Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Trend 2019/2020: Lyse og lune nyanser og materialer

Det er en herlig følelse når mild vårvind stryker over ansiktet etter en kald vinter. Mykt, lunt og lett, det er en befriende kontrast mot bitende hardt og kaldt.

 • <b>FARGEPALETT:</b> S 2010-Y50R, S 2010-G50Y, S 3010-G70Y, S 1020-Y20R, S 2010 -Y20R, S 2010-R80B, S 2060-Y80R, S 5020-G50Y, S 5020-R80B

  Foto:

 • <b>DYBDE: </b>Tapet med mønster i duse varme farger på lys bunn skaper stemningen. Et lite innslag av friskere farge, som i blomsterstilkene, skaper dybde og liv i helheten.

  Foto: Storeys

 • <b>GULV: </b>Start med gulvet, det enkeltelementet som har mest å si for stilen og atmosfæren i et rom. Gulvbelegg i riktige farger og mønster understreker det lette og luftige. Upofloor Zero fra Ehrenborg.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>LETT: </b>Lett og vårlig stemning trylles fram på mange slags vis, men fellesnevneren er «myk og lett». Lette farger og myke materialer er grunnstammen.

  Foto: Intag

 • <b>MILD VÅR: </b>Naturen er full av stemning og inspirasjon. Bruk sansene, se og kjenn – Følelsen kan gjenskapes inne med farger og materialer.

  Foto: Intag

 • <b>RUSTIKK: </b>Den lyse fargepaletten kan trekkes i mange retninger. Stilen blir til som en miks av materialer og møbler. Her ble det rustikt og landlig, med en spennende kombinasjon av røft tre og feminin tapet. Tapetet er fra Borge, kolleksjon kalkmix.

  Foto: Borge

Annonse
Annonse

De internasjonale trendbyråene fokuserer mye på at interiørtrendene er et svar på våre behov og drømmer.  Dette bildet av våren som feider ut vinteren, ligner det vi strever mot som en reaksjon på et tøft og hektisk samfunn. 

IFIs trendforum tror denne stemningen appellerer til mange, og det er fullt mulig å gjenskape den i rom – det handler om hvilke farger og materialer vi setter sammen.

Et rom skaper følelser

Lett

LETT: Lett og vårlig stemning trylles fram på mange slags vis, men fellesnevneren er «myk og lett». Lette farger og myke materialer er grunnstammen.
(Intag)

Interiør handler om følelser. Et rom skal ikke bare se fint ut eller være praktisk for formålet. Det er noe vi kjenner og opplever; og hjemme vil vi ha godfølelsen. Hva som skaper den, varierer for vi er ulike.

Noen trives best i en mørk hule, mens andre trenger lys og luft. Og mens det svale kjennes deilig for mange, må andre ha det mer lunt.

Ingen ting er mer riktig enn noe annet, her handler det om å kjenne på egne behov og velge der etter.

Fargene er myke

Klassisk

KLASSISK: Med stoppede møbler, myke puter, vakre roser og tapet som ligner bildevev på veggen, har de vårlige fargene fått en mer klassisk elegant vri. Alt er fra Green Apple.
(Chera Westman/ifi.no)

Rommet er en helhet der farger og materialer spiller på lag. Gulv, vegger, tak, vinduer, dører og listverk utgjør rammen. Så fyller vi på med møbler, tepper, tekstiler, bilder, ting og tang. Her er det mye å spille på.

I dette vårlige miljøet er hovedfargene lyse og varme, de er snille og mye; og hentet fra den grønne, gule og røde delen av fargesirkelen. De er lyse, sortaktige og fargesvake.

For at helheten ikke skal bli kjedelig, kvikkes de opp med små innslag av sterkere farger.

 

 

Fri stil

Rustikk

RUSTIKK: Den lyse fargepaletten kan trekkes i mange retninger. Stilen blir til som en miks av materialer og møbler. Her ble det rustikt og landlig, med en spennende kombinasjon av røft tre og feminin tapet. Tapetet er fra Borge, kolleksjon kalkmix.
(Borge)

Det er mange veier å gå med disse fargene.

Hvilken stil liker du? Moderne eller tradisjonelt, elegant eller rocka, urbant eller landlig? Retningen styrer du med valg av materialer og møbler.

Lyst treverk, lette tekstiler, lyse tepper og tapet med lys bunn er sikre kort. Marmor og lyse kjeramiske fliser passer bra. Varier mellom matte og blanke flater, det skaper liv og letthet. Om du går for gull eller sølv, avhenger av hvor «varmt» du vil ha det.

Farger som holder seg

Teppe

TEPPE: Med teppe på gulvet dempes romklangen, og et lyst teppe i myk ull med frynser i en lakserosa slår vi an en frisk og vårlig tone. Teppet er fra Tapethuset/Brink&Chapman.
(Tapethuset)

Grønt er tilbake i trendbildet som en stor hovedfarge, og kombinasjon med dempet rosa og gult er en klassiker.

IFIs Trendforum tror dette er farger som vil holde seg lenge. Gruppen har sett på det generelle trendbildet for 2019/2020 og definert fire ulike hovedretninger:

To lyse og to med mørke farger, begge kategorier i en varm og kald variant. De lune og milde fargene er det mest av i paletten kalt «Solvarm vårdag».

Den solvarme vårdagen

Mønster

MØNSTER: Så lenge fargene harmonerer står du fritt til å mikse materialer og mønster og skape din helt personlige stil. Tekstiler og tapet fra Sanderson kolleksjon EmbletonBay. Føres av Intag.
(Intag)

Hent gjerne inspirasjon fra naturen, både for å finne farger og for å lete fram den rette atmosfæren for deg.

Gå ut og bruk sansene; våren er mer enn knallgul hestehov, og sprudlende grønne blader som strutter av liv. De er kvikke innslag som gir energi, mens de lette varme vindpustene skaper lengsel etter mer.

Nøkkelord for lyst og lunt

Mild vår

MILD VÅR: Naturen er full av stemning og inspirasjon. Bruk sansene, se og kjenn – Følelsen kan gjenskapes inne med farger og materialer.
(Intag)

 • Lyse, varme farger
 • Grønt, gult, rosa
 • Lyse gulv
 • Lyst tre
 • Lyse tepper
 • Naturmaterialer
 • Tapet med lys bunn
 • Geometriske og florale mønster
 • Lyse tekstiler
 • Lys marmor, stein, keramikk
 • Matt og blankt
 • Fint og grovt
 • Mykt og fast
 • Svale/ kjølige kontraster
Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]