Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Finansiering og økonomi

Få tipsene du trenger til finansiering og økonomi når du pusser opp.

Artikler

Om din personlige økonomi tillater det, er det ingen grunn til å la generell økonomisk usikkerhet legge lokk på oppussingsplanene. Tvert imot, folks private forbruk er en positiv og viktig faktor når det kommer til landets økonomiske vekst. Og det er faktisk ganske vanlig å oppgradere hjemmet i nedgangstider.

Mens Finansdepartementet, Forbrukerrådet og eiendomsmeglere diskuterer ulike løsninger for å redusere antall klager og rettssaker i kjølvannet av feil ved boligkjøp, mener Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI) at løsningen ligger i en hussjekkordning løsrevet fra selve kjøp- og salgsprosessen.

Hver tredje bedrift taper ukentlig oppdrag til firmaer som arbeider svart, og langt over halvparten opplever problemet månedlig. Sterk frustrasjon og misnøye med myndighetene brer seg i byggebransjen.

- Innføring av ROT-fradrag er avgjørende for bransjens framtid, sier Ingar Strand, daglig leder for Opplæringskontoret for Overflateteknikk. - Får vi ikke slutt på den omfattende kriminelle virksomheten i bransjen, vil det føre til at ungdommen velger bort håndverkeryrkene.

I flere år har MLF argumentert for at Regjeringen innfører et ROT-fradrag for private husholdninger. Bakgrunnen er et ønske om en mer rettferdig konkurransesituasjon, og ROT kan være en god måte å bekjempe svart arbeid og kriminalitet i byggenæringen på. ROT-fradrag uteble fra statsbudsjettet, men malerne har ikke gitt opp håpet for fremtiden.

Den nye blå-blå regjeringen vurderer å gi forbrukere mulighet for skattefratrekk for håndverkertjenester ved oppussing. Både Danmark og Sverige har slike ordninger, og «Söta Bror»har langt på vei utryddet svart arbeid i privatmarkedet.

Nøkkelen for å få mest mulig igjen for pengene ved oppussing før boligsalg ligger ifølge eiendomsmeglerne i å gjøre overflatene fine. Maling og gulvsliping er det man helst bør bruke pengene på, mens uteareal/hage og nye vinduer kan nedprioriteres.

Forsiktige beregninger viser at 12.000, kanskje så mange som 35.000, nye arbeidstilfeller er blitt skapt i Sverige takket være et skattefratrekk for arbeid utført i private hus og hytter. For den som kjøper malertjenester kan fratrekket innebære at staten tar halve regningen.

Mediene melder om frykt for nedbemanning og nedleggelser i de store byggvarekjedene, men bildet er ikke bare helsvart; en stor del av oss pusser opp til tross for økonomiske uroligheter.

Flere artikler

Finn din nærmeste