Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Mal en vakker hyttestol!

Fra kjedelig, trehvit og masseprodusert til vakker, unik og personlig. Slik forvandler du både nye og gamle stoler.

cloud_download
fullscreen
  • Foto:

  • Foto:

  • Foto:

  • Foto:

  • Foto:

  • Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse

Med litt maling og lasur kan du gi både nye og gamle stoler et unikt og personlig preg, og du kan forene møbler som i utgangspunktet ikke passer sammen.

Her har vi malt en trestol i to forskjellige farger; først et strøk med en oransjefarge, deretter et strøk med en grønnsort farge. Når malingen er helt tørr, slipes det forsiktig igjennom det øverste malingslaget enkelte steder, slik at fargen under kommer til syne. Det gir dybde og liv til overflaten. Avslutt med et strøk mørk lasur som gir stolen et gamelt og antikk preg.

. Forarbeid: Tidligere behandlede eller gamle ubehandlede møbler må vaskes med et kraftig rengjøringsmiddel, skylles, mattslipes og avstøves. Et nytt møbel skal bare avstøves. 

. Påfør et tynt strøk av bunnfargen (her en oransjefarge S 3050-Y60R). Det kan være lurt å snu stolen på hodet og male innsiden først. La tørke.

. Påfør et tynt strøk av toppstrøket (her en grønn-svart farge S 8505-G80Y), og la tørke.

. Bruk en slipesvamp, alternativt vanlig slipepapir korning 120-150, og slip forsiktig gjennom toppstrøket ned til bunnfargen utvalgte steder, for eksempel langs kantene på stolen. Men ikke overdriv! Resultatet skal se naturlig ut og gi illusjon av flere års daglig bruk og slitasje.

. Hvis du er stø på hånden, kan det være flott med et malt motiv på stolryggen. Tegn opp mønsteret med en blyant, og bruk en tynn, spiss pensel til å påføre malingen. Alternativt kan du benytte en sjablong. Det er lettere å få pent. Les mer om sjabloner på www.ifi.no.

. Påfør en mørk oljelasur med pensel (her oljelasur med pigmenter av brent umbra). Vent et par minutter og tørk av lasuren med en lofri fille. La tørke

. Tilslutt påføres et tynt lag med klar olje, vent 15 min, og poler stolen med en lofri fille. Oljen vil jevne ut glansforskjellene og gi stolen en matt og fin lød. Alternativt kan stolen lakkeres for bedre holdbarhet. 

Dette trenger du:

Maling

Bunnfarge: matt alkydmaling i ønsket farge.

remove_circle_outline

Toppstrøk: matt alkydmaling i ønsket farge.

remove_circle_outline

Lasur: mørk oljelasur.

remove_circle_outline

Klar olje

remove_circle_outline
Verktøy

Malepensler

remove_circle_outline

Slipepapir

remove_circle_outline
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
[Some text some message]