Kategorier

Meny

Konto

Raskt og reversibelt med folie

Med dekorfolie pusser du raskt opp kjøkkenet, trappa, kommoden eller kakeboksen. Ekstra pluss er at oppussingen er forholdsvis rimelig og at det du forandrer på, like enkelt kan tilbakestilles.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Raskt og reversibelt med folie

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, d-c-fix/Fantasi Interiør

Enten du eier eller leier, er små og smarte oppussingstips alltid velkomne. Et av de beste tipsene akkurat nå, er dekorplast. Dette er en plastfilm med fargerikt mønster eller naturtro imitasjon av marmor eller treverk, som kan klistres på alskens ting i boligen. Baksiden er klebrig, og fester uten å etterlate merker til alle glatte flater.

Går du lei, flytter eller vil gjøre om igjen, er det bare å fjerne plasten!

Dele på Pinterest Folie i trapp

TRAPP: Dekorfolien kan også brukes opptrinnene i en trapp. På trinnene der du trår, vil det kunne bli glatt. (Foto: Fantasi Interiør)

Dele på Pinterest Folie på skrivebord

RASK FORNYING: Dekorplast kan brukes for å pynte opp små gjenstander, hyller og møbler. (Foto: Fantasi Interiør)

Variert bruk

Dekorplast, eller kontaktplast som det også blir kalt, kan brukes for å lage en oppslagstavle på kjøkkenskapet, for å forandre hele kjøkkeninnredningen, gi en slitt kommode nytt liv eller for å pynte opp små gjenstander, hyller og møbler.

– Dekorfolien kan også brukes for å pusse opp trappen, men vi anbefaler da å bruke det på opptrinnene. På trinnene der du trår, vil det kunne bli glatt og lite holdbart, sier Eva Bakurowitz hos Fantasi Interiør, som er forhandlerdistributør av det ledende merket d-c-fix i Norge. 

Dele på Pinterest Folie på bokser

I BOKS: Mønstret dekorplast kan brukes til å forandre små og store ting. (Foto: Fantasi Interiør)

Dele på Pinterest Feste folie på skuff

GLATTER: Med et eget verktøy er et enkelt å fjerne luftbobler under plasten. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

Mange varianter

Dekorplasten finnes i en lang rekke ulike design. På lager i Norge har de 40 forskjellige mønstre, deriblant flere tremønstre og de populære og naturtro marmoretterligningene. De finnes også ensfargede, i blant annet prikkete, stripete og fantasifulle design.

– Designfolie er blitt et svært populært produkt. Folien er enkel å jobbe med, og kan lett fjernes, sier Bakurowitz.

Baksiden er klebrig og dekket med en beskyttelsesplast med rutemønster. Strekene gjør det enkelt å klippe til dekorfolien i riktige mål og å få rette kutt. Når plasten er klippet opp til omtrentlig størrelse, festes den til underlaget ved at beskyttelsespapiret trekkes gradvis vekk, mens luftbobler glattes ut. Etterpå finskjæres kantene, og oppussingen er ferdig!

Dele på Pinterest Feste folie på skuff

FINSKJÆR: Når folien sitter på plass, skjæres kantene rent. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

Dele på Pinterest Folie på skuff

ANGREMULIGHET: Dekorplast kan brukes til å pusse opp kjøkkenet. Den kan fjernes igjen uten å etterlate spor på innredningen. (Foto:Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

Mer informasjon:

Fantasi Interiør

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]