassen. Teppet myker opp og skaper ekstra følelse av rom. Det er fra InHouse.


Se flere bilder
Hvite hagemøbler og tekstiler

Foto: Venstre og høyre: Green Apple, Midten: Nordsjö

GOD BASIS: Med hvitt hus og hvite hagemøbler har du en fin basis, og kan mikse og matche farger og mønster på puter for å skape sommerstilen. Putene er sydd av tekstiler fra Thibaut og er spesialbehandlet for utebruk. Føres av Green Apple.


Se flere bilder
Utestue matcher huset

Foto: Chera Westman/ifi.no

MATT OG BLANKT: Dersom huset er malt med matt maling, blir det en fin kontrast om hagemøblene males blanke i samme farge.

Livlig og fargerikt

Det er ingen regel som sier at du skal følge stilen eller fargen på huset. Hvorfor ikke slå deg løs og hent inspirasjon fra blomsterenga? Dersom du liker mye farger, så kan nettopp uteplassen være stedet å boltre seg. Finn fram gamle møbler og mal i friske farger, og sy et hav av puter i en miks av glade farger og mønster. Miksen blir finest når du velger farger som ligner på hverandre i kulørthet.

Se flere bilder
Male stoler med gjenbruk

Foto: Chera Westman/ifi.no

GJENBRUK: Den store trenden er nå gjenbruk. Finn fram gamle møbler og mal i vei med friske farger. De blir som et blomsterbed i hagen.


Se flere bilder
Farger til utestuen

Foto: Intag

KVALITET: Velger du tekstiler av god kvalitet har du fine puter i mange år. De fargerike tekstilene fra Rubelli har høy lysekthet, høy slitestyrke og kan vaskes. Føres av Intag.


Se flere bilder
Farger til utestue

Foto: Green Apple

DRØMMEPLASS: Det er lov å drømme og la seg inspirere, om du ikke har plass i hagen til det hele, så kan en sofakrok på balkongen også gjøre nytten. Tekstiler fra Thibaut/Green Apple.

Dette ble brukt

NORDISK::

  • Terrasse: Beckers Elit Träolja Teak 9305 – BECKERS
  • Benk: Malakit 084 – BECKERS

NATURLIG::

  • Terrasse: Beckers Elit Träolja Teak 9305 – BECKERS
  • Benk: Malakit 084 – BECKERS

TON I TON::

  • Teppe: InHouse

GOD BASIS::

  • Tekstiler: fra Thibaut – GREEN APPLE

KVALITET::

  • Tekstiler: fra Rubelli – INTAG

DRØMMEPLASS::

  • Tekstiler: fra Thibaut – GREEN APPLE
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.