Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Mal odde stoler makne

Odde stoler fra loppemarkeder, kjelleren hos bestemor eller nærmeste bruktbutikk kan forvandles til en spiseplass med sjarm og sjel. Mal ulike stoler i samme farge og lag en helhet med variasjon.

 • Stolene er malt i Beckers-fargen Daarjeling 520, mens veggene har fått den støvete rosafargen Flor 847.

  Foto:

 • Du trenger ikke bytte ut alle de gamle møblene dine selv om du vil innrede hjemmet i en ny stil. Mal gamle stoler i ny farge. Stolene her er malt i fargen Intense Valence fra Nordsjö.

  Foto:

 • En smart måte å lage en helhetlig spiseplass for en rimelig penge, er å male odde stoler i én og samme farge. Her er det brukt fargen Darjeeling 520 fra Beckers.

  Foto:

 • Selv slitte, gamle gjenstander kan gjenopplives gjennom smart bruk av maling, slik at du kan få dem akkurat slik du selv vil. (Foto: Nordsjö)

  Foto:

Annonse
Annonse

Gjenbruk er i tiden. Vi trenger ikke alltid kjøpe nytt, men kan gjerne bruke litt tid på å pusse opp og forandre ting vi allerede har. Kanskje har du noen odde stoler av gammel, god kvalitet? Kompletter gjerne med funn fra bruktbutikken, et loppemarked eller fra roteloftet hos noen du kjenner. En gruppe stoler med ulik fasong og farge, kan pustes nytt liv i med hjelp av litt maling. Mal stolene i én og samme farge, slik at de odde stolene danner en helhet med personlighet. 

– Gjenbruk av brukte møbler er en rimelig, bærekraftig og kreativ løsning. Og å male noen møbler er forbausende enkelt og fort gjort, sier Bjørg Owren, kreativ leder i ifi.no. 

Robust maling

– Til møbler bør man bruke litt ekstra robust maling. Bruk gjerne en forsterket akrylkvalitet. En vanlig akrylmaling vil kunne løses opp av fingerfettet fra hendene våre, sier Per Myhre ved teknisk service hos Nordsjö.

Slike forsterkede akrylmalinger finnes i flere glansgrader, så her er det mulig å følge den matte trenden, eller å male stolene blanke. Det kan også være en spennende effekt å bruke maling med lik farge, men forskjellig glansgrad på ulike deler av stolene. Bruk da for eksempel en blank maling til setet, og en matt maling til resten av stolen. 

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]