Kategorier

Meny

Konto

Sitteplass med baktanker

Det lyder kan hende skumlere enn det er ment. Det handler rett og slett om å være sammen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Sitteplass med baktanker

Foto: Frode Larsen/ifi.no, Mona Gundersen/ifi.no, Jan Larsen/ifi.no, Kristian Owren/ifi.no

Interessen for matlaging er stor, og vi kokkelerer hjemme som aldri før. Dette har for mange blitt en del av det sosiale livet, og det settes pris på selskap mens maten tilberedes. Da er det jo ekstra fint å ha en plass eller to som er tilrettelagt dette formålet. 

Dele på Pinterest PRAKTISK UTNYTTELSE: Kjøkkenet ligger innenfor trappegangen, som jo er et gjennomgangsrom. Sittebenken fyller en plass som ellers ville stått tom, og man er nær nok til å kunne holde praten i gang med kokken.

PRAKTISK UTNYTTELSE: Kjøkkenet ligger innenfor trappegangen, som jo er et gjennomgangsrom. Sittebenken fyller en plass som ellers ville stått tom, og man er nær nok til å kunne holde praten i gang med kokken.

Tenk smart

Praktisk sett vil plassen man har til rådighet nødvendigvis påvirke løsningen, men det kan handle vel så mye om prioriteringer; hvorvidt man går for en liten benk med plass til to, en større variant eller kanskje til og med en hel sofa. At det er sosiale og praktiske tanker som ligger bak, betyr ikke at estetikken bør få helt fri. I løsningene som er vist her, er det en fin balanse mellom smart og fint. 

Alle sitteplassene i bildene her er en del av interiøret, og bidrar mye til atmosfæren. Her finnes en snerten benk som er integrert i innredningen. En annen befinner seg rett utenfor kjøkkenet, hvor man fremdeles har kontakt med den som jobber der inne. To veldig forskjellige sofaer har funnet veien inn i det aller helligste – ulikt uttrykk, samme funksjon. 

Dele på Pinterest NOSTALGI: Rommet er smalt, så her ble det prioritert hardt – sofaen vant over kjøkkenskap! Både bilde og sofa understreker stilen, godt samstemt med gamle vegg- og gulvbord, som for øvrig er malt i én farge.

NOSTALGI: Rommet er smalt, så her ble det prioritert hardt – sofaen vant over kjøkkenskap! Både bilde og sofa understreker stilen, godt samstemt med gamle vegg- og gulvbord, som for øvrig er malt i én farge.

Man tager hva man haver

Kanskje er det ikke nødvendig å kjøpe noe nytt, men heller pusse opp noe man allerede har på lur. Det er utrolig hva noen strøk maling og beis kan utrette, gjerne sammen med tekstiler i form av sitteputer, pynteputer og pledd. Egenopplevelse og smak bør få bestemme.

Her er ingenting riktig eller galt!

Dele på Pinterest RØFF ELEGANSE: Sofaen står på kjøkkenet, vendt mot arbeidsplassen, og passer utmerket sammen med rustikke, ekstra brede gulvbord i hvitpigmentert eik og vegger i pusset mur.

RØFF ELEGANSE: Sofaen står på kjøkkenet, vendt mot arbeidsplassen, og passer utmerket sammen med rustikke, ekstra brede gulvbord i hvitpigmentert eik og vegger i pusset mur.

Dele på Pinterest PLASS FOR TO: Benken er en del av kjøkkeninnredningen, hyggelig plassert foran vinduet. Arbeidsbenker i normal høyde på begge sider. Puter og pledd myker opp blant de rette linjene.

PLASS FOR TO: Benken er en del av kjøkkeninnredningen, hyggelig plassert foran vinduet. Arbeidsbenker i normal høyde på begge sider. Puter og pledd myker opp blant de rette linjene.

Mer informasjon

Green Apple

finndintapet.no

SAGA parkett

Dette ble brukt

Plass for to

Vegger: farge S 2005-Y30R

Vindu og innredning: farge 0502-Y

Gardin, pledd og tekstiler til puter: GREEN APPLE

Annet løsøre: PRIVAT

Nostalgi

Vegger og gulv: farge 0801-Y25R

Innredning: farge S 8000-N

Bilde, sofa og annet løsøre: PRIVAT

Praktisk utnyttelse

Tapet i gang og på kjøkken: utgått, se FINNDINTAPET.NO for alternativer

Trapp og rekkverk: farge S 7500-N

Sittebenk m/hobbyplate: IKEA

Løsøre: PRIVAT

Røff eleganse

Vegger: pusset mur

Gulv: Wideplank, Eik 1-stav Old Smoked White 101652 – SAGA PARKETT

Sofa og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]