Kategorier

Meny

Konto

Trend 2019/2020: Lyse og lune nyanser og materialer

Det er en herlig følelse når mild vårvind stryker over ansiktet etter en kald vinter. Mykt, lunt og lett, det er en befriende kontrast mot bitende hardt og kaldt.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Trend 2019/2020: Lyse og lune nyanser og materialer

Foto: Storeys

De internasjonale trendbyråene fokuserer mye på at interiørtrendene er et svar på våre behov og drømmer.  Dette bildet av våren som feider ut vinteren, ligner det vi strever mot som en reaksjon på et tøft og hektisk samfunn. 

IFIs trendforum tror denne stemningen appellerer til mange, og det er fullt mulig å gjenskape den i rom – det handler om hvilke farger og materialer vi setter sammen.

Et rom skaper følelser

Interiør handler om følelser. Et rom skal ikke bare se fint ut eller være praktisk for formålet. Det er noe vi kjenner og opplever; og hjemme vil vi ha godfølelsen. Hva som skaper den, varierer for vi er ulike.

Noen trives best i en mørk hule, mens andre trenger lys og luft. Og mens det svale kjennes deilig for mange, må andre ha det mer lunt.

Ingen ting er mer riktig enn noe annet, her handler det om å kjenne på egne behov og velge der etter.

Dele på Pinterest Lett

Foto: Intag

LETT: Lett og vårlig stemning trylles fram på mange slags vis, men fellesnevneren er «myk og lett». Lette farger og myke materialer er grunnstammen.

Dele på Pinterest FARGEPALETT

FARGEPALETT:S 2010-Y50R, S 2010-G50Y, S 3010-G70Y, S 1020-Y20R, S 2010 -Y20R, S 2010-R80B, S 2060-Y80R, S 5020-G50Y, S 5020-R80B

Fargene er myke

Rommet er en helhet der farger og materialer spiller på lag. Gulv, vegger, tak, vinduer, dører og listverk utgjør rammen. Så fyller vi på med møbler, tepper, tekstiler, bilder, ting og tang. Her er det mye å spille på.

I dette vårlige miljøet er hovedfargene lyse og varme, de er snille og mye; og hentet fra den grønne, gule og røde delen av fargesirkelen. De er lyse, sortaktige og fargesvake.

For at helheten ikke skal bli kjedelig, kvikkes de opp med små innslag av sterkere farger.

 

 

Dele på Pinterest Klassisk

Foto: Chera Westman/ifi.no

KLASSISK: Med stoppede møbler, myke puter, vakre roser og tapet som ligner bildevev på veggen, har de vårlige fargene fått en mer klassisk elegant vri. Alt er fra Green Apple.

Fri stil

Det er mange veier å gå med disse fargene.

Hvilken stil liker du? Moderne eller tradisjonelt, elegant eller rocka, urbant eller landlig? Retningen styrer du med valg av materialer og møbler.

Lyst treverk, lette tekstiler, lyse tepper og tapet med lys bunn er sikre kort. Marmor og lyse kjeramiske fliser passer bra. Varier mellom matte og blanke flater, det skaper liv og letthet. Om du går for gull eller sølv, avhenger av hvor «varmt» du vil ha det.

Dele på Pinterest Rustikk

Foto: Borge

RUSTIKK: Den lyse fargepaletten kan trekkes i mange retninger. Stilen blir til som en miks av materialer og møbler. Her ble det rustikt og landlig, med en spennende kombinasjon av røft tre og feminin tapet. Tapetet er fra Borge, kolleksjon kalkmix.

Dele på Pinterest Helhet

Foto: Butinox

HELHET: En mild grønntone på veggen, lyst gulv og lette moderne møbler gir fornemmelsen av vårlig letthet. Veggfargen er Kamuflasje fra Butinox.

Farger som holder seg

Grønt er tilbake i trendbildet som en stor hovedfarge, og kombinasjon med dempet rosa og gult er en klassiker.

IFIs Trendforum tror dette er farger som vil holde seg lenge. Gruppen har sett på det generelle trendbildet for 2019/2020 og definert fire ulike hovedretninger:

To lyse og to med mørke farger, begge kategorier i en varm og kald variant. De lune og milde fargene er det mest av i paletten kalt «Solvarm vårdag».

Dele på Pinterest Teppe

Foto: Tapethuset

TEPPE: Med teppe på gulvet dempes romklangen, og et lyst teppe i myk ull med frynser i en lakserosa slår vi an en frisk og vårlig tone. Teppet er fra Tapethuset/Brink&Chapman.

Den solvarme vårdagen

Hent gjerne inspirasjon fra naturen, både for å finne farger og for å lete fram den rette atmosfæren for deg.

Gå ut og bruk sansene; våren er mer enn knallgul hestehov, og sprudlende grønne blader som strutter av liv. De er kvikke innslag som gir energi, mens de lette varme vindpustene skaper lengsel etter mer.

Dele på Pinterest Mønster

Foto: Intag

MØNSTER: Så lenge fargene harmonerer står du fritt til å mikse materialer og mønster og skape din helt personlige stil. Tekstiler og tapet fra Sanderson kolleksjon EmbletonBay. Føres av Intag.

Nøkkelord for lyst og lunt

 • Lyse, varme farger
 • Grønt, gult, rosa
 • Lyse gulv
 • Lyst tre
 • Lyse tepper
 • Naturmaterialer
 • Tapet med lys bunn
 • Geometriske og florale mønster
 • Lyse tekstiler
 • Lys marmor, stein, keramikk
 • Matt og blankt
 • Fint og grovt
 • Mykt og fast
 • Svale/ kjølige kontraster
Dele på Pinterest Mild vår

Foto: Intag

MILD VÅR: Naturen er full av stemning og inspirasjon. Bruk sansene, se og kjenn – Følelsen kan gjenskapes inne med farger og materialer.

Dele på Pinterest Gulv

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

GULV: Start med gulvet, det enkeltelementet som har mest å si for stilen og atmosfæren i et rom. Gulvbelegg i riktige farger og mønster understreker det lette og luftige. Upofloor Zero fra Ehrenborg.

LES OGSÅ
FLERE ARTIKLER FRA...
Trender
Fargelære
Grønt
Mer informasjon

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]