Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Rosa vegger – tøft eller søtsuppe?

cloud_download
fullscreen
 • Rosa vegger – tøft eller søtsuppe?

  Foto: Beckers, Nordsjö, Butinox Interiør, Anne Manglerud/ifi.no, Per Erik Jæger/ifi.no

 • Rosa vegger – tøft eller søtsuppe?

  Foto:

 • Rosa vegger – tøft eller søtsuppe?

  Foto:

 • Rosa vegger – tøft eller søtsuppe?

  Foto:

Smak & behag er avgjørende. Se bildene og bedøm selv!

Annonse
<p>Den rosa veggen fremhever fargene i tallerkensamlingen, og er lekker mot de gråmalte skapene. Vegg i farge S 2030-R10B, skap i farge Royal Stone (Nordsjö). </p>

Den rosa veggen fremhever fargene i tallerkensamlingen, og er lekker mot de gråmalte skapene. Vegg i farge S 2030-R10B, skap i farge Royal Stone (Nordsjö).

Fargen har ofte vært forbundet med noe feminint, mens vi har sett rosa skjorter også på menn i mange år. Det kan allikevel være langt fra skjorte til vegg! Nå har imidlertid rosa som veggfarge lang historie i vårt land, mens nyansene har endret seg underveis. Vi kjenner den blant annet fra gamle trepaneler og tekstiltapetet i stuen. I dag ser vi den i utallige sjatteringer, fra den sarteste pastell og nude til dypere nyanser.  

Det finnes en rosafarge for ethvert rom og enhver smak, det være seg til kjøkken, soverom, stue, gang eller bad. Rene farger, lyse toner, mørkere nyanser, farger med større eller mindre grad av sort eller hvitt.

Alt henger sammen

Tøft, elegant, stramt eller romantisk – fargen i seg kan altså ikke pålegges ansvaret med å danne en stil. Det er snakk om samspill mellom former, farger og materialer, som sammen setter an tonen og stemningen. For eksempel har kjøkkenene som er avbildet her kun det til felles at veggene er malt rosa, for øvrig har de ganske forskjellig stiler og uttrykk.  

– Selv om gammelrosa også er en del av vår tradisjon, kjenner vi den likevel ikke som en søt interiørfarge. En farge alene skaper hverken stil eller atmosfære. Den avhenger av sammenhengen den settes inn i, understreker Bjørg Owren, kreativ leder i ifi.no. 

Noe å huske på
<p>Delikate, rosa vegger mot varmgrå skap ga et sofistikert resultat. Vegger i farge S 1010-R10B, innredning i farge S 5005-Y20R</p>

Delikate, rosa vegger mot varmgrå skap ga et sofistikert resultat. Vegger i farge S 1010-R10B, innredning i farge S 5005-Y20R

Hva angår malte vegger, vil underlag og glansgrad også ha mye å si for resultatet. Trepanel og slett vegg gir helt forskjellig struktur. Om du velger helmatt eller høyglans – overflatene vil fremstå ulikt, noe det er viktig å ta høyde for. 

Mer informasjon

Mer informasjon

Beckers

Butinox Interiør

Nordsjö

 

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
[Some text some message]