Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

HappyHomes annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Fargesetting

Rosa på vei til de tusen hjem

  Bjørg Owren/ifi.no, Borge, Beckers, Flügger, Nordsjö, Golvabia, Designia, Norfloor, Fantasi Interiør, Tapethuset
Rosa er en deilig sommerfarge, og en god interiørfarge – som passer hele året.

Rosa er sjelden helt ute av trendbildet. Og nå er den er på full fart oppover på hitlistene over farger til store flater og produkter som skal vare lenge.

Sofistikert som en rose

Det er særlig de støvete, grålig rosanyansene som er i frammarsj. Fra stilhistorien kjenner vi farger som blant annet ”Old rose”. Den engelske betegnelsen høres noe mer sofistikert ut enn den norske "Gammelrosa", og det passer bra, for rosanyansene som er aktuelle nå beskrives gjerne som ”sofistikerte” og elegante. De er ikke søte, ungdommelige og friske eller utpreget feminine, men lavmælte og brukbare i mange kombinasjoner.

LES OGSÅ: Rosa vegger – tøft eller søtsuppe?

Støvete rosa
KLASSISK: Støvete rosa er en klassiker som kommer igjen i stadig nye kobinasjoner. Borge

Aktuelle fargekart

Rosa soverom
INNERLIG er en farge som i følge med andre lette lyse farger skaper følelse av ro. Beckers

Vi finner varianter av fargen på alle nyere fargekart. I Mood, som er det siste fargekartet fra Beckers, finner vi fargene Annemon og Innerlig. Her er de blant annet i kombinasjon med hvitt, brent oransje og himmelblått for å få fram en avslappet følelse av luksus.

Grønt og rosa i kombinasjon
ANEMON er en mer hvitaktig rosafarge. Grønntoner med et hint blått brukes mye i kombinasjon med rosa. Beckers

Klassisk og sofistikert

Sofistikert rosafarge
ANNAS CLOSET: Fargen virker velkjent, men likevel ny og aktuell. Flügger

Flügger har tatt fram fargene Annas Closet og Sienca Claire. – Dette er farger som danner en god kulisse av ettertenksomhet og ro, farvene representerer noe klassisk og samtidig sofistikert, sier trendekspertene hos Flügger.

Brunrosa farge
TERRA DI SIENNA er navnet på denne fargen. Et navn som frister. Flügger

Årets farge 2018

Heart Wood årets farge
HEART WOOD: En god basisfarge har mange kombinasjonsmuligheter. Her et knippe lyse, lette farger som kler Heart Wood. Nordsjö

Heart Wood, årets farge 2018 hos Norsjö, hører også hjemme i dette grårosa bildet. Den ble lansert i kombinasjon med flere ulike paletter og er anvendelig i utallige stilretninger. Fargen er som en kamelon, med ett uttrykk i kombinasjon med andre grårosa nyanser og et helt annet mot blågrønt eller varme naturtoner. 

Det er en anvendelig farge som kler følge av mange andre både lyse og mørkere farger. Fargene er lavmælte, men har en tydelig karakter.

Grårosa farge
ÅRETS FARGE: Heart Wood fra Nordsjö er brukt på det nederste feltet på veggen. Nordsjö

Mykt på gulvet

Rosa teppe
TEPPE: Blant nyhetene fra Golvabia er Ambition – et tett velourteppe i 100% polyamid og moderne fargetoner! Golvabia

Den nye fargetrenden viser seg også hos teppeleverandørene. Da Golvabia kom med nye moderne fargetoner i vår, lå en myk velur i en varm brent rosantone øvertst blant prøvene. Intag er aktuell med tepper med viscose/silke-look fra nederlandske Van Besouw også i grårosa.

Rosa teppe og tapet
RUSTIKK: Det rosa teppe får en rustikk twist i kombinasjon med grovt vevet tekstil, og tapet med landsbymotiv. Alt fra Intag. Bjørg Owren/ifi.no

Rosa på badet

Baderomsleverandøren Designa satser også på rosa, og kommer med en rekke nye løsninger og flere farger.

– En av de aller hotteste fargene akkurat nå er rosa, og vi har valgt en nyanse som tilfører varme til baderommet samtidig som det gir et tidløst, sofistikert uttrykk, sier de en pressemeling.

– Et trendy og friskt motspill til den tradisjonelle hvite baderomsinnredningen, sier designer Brigitte Kürzel hos DESIGNA A/S.

Rosa bad
BADEROM: Trendy med rosa på badet, en myk motvekt mot hvitt og grått. Designa

Glassmosaikk

Vi definerer de grårosa nyansene blant klassikerne. En annen klassiker er mosaikk. Så hvorfor ikke slå de sammen? Både Golvabia og Norfloor har mosaikk som kan brukes både på kjøkken og på badet, på vegg og golv.

Rosa glassmosaikk
MOSAIKK: Både Golvabia og Norfloor har mosaikk til vegg og gulv. Mosaikk fra Golvabia til venstre og mosaikk fra Norfloor til høyre. Golvabia (t.v.) og Norfloor

Tapet skaper stemning

Rosa tapet
LUFTIG: Rosa bunnfarge og fnugglette blomstermotiv skaper en sommerlig og lett atmosfære på soverommet. Tapetet Paloma fra Harlequin. Tapethuset

Blant tapetene er det mye rosa å velge blant. Med ulike mønster, tekstur og fargekombinasjoner gir veggene atmosfære og stil. Her har vi tatt med et par eksempler med hvitaktig mønster på rosa bunn. De er relativt like i fargene, men likevel svært ulike i stil og uttrykk.

Geometrisk rosa tapet
GEOMETRISK: Rette linjer og sirkelformer gir det rosa tapetet et rent og moderne uttrykk. Elisir fra Fantasi Interiør. Fantasi Interiør
Les også Rosa er mer enn en jentefarge

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Fargesetting

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
interiorkupp annons