Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Mal odde stoler makne

Du trenger ikke bytte ut alle de gamle møblene dine selv om du vil innrede hjemmet i en ny stil. Mal gamle stoler i ny far...   Nordsjö, Beckers
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Odde stoler fra loppemarkeder, kjelleren hos bestemor eller nærmeste bruktbutikk kan forvandles til en spiseplass med sjarm og sjel. Mal ulike stoler i samme farge og lag en helhet med variasjon.

Gjenbruk er i tiden. Vi trenger ikke alltid kjøpe nytt, men kan gjerne bruke litt tid på å pusse opp og forandre ting vi allerede har. Kanskje har du noen odde stoler av gammel, god kvalitet? Kompletter gjerne med funn fra bruktbutikken, et loppemarked eller fra roteloftet hos noen du kjenner. En gruppe stoler med ulik fasong og farge, kan pustes nytt liv i med hjelp av litt maling. Mal stolene i én og samme farge, slik at de odde stolene danner en helhet med personlighet. 

– Gjenbruk av brukte møbler er en rimelig, bærekraftig og kreativ løsning. Og å male noen møbler er forbausende enkelt og fort gjort, sier Bjørg Owren, kreativ leder i ifi.no. 

Robust maling

– Til møbler bør man bruke litt ekstra robust maling. Bruk gjerne en forsterket akrylkvalitet. En vanlig akrylmaling vil kunne løses opp av fingerfettet fra hendene våre, sier Per Myhre ved teknisk service hos Nordsjö.

Slike forsterkede akrylmalinger finnes i flere glansgrader, så her er det mulig å følge den matte trenden, eller å male stolene blanke. Det kan også være en spennende effekt å bruke maling med lik farge, men forskjellig glansgrad på ulike deler av stolene. Bruk da for eksempel en blank maling til setet, og en matt maling til resten av stolen. 

Fortsatt se brukt ut

Selv slitte, gamle gjenstander kan gjenopplives gjennom smart bruk av maling, slik at du kan få dem akkurat slik du selv vil.
Selv slitte, gamle gjenstander kan gjenopplives gjennom smart bruk av maling, slik at du kan få dem akkurat slik du selv vil.

– Før du maler bør stolen vaskes godt, og grunnes. En eikestol som ikke er malt fra før påføres sperregrunn som forhindrer gjennomslag av fargestoffer fra treverket. Er det et furumøbel med kvist, bør kvistene påføres kvistlakk.  En tidligere fabrikkmalt stol må mattslipes og påføres heftgrunn for at den nye malingen skal få god vedheft, sier han.

Det er ikke alltid nødvendig å sparkle gamle sår og skader. En brukt stol kan med fordel fremstå som brukt, også etter at den er malt. Det bidrar til sjarmen!

– Velger du en matt maling skjuler den også litt mer av underlaget, og det gjør ikke noe at stolen bærer preg av å ha vært brukt, sier Myhre.

Hvis du allikevel vil sparkle og fylle småhull i flaten, gjøres det med et finkornet snikkerisparkel som påføres tynt 2-4 ganger avhengig av størrelse på skaden. Utgående hjørner bør ikke sparkles, der er det bedre å bruke pussepad. 

Stolene er malt i Beckers-fargen Daarjeling 520, mens veggene har fått den støvete rosafargen Flor 847.
Stolene er malt i Beckers-fargen Daarjeling 520, mens veggene har fått den støvete rosafargen Flor 847.

Mer informasjon

Nordsjö

Beckers

 

Bergen Malingfabrikk

Butinox

Flügger

Miljømal

 

Les også Mal en vakker hyttestol!

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: