Kategorier

Meny

Konto

Oppussingen som lønner seg

Dette bør du pusse opp før du selger boligen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Oppussingen som lønner seg

Foto: Privatmegleren, Jordan, Butinox, Beckers, Intag, Kristian Owren/ifi.no, Alfort

Høsten er en populær tid for salg av boliger i Norge. Det er nå vi gjør klar hjemmene for visning. Da er det viktig at alt er på stell. Spørsmålet er hva vi bør pusse opp for å få de høyeste budene. Hege Mjølstad hos Privatmegleren på Lillehammer mener det første vi bør gjøre er å vaske og rydde skikkelig. 

Dele på Pinterest Hege Mjølstad

VALUTA FOR PENGENE: Hege Mjølstad hos Privatmegleren på Lillehammer mener folk bør ta et kritisk blikk på hjemmet før det vises til nye kjøpere. – Mal der det trengs og sørg for at huset er rent og ryddig, sier hun. (Foto: Privatmegleren)

Rent og ryddig

– Vask tak, gulv og vegger. Få bort merker og flekker. Det er mye hyggeligere å komme til et rent og pent hjem. Det samme gjelder utenfor. Uteplassen er inngangsbilletten til huset. Det må se rent og ordentlig ut. Få på plass putene i hagemøblene, luk bedene, spyl skiferen og fjern ugresset på belegningssteinen før visning. En nybeiset eller oljet terrasse gir også en god følelse for kjøperen, sier hun. 

Dele på Pinterest Vaske vegger før visning

RUNDVASK: Å vaske tak, gulv og vegger hører med før nye kjøpere kommer på visning. (Foto: Jordan)

Dele på Pinterest Beise terrasse før boligsalg

UTELIV: Uterommet er det første en kjøper ser. Derfor bør det være delikat og pent. (Foto: Beckers)

Unngå store prosjekter

Megleren anbefaler ikke å bruke penger på store og kostnadskrevende prosjekter.

– I noen tilfeller kan det bidra til å få solgt boligen raskere, men ofte blir investeringen ikke lønnsom. I noen tilfeller er det lurt å bytte kjøkkenfronter for å heve inntrykket, men jeg ville i stedet satset på å fullføre de enkle tingene som kanskje ikke er helt ferdig. For eksempel lister bør være komplett og løse ledninger må bort, sier hun.   

Malingen som virker

Mjølstad råder selgere til å gå over overflatene i huset med et kritisk blikk. 

– Se på alle malte flater og se om det trengs et nytt strøk. Nye malingsstrøk kan ofte være utslagsgivende for et godt førsteinntrykk, og det er en god og rimelig investering før huset skal selges, sier megleren.

LES OGSÅ: Slik maler du veggen.

Mjølstad tar alltid med seg en interiørkonsulent hjem til selgeren før huset åpnes for visning. De går igjennom boligen med selger og lager en rapport med anbefalinger som selger kan benytte i klargjøringen før foto og visning.

Dele på Pinterest Male vegg før visning

NYMALT: Et strøk maling er en god og rimelig investering når du skal selge boligen din. (Foto: Beckers)

Inn med tekstilene

– Våre interiørkonsulenter gir råd om møblering som hever inntrykket. Ofte skal det ikke mer til en noen tidsriktige puter og pledd. Eller et lekkert sengeteppe. En typisk feil mange gjør er at de overmøblerer rommene. Fjern møbler som ikke har en funksjon. Det åpner opp rommet, sier megleren.

LES OGSÅ: Interiørtrend – tekstiler på frammasj.

Dele på Pinterest Tekstiler før boligsalg

INN MED TEKSTILER: Ekspertene mener tidsriktige tekstiler gjør rommet mer spennende. (Foto: INTAG)

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]