Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Maten smaker bedre i farge

  Per Erik Jæger/ifi.no, Chera Westman/ifi.no, Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Butinox, Drømmekjøkkenet, Fargerike, Flügger, @annakubel/Nordsjö, Nordsjö
Med farge på vegger, gulv og kjøkkenskap fremheves maten på en helt ny måte. Alle regnbuens farger er tilgjengelig – så hvorfor ikke gå for noe nytt?
Blått kjøkken
BLÅTT: Blått i kombinasjon med hvitt gir en atmosfære som føles sval, luftig og ren. Flügger

Det hvite, upersonlige og minimalistiske kjøkkenets tid er ute. Fargene inntar stadig flere rom i hjemmet, og kjøkkenet er ikke noe unntak.

– Folk har i mange år generelt gått for hvite kjøkken, men nå er farger på kjøkkenet noe som forsiktig blir mer populært igjen, sier Ola Danielsson, produktsjef hos Ballingslöv, som Drømmekjøkkenet er en del av.

En rask kikk på ulike kjøkkenleverandørers digitale kataloger og inspirasjonsbilder viser et hav av farger: sort, brunt, blått, grønt, blandet med hvitt, lyst og mørkt treverk og blankt stål. Også malingleverandørene disker opp med den ene lekre løsningen etter den andre for den som vil male selv. Og vil du ikke male, og ikke skifte, kanskje selvklebende dekorplast kan sette krydder på kjøkkenskapene. Fargene vi velger på flatene rundt oss er også en måte å vise frem vår egen personlighet.

Rødt kjøkken
RØDT: Rødt trigger følelser og kreativitet. Et rødt rom oppfattes som romantisk, spennende og gøyalt. Fargerike

Mindre redde

Tofarget kjøkkeninnredning
TOFARGET: Overskapene og benkskapene må ikke ha samme farge. En mørkere farge nederst gir tyngde og god forankring. Nordsjö

Både når det kommer til materialvalg og fargevalg tør vi litt mer – både i boligen generelt og på kjøkkenet.

– Vi ser en tendens til at vi ikke lenger er redde for å blande ulike materialer. Det mikses og matches mer. Og med tanke på at vi ser en svingning mot flere farger og nye materialer, vil jeg påstå at folk blir mer kreative i utformingen av kjøkkenet. I Norge våger flere også å være litt mer kreative når det kommer til fargevalg, enn man for eksempel gjør i Sverige, forteller Danielsson.

Rolig, oppfriskende og spennende

Oransje
ORANSJE: I det oransje testrommet ble fargen oppfattet som moderne og gøyal. Oransje gjør også omgivelsene litt uromantisk og stressende, men absolutt spennende og inspirerende. Fargerike

Kjøkkenets farger kan også ha innvirkning både på humør og spiselyst. En studie* utført i Stockholm for få år siden viser at fargen på innredningen på restauranter hadde påvirkning på gjestene.

Et blått rom ga ro og avslapning og anbefales i studien for familier og sosiale settinger. Det grønne rommet ble oppfattet som rolig og oppfriskende, mens fargen oransje gjorde omgivelsene spennende og inspirerende, men også stressende. Et rødt kjøkken kan oppleves romantisk, spennende og gøyalt, og et sort som luksuriøst og moderne, men også kjedelig og lite trivelig.

Grått kjøkken
GRÅTT: En liten dose sort kan gjøre store forskjeller. Grått kan oppfattes som nøytralt og elegant. Butinox

Gjør det selv

Mal selv
MAL SELV: Et kjedelig eller utdatert kjøkken kan fornyes ved bruk av noen bokser maling og godt verktøy. Det er enkelt å male skapene selv, og forandringen gir hele kjøkkenet et løft til en rimelig penge. Chera Westman/ifi.no

Det er kort vei å gå fra et sterilt kjøkken, til et varmt, lunt, særpreget og trivelig rom å kokkelere og å nyte maten i.

Du kan rive og bygge et flunkende nytt kjøkken, akkurat slik du vil ha det. Men med en fungerende innredning trenger du ikke en gang å bytte alle fronter. Du kommer langt med et par liter maling, godt verktøy, eller noen ruller dekorplast.

Sort kjøkken
SORT: Det helt mørke forbindes med luksus og eleganse, men også med kjedsomhet og utrivelighet. Drømmekjøkkenet
Les også Samme farge, ulik maling!

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: