Kategorier

Meny

Konto

Rosa vegger – tøft eller søtsuppe?

Smak & behag er avgjørende. Se bildene og bedøm selv!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Rosa vegger – tøft eller søtsuppe?

Foto: Beckers, Nordsjö, Butinox Interiør, Anne Manglerud/ifi.no, Per Erik Jæger/ifi.no

Fargen har ofte vært forbundet med noe feminint, mens vi har sett rosa skjorter også på menn i mange år. Det kan allikevel være langt fra skjorte til vegg! Nå har imidlertid rosa som veggfarge lang historie i vårt land, mens nyansene har endret seg underveis. Vi kjenner den blant annet fra gamle trepaneler og tekstiltapetet i stuen. I dag ser vi den i utallige sjatteringer, fra den sarteste pastell og nude til dypere nyanser.  

Det finnes en rosafarge for ethvert rom og enhver smak, det være seg til kjøkken, soverom, stue, gang eller bad. Rene farger, lyse toner, mørkere nyanser, farger med større eller mindre grad av sort eller hvitt.

Dele på Pinterest Den rosa veggen fremhever fargene i tallerkensamlingen, og er lekker mot de gråmalte skapene. Vegg i farge S 2030-R10B, skap i farge Royal Stone (Nordsjö).

Den rosa veggen fremhever fargene i tallerkensamlingen, og er lekker mot de gråmalte skapene. Vegg i farge S 2030-R10B, skap i farge Royal Stone (Nordsjö).

Alt henger sammen

Tøft, elegant, stramt eller romantisk – fargen i seg kan altså ikke pålegges ansvaret med å danne en stil. Det er snakk om samspill mellom former, farger og materialer, som sammen setter an tonen og stemningen. For eksempel har kjøkkenene som er avbildet her kun det til felles at veggene er malt rosa, for øvrig har de ganske forskjellig stiler og uttrykk.  

– Selv om gammelrosa også er en del av vår tradisjon, kjenner vi den likevel ikke som en søt interiørfarge. En farge alene skaper hverken stil eller atmosfære. Den avhenger av sammenhengen den settes inn i, understreker Bjørg Owren, kreativ leder i ifi.no. 

Dele på Pinterest Ikke særlig søtt uttrykk i dette rommet, her er det en heller rustikk atmosfære. Vegg i farge Kanerva 717 (Beckers).

Ikke særlig søtt uttrykk i dette rommet, her er det en heller rustikk atmosfære. Vegg i farge Kanerva 717 (Beckers).

Noe å huske på

Hva angår malte vegger, vil underlag og glansgrad også ha mye å si for resultatet. Trepanel og slett vegg gir helt forskjellig struktur. Om du velger helmatt eller høyglans – overflatene vil fremstå ulikt, noe det er viktig å ta høyde for. 

Dele på Pinterest Delikate, rosa vegger mot varmgrå skap ga et sofistikert resultat. Vegger i farge S 1010-R10B, innredning i farge S 5005-Y20R

Delikate, rosa vegger mot varmgrå skap ga et sofistikert resultat. Vegger i farge S 1010-R10B, innredning i farge S 5005-Y20R

Dele på Pinterest Her har bakveggen i skapet fått samme farge som en av de andre veggene i rommet; AN.02.76 – vakker mot det mørke treverket. Gyllen vegg i farge Ochre Gold – begge fra Nordsjö.

Her har bakveggen i skapet fått samme farge som en av de andre veggene i rommet; AN.02.76 – vakker mot det mørke treverket. Gyllen vegg i farge Ochre Gold – begge fra Nordsjö.

Mer informasjon

Beckers

Butinox Interiør

Nordsjö

 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]