IFI logo
Se flere bilder
Trend 2019/2020: Varm og rustikk interiørtrend

Foto: Intag

Trend 2019/2020: Varm og rustikk interiørtrend

Trives du godt i rom med en lun og avslappet atmosfære, da er varme jordfarger, taktile flater og trestruktur noe å vurdere.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For den som trives i lune rom med en avslappet atmosfære, er det virkelig tid for å slå seg løs nå. De varme jord- og krydderfargene er tilbake for fullt, noe vi blant annet fikk bekreftet på årets interiørmesser der mange leverandører av tapet, tekstiler og møbler satset stort på brente rødtoner og ulike varianter av gult.

Se flere bilder
Lun, rød tapet

Foto: Borge

TAPET: Tapet med grove og taktile overflater gir veggene et lunt og rustikt, likevel elegant uttrykk. Tapet Appelviken fra Borge.

De varme fargene er tilbake

Dette er farger som IFIs Trendforum også har tro på som gode interiørfarger her hjemme. For noen er det riktig å gå all inn og satse fullt på varme og mettede hovedfarger, mens for andre holder det med litt varmt som krydder.

IFIs trendforum har sett på det generelle trendbildet og definert fire ulike hovedretninger: To lyse og to med mørke farger, begge kategorier i en varm og kald variant. De røde og gule fargene er representert i alle palettene, men på ulik måte. Det er mest av den i paletten vi har kalt Lun Høstdag.

LES OGSÅ: Dette er de viktigste interiørtrendene fremover

Se flere bilder
Varm høstpalett

Foto:

VARM PALETT: S 2005-Y50R, S 3030-Y30R, S 4040-Y80R, S 7020-Y70R, S 8005-R80B, S 7010-G70Y. S 3050-Y80R, S 7020-R10B, S 4005-R80B, S 5090-G90Y

Viktig samspill

Om dette er farger for deg, avgjør du, ved å se og kjenne, for interiør handler om følelser. Et rom skal kjennes godt å være i. Den gode atmosfæren skaper vi med farger og materialer i et lagspill. Det hjelper ikke med et «riktig gulv» eller en fin farge, her er det helheten som skaper stemningen.

Det slår aldri feil å hente inspirasjon fra naturen, både for å finne farger og for å lete fram den rette atmosfæren. I høstnaturen er det mye fint å kjenne på, og ideer å hente for den som liker et varmt, levende og spennende interiør.

Se flere bilder
Grønt tapet inspirert av naturen

Foto: Fantasi Interiør

GRØNT: Ute i naturen er det ingen helt slette flater, der ligger fargene lag på lag og skaper liv. Den samme effekten ser vi i tapetet Valentina fra Fantasi Interiør.

Se flere bilder
Fargerike puter i velur

Foto: Borge

PUTER: En frodig miks av puter i velur, gjerne pyntet med frynser, er en god ingrediens for å skape høststemning i stuen. Tekstiler Renzo fra Borge.

En lun høstdag

En lun høstdag er varm, frodig og avslappet. Fargene ligger tett på våre tradisjonsfarger. De er kjente og trygge, vi har dem i ryggmargen. De fleste fargene er fra den varme delen av fargesirkelen. Men grønt og kjølige blåtoner er viktige, og får de varme til å skinne litt ekstra. Her er det rom for mye av mangt. Løvet ligger som et stort lubbent teppe, og lyset siles gjennom grener og minner om fine tekstiler. Her er det rom for en frodig mønstermiks, mer varmt enn kaldt, mer matt enn blankt og mer grovt enn fint. Det er bare å la seg inspirere.

Se flere bilder
Matt maling og blanke møbler

Foto: Butinox

MALING: Med matt maling får veggene et lunere og mykere preg enn med blank maling. Det matte framheves og virker mer taktilt kombinert med møbler i helblank maling. Vegg: Butinox Interiør Stue & Sov farge Frappe, bord: Bengalack farge Årgang.

Se flere bilder
Mykt tovet ullteppe

Foto: Tapethuset

TEPPE: Det er lett å få følelsen av det fine spillet i høstløv med dette teppet knyttet av grove tovede ulltråder. Teppet er fra Tapethuset.

Farger og materialer

De nye gul- og rødtonene er perfekte for å skape en rustikk, lun og hyggelig atmosfære. Vegger og møbler med synlig trestruktur, beiset i varme bruntoner, er både hyggelig og moderne. Myke tekstiler – grove, tykke og tynne – demper romklang og gir rommet mykhet. Varme farger, materialer og overflater med tekstur og struktur er viktig for å lage en varm, lun og avslappet atmosfære. Hvor varmt og lunt du ønsker å ha det, styrer du med mengde. Kontraster er viktig for å få inn luft og gi farger og materialer et ekstra løft. I en lun og varm setting er sort, blankt, glatt og hardt fine kontraster som skaper luft og spenning, og du unngår at alt gror sammen. 

Se flere bilder
Dyp brun interiørbeis

Foto: Tyrilin

INTERIØRBEIS: Dyp brun interiørbeis forsterker mønsteret i treet. Kombinert med lær og pels blir uttrykket moderne. Interiørbeis fra Tyrilin.

Se flere bilder
Lag på lag med tekstiler

Foto: Intag

TAKTILT: Lag på lag med myke tekstiler med grovvevet struktur gir et avslappet preg. Legg merke til bouclestoffet som er på full fart tilbake. Tekstiler fra Nobilis og Intag.

Nøkkelord for varm og rustikk atmosfære

 • Varm og frodig miks
 • Volum
 • Lyst og mørkt tre
 • Store tepper med grov luv
 • Tapet med tekstur
 • Varme farger
 • Broderier
 • Frynser
 • Lær
 • Ull, lin, velur
 • Matt
 • Grov struktur
 • Mykt
 • Kjølige kontraster
Se flere bilder
Blomstertapet

Foto: Storeys

BLOMSTER: Et mørkt tapetet med et stort rosemotiv blir en flott kontrast til mange rustikke flater. Tapetet er fra Storeys.

Se flere bilder
Blanke tekstiler og matte flater

Foto: Green Apple

BLANK: Blanke tekstiler er fint som kontrast til matte flater og grove teksturer. Lange gardiner i fyldige folder bidrar til å dempe romklang og skaper volum. Tekstilene er Lewis and Wood fra Green Apple.

Se flere bilder
Rustikt gulv

Foto: Gerflor

RUST: Gulvet er det største møbelet i rommet og avgjørende for stil og atmosfære. Rigid LVT fra Gerflor med overflate ala rustent cortenstål.

Se flere bilder
Rutete, mørk parkett

Foto: Tarkett

TREGULV: Gulv med bred og lang plank, fiskebeinsmønster eller firkantmønster i varme toner har tyngde og karakter som passer trenden. Her er det Noble ek fra Tarkett.

Dette ble brukt

Hovedbilde/RUTER::

 • Tekstil: Elysian, Sanderson – INTAG

TAPET::

 • Tapet: Appelviken – BORGE

PUTER::

 • Tekstiler: Renzo – BORGE

TEPPE::

 • Teppe: TAPETHUSET

MALING::

 • Vegg: Butinox Interiør Stue & Sov, farge Frappe – BUTINOX
 • Bord: Bengalack, farge Årgang – BUTINOX

INTERIØRBEIS::

 • Vegger: Interiørbeis – TYRILIN

BLOMSTER::

 • Tapet: STOREYS

TAKTILT::

 • Tekstiler: NOBILIS og INTAG

RUST::

 • Gulv: Rigid LVT – GERFLOR

GRØNT::

 • Tapet: Valentina – FANTASI INTERIØR

BLANK::

 • Tekstiler: Lewis & Wood – GREEN APPLE

TREGULV::

 • Gulv: Noble ek – TARKETT
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.