IFI logo
Se flere bilder
Vi innreder varmt, variert og personlig

Foto: Bjørg Owren/ifi.no, Butinox, Tarkett, Storeys, Intag, Borge, Fantasi Interiør

Vi innreder varmt, variert og personlig

Trendvarslerne spår en høst og vinter der vi innreder mer personlig, med varme farger, mønstermiks, lune materialer og taktile flater.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Interiørtendensene går mot større variasjon i stiluttrykk og mer personlige løsninger. Leverandørene melder om større bredde i det som etterspørres, og flere vil ha noe som er spesielt.

– Det er mer av individet som skal fram. Når noen sier «se hva jeg fant», er det ikke lenger spørsmål om hvor du fant det, for så å løpe og kjøpe maken. Nei, nå skal du ut og finne noe annet, som er «ditt», forteller Kristian Halvorsen hos Green Apple.

Tale Henningsen hos Fargerike er enig, og tror vi mer og mer vil finne vår egen retning, også innenfor allerede etablerte stiler.

– Den skandinaviske stilen vil fortsatt holde seg, men med ulike personlige tilpasninger. Vi vil leke oss mer med farger, møblere alle flater mer og velge gulv med tydelig karakter, tror hun.

Se flere bilder
Personlig tapet

Foto: Storeys

PERSONLIG: Stiluttrykkene går i alle retninger, nå vil vi ha det ikke alle andre har. Tapetet er fra kolleksjonen Vivid fra Storeys.


Se flere bilder
Mønstret gulv

Foto: Tarkett

KARAKTER: Gulvene skal ha karakter og bidra til å skape et personlig og lunt interiør. Parkett i rutemønster er Noble Ek fra Tarkett.

Gult kommer og blått består

Når det gjelder endringer i folks fargepreferanser, går utviklingen i to retninger: lyst og mørkt. Fargene som brukes på vegger og andre store flater er i hovedsak dempede, nærmest med et gråaktig slør. Det nye er at flere er mer bevisst materialets betydning for opplevelsen av farge.

– Variasjon i tekstur og taktilitet er vesentlig for å skape ønsket uttrykk og atmosfære i et interiør, forklarer Anette Bolme hos interiørhuset Intag

Alle snakker om nye farger, men grått er på ingen måte ute. Forskjellen er at tonene blir varmere og går mer mot rosa. Det er også bred enighet om at blått og aquafargene vil være populære lenge. Gultoner er på full fart oppover trendlisten, og støvete rosa vokser fortsatt. Blant de røde fargene er det terrakotta de fleste har tro på. Lilla er en farge som ligger og lurer som en aksent, og er et spennende følge sammen med de nye okergule nyansene.

– Den fargen som virkelig har slått rot som ny hovedfarge er blått. Jeg tror også på grønt som en ny nøytral, sier Lene Høiseth i Happy Homes.

Når det gjelder tapet er det en dreining mot tapeter med mørk bakgrunn, i motsetning til før da det «alltid» var de lyse som var bestselgerne.

Se flere bilder
Duse fargenyanser

Foto: Buitnox

DUSE NYANSER: Mange av høstens interiørfarger er duse og gråaktige, slik som denne grønne fra Butinox kalt Kamuflasje.


Se flere bilder
Okergult og lilla

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

NYE FARGER: Okergult i kombinasjon med en dash lilla er blant høstens superpar på fargefronten, og gjerne i form av papegøyemønster på gardiner. Tekstilet er fra Green Apple.

Tekstiler i doble bredder

Virkemidlene for å få et lunt og varmt interiør er tepper, tapet med taktil overflate, matte malinger og gulv med karakter.

– Vi vil ha noe å ta og føle på. Mange starter med litt farge, så blir de bevisst på tekstur, og så kommer tekstilene, sier Birgit Torkildsby hos Borge.

Alle er enig om at tekstilene er tilbake i interiørmoten etter mange gardinløse år. Og det nye er et stort utvalg i doble bredder.

Se flere bilder
Mørkt tapet

Foto: Fantasi Interiør

MØRKERE: Vi ser en tendens mot mørkere tapeter. Dette er Giardino fra kolleksjonen Elisir fra Fantasi Interiør.

Eksklusive tepper

Leverandørene merker også økt etterspørsel etter tepper.

– Tepper gir den ekstra følelsen, og bidrar til en relativt maksimalistisk helhet. Tekstur er viktig, spesielt i lyse interiør for å få nok trøkk, sier Anette Bolme hos Intag.

Teppetrenden bekreftes av Torhild Rustenberg hos InHouse Group.

– Særlig tepper med eksklusivt utseende, viskosetepper og liknende er populære, sier hun.

Se flere bilder
Ensfargede, eksklusive tepper

Foto: Intag

TEPPER: Ensfargede tepper med eksklusivt utseende vil pryde gulvene våre utover vinteren. Teppene fra Jacaranda føres av Intag: Bildet viser ulike prøver av Satara på Santushti Dolphin.

Fiskebein og andre klassikere

Vi kommer også til å innrede med mer mønster; store og små, natur av alle slag, ornamenter og andre klassiske mønster.

– Det er mye fiskebeinsmønster i alle varianter, på gulv har det eksplodert, sier Anette Bolme.

– Rotting er en annen klassiker som er på vei tilbake, sier Birgit Torkildsby fra Borge. Hun peker på at det er de samme mønstrene som preger både interiør og klesmote nå.

Se flere bilder
Rottingmønster på tapet

Foto: Borge

MOTE: Interiørmote og klesmote går hånd i hånd. Nå er rotting tilbake på vesker, møbler og tapet. Tapetet er Lazy Sunday fra Borge.

Dette ble brukt
  • Hovebildet: Tapet fra kolleksjonen Vivid – STOREYS
  • PERSONLIG: Tapet fra kolleksjonen Vivid – STOREYS
  • KARAKTER: Parkett i rutemønster, Noble Ek – TARKETT
  • DUSE NYANSER: Veggfarge Kamuflasje – BUTINOX INTERIØR
  • NYE FARGER: Tekstil fra GREEN APPLE
  • MØRKERE: Tapet Giardino fra kolleksjonen Elisir – FANTASI INTERIØR
  • TEPPER: Tepper fra Jacaranda, teppeprøver oppå fra kolleksjonen Satara, teppet under er Santushti Dolphin – INTAG
  • MOTE: Tapet Lazy Sunday – BORGE
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.