Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Trend 2019/2020: Varm og rustikk interiørtrend

Trives du godt i rom med en lun og avslappet atmosfære, da er varme jordfarger, taktile flater og trestruktur noe å vurdere.

cloud_download
fullscreen
 • <b>RUTER:</b> Tekstiler i myk ull er på vei inn og opp både som møbelstoff og gardiner. Ruter i ull er perfekt for en varm og rustikk atmosfære. Tekstil Elysian/Sanderson fra Intag.

  Foto: Intag

 • <b>TAPET:</b> Tapet med grove og taktile overflater gir veggene et lunt og rustikt, likevel elegant uttrykk. Tapet Appelviken fra Borge.

  Foto: Borge

 • <b>VARM PALETT:</b> S 2005-Y50R, S 3030-Y30R, S 4040-Y80R, S 7020-Y70R, S 8005-R80B, S 7010-G70Y. S 3050-Y80R, S 7020-R10B, S 4005-R80B, S 5090-G90Y

  Foto:

 • <b>GRØNT:</b> Ute i naturen er det ingen helt slette flater, der ligger fargene lag på lag og skaper liv. Den samme effekten ser vi i tapetet Valentina fra Fantasi Interiør.

  Foto: Fantasi Interiør

 • <b>PUTER:</b> En frodig miks av puter i velur, gjerne pyntet med frynser, er en god ingrediens for å skape høststemning i stuen. Tekstiler Renzo fra Borge.

  Foto: Borge

 • <b>MALING:</b> Med matt maling får veggene et lunere og mykere preg enn en blankere maling ville gitt. Det matte framheves og virker mer taktilt i kombinasjon med møbler i helblank maling. Veggen malt med Butinox Interiør Stue & Sov farge Frappe, bordet i Bengalack farge Årgang.

  Foto: Butinox

Annonse
Annonse
Lun, rød tapet

TAPET: Tapet med grove og taktile overflater gir veggene et lunt og rustikt, likevel elegant uttrykk. Tapet Appelviken fra Borge.
camera_alt (Borge)

For den som trives i lune rom med en avslappet atmosfære, er det virkelig tid for å slå seg løs nå. De varme jord- og krydderfargene er tilbake for fullt, noe vi blant annet fikk bekreftet på årets interiørmesser der mange leverandører av tapet, tekstiler og møbler satset stort på brente rødtoner og ulike varianter av gult.

De varme fargene er tilbake

Dette er farger som IFIs Trendforum også har tro på som gode interiørfarger her hjemme. For noen er det riktig å gå all inn og satse fullt på varme og mettede hovedfarger, mens for andre holder det med litt varmt som krydder.

IFIs trendforum har sett på det generelle trendbildet og definert fire ulike hovedretninger: To lyse og to med mørke farger, begge kategorier i en varm og kald variant. De røde og gule fargene er representert i alle palettene, men på ulik måte. Det er mest av den i paletten vi har kalt Lun Høstdag.

LES OGSÅ: Dette er de viktigste interiørtrendene fremover

Varm høstpalett

VARM PALETT: S 2005-Y50R, S 3030-Y30R, S 4040-Y80R, S 7020-Y70R, S 8005-R80B, S 7010-G70Y. S 3050-Y80R, S 7020-R10B, S 4005-R80B, S 5090-G90Y

Viktig samspill

Grønt tapet inspirert av naturen

GRØNT: Ute i naturen er det ingen helt slette flater, der ligger fargene lag på lag og skaper liv. Den samme effekten ser vi i tapetet Valentina fra Fantasi Interiør.
camera_alt (Fantasi Interiør)

Om dette er farger for deg, avgjør du, ved å se og kjenne, for interiør handler om følelser. Et rom skal kjennes godt å være i. Den gode atmosfæren skaper vi med farger og materialer i et lagspill. Det hjelper ikke med et «riktig gulv» eller en fin farge, her er det helheten som skaper stemningen.

Det slår aldri feil å hente inspirasjon fra naturen, både for å finne farger og for å lete fram den rette atmosfæren. I høstnaturen er det mye fint å kjenne på, og ideer å hente for den som liker et varmt, levende og spennende interiør.

En lun høstdag

Matt maling og blanke møbler

MALING: Med matt maling får veggene et lunere og mykere preg enn med blank maling. Det matte framheves og virker mer taktilt kombinert med møbler i helblank maling. Vegg: Butinox Interiør Stue & Sov farge Frappe, bord: Bengalack farge Årgang.
camera_alt (Butinox)

En lun høstdag er varm, frodig og avslappet. Fargene ligger tett på våre tradisjonsfarger. De er kjente og trygge, vi har dem i ryggmargen. De fleste fargene er fra den varme delen av fargesirkelen. Men grønt og kjølige blåtoner er viktige, og får de varme til å skinne litt ekstra. Her er det rom for mye av mangt. Løvet ligger som et stort lubbent teppe, og lyset siles gjennom grener og minner om fine tekstiler. Her er det rom for en frodig mønstermiks, mer varmt enn kaldt, mer matt enn blankt og mer grovt enn fint. Det er bare å la seg inspirere.

Farger og materialer

Dyp brun interiørbeis

INTERIØRBEIS: Dyp brun interiørbeis forsterker mønsteret i treet. Kombinert med lær og pels blir uttrykket moderne. Interiørbeis fra Tyrilin.
camera_alt (Tyrilin)

De nye gul- og rødtonene er perfekte for å skape en rustikk, lun og hyggelig atmosfære. Vegger og møbler med synlig trestruktur, beiset i varme bruntoner, er både hyggelig og moderne. Myke tekstiler – grove, tykke og tynne – demper romklang og gir rommet mykhet. Varme farger, materialer og overflater med tekstur og struktur er viktig for å lage en varm, lun og avslappet atmosfære. Hvor varmt og lunt du ønsker å ha det, styrer du med mengde. Kontraster er viktig for å få inn luft og gi farger og materialer et ekstra løft. I en lun og varm setting er sort, blankt, glatt og hardt fine kontraster som skaper luft og spenning, og du unngår at alt gror sammen. 

Nøkkelord for varm og rustikk atmosfære

Blomstertapet

BLOMSTER: Et mørkt tapetet med et stort rosemotiv blir en flott kontrast til mange rustikke flater. Tapetet er fra Storeys.
camera_alt (Storeys)

 • Varm og frodig miks
 • Volum
 • Lyst og mørkt tre
 • Store tepper med grov luv
 • Tapet med tekstur
 • Varme farger
 • Broderier
 • Frynser
 • Lær
 • Ull, lin, velur
 • Matt
 • Grov struktur
 • Mykt
 • Kjølige kontraster
Oppdatert: 17.12.2019  

Dette ble brukt

Hovedbilde/RUTER:

Tekstil: Elysian, Sanderson – INTAG

remove_circle_outline
TAPET:

Tapet: Appelviken – BORGE

remove_circle_outline
PUTER:

Tekstiler: Renzo – BORGE

remove_circle_outline
TEPPE:

Teppe: TAPETHUSET

remove_circle_outline
MALING:

Vegg: Butinox Interiør Stue & Sov, farge Frappe – BUTINOX

remove_circle_outline

Bord: Bengalack, farge Årgang – BUTINOX

remove_circle_outline
INTERIØRBEIS:

Vegger: Interiørbeis – TYRILIN

remove_circle_outline
BLOMSTER:

Tapet: STOREYS

remove_circle_outline
TAKTILT:

Tekstiler: NOBILIS og INTAG

remove_circle_outline
RUST:

Gulv: Rigid LVT – GERFLOR

remove_circle_outline
GRØNT:

Tapet: Valentina – FANTASI INTERIØR

remove_circle_outline
BLANK:

Tekstiler: Lewis & Wood – GREEN APPLE

remove_circle_outline
TREGULV:

Gulv: Noble ek – TARKETT

remove_circle_outline
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]