IFI logo
Se flere bilder
Slik får du høyere boligpris

Foto: Aktiv Eiendomsmegling, Flügger, Chera Westman/ifi.no, Saga Parkett

Slik får du høyere boligpris

Fargerike grep kan gi stor gevinst når du skal selge huset.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å selge boligen med størst mulig gevinst er en kunst som krever presisjon og egeninnsats. Vi har spurt ekspertene om hva de mener er nøkkelen til suksess på boligmarkedet i 2019.

Skap den gode stemningen

− For det første: Nå skal det ikke lenger være hvitt. Bruk farger som skaper harmoni i huset. Det er den gode følelsen du skal skape, slik at kjøperen faller for stemningen. Enten slik at de vil flytte rett inn, eller at de ser muligheter. Det er derfor lurt å bruke grønne planter, puter, tekstiler og gardiner. Det skaper en lun stemning, særlig nå om vinteren, forteller Theres Seljeseth fra Flügger i Drammen.

Se flere bilder
Farger før boligsalg

Foto: Flügger

FRISTER: Det er den gode følelsen du skal skape, slik at kjøperen faller for stemningen.

Utdanner fargeeksperter

Hun er en av ni håndplukkede medarbeidere fra fargespesialisten som har gjennomgått en videreutdannelse i fargepsykologi og fargesammensetning. Utdanningen gjør henne bedre rustet til å gi kunder råd om farger, interiør og materialvalg.

Se flere bilder
Flügger fargekonsulenter

Foto: Flügger

EKSPERTERTENE: Flüggers fargekonsulenter hjelper deg. − Ta bilder av møbler og kunst på veggene og kom til oss. Vi kan gi tips om enkel oppussing før du skal selge boligen, sier Theres Seljeseth fra Flügger.

Enkel romfornyer

− Det er ikke alle som har råd til å leie stylist og stylingmøbler når de skal selge boligen. Jeg mener det er smart å bruke noen penger på maling slik at du fornyer rommene. Ta bilder av møbler, eksisterende tapet eller bilder på veggene. Det kan være utgangspunkt for nye veggfarger. Kom også gjerne til butikken, så gir vi deg råd om hva som fungerer, sier Seljeseth.

Farger som fungerer

Håvard Nilsen, eiendomsmegler hos Aktiv Eiendomsmegling i Asker og Bærum, mener også helhetsinntrykket er viktig når kjøpere ser på bilder eller kommer på visning.

− Sørg derfor for at alle rommene presenteres skikkelig. Mal eller tapetser der det trengs, og velg farger som fungerer sammen. Riktig fargevalg kan gi deg stor gevinst, sier han.

Se flere bilder
Oppussing før boligsalg

Foto: Aktiv Eiendomsmegling

FARGER FUNGERER: − En bolig med interiørfarger som fungerer, vil vekke oppmerksomhet. – Mal eller tapetser før du selger, råder Håvard Nilsen, eiendomsmegler hos Aktiv Eiendomsmegling i Asker og Bærum.

Gleder på gulvet

Megleren mener det gjelder å skille seg ut i boligmarkedet.

− Et gulv som kler rommet er også noe kjøpere legger merke til nå. Vi erfarer at lyse tregulv er i vinden. Men også her er helhet viktig. Alle overflater må fungere sammen i farger og stil, sier han.

Når detaljene teller

Det første Nilsen sier til sine kunder som skal selge, er at de må gå over hvert rom med lupe.  

− Se etter sprekker som må tettes, fullfør listing og småfiks. Husk at kjøpere legger merke til hver minste detalj som ikke er i orden. Vis at du er nøye og har stelt pent med boligen, sier han.  

Se flere bilder
Nytt gulv før boligsalg

Foto: Saga Parkett

GODE GULV: Megleren fra Asker og Bærum mener gulvet setter stemningen i rommet. Lyse tregulv er populært blant boligkjøpere nå, sier han.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.