Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Raskt og reversibelt med folie

  Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, d-c-fix/Fantasi Interiør
Med dekorfolie pusser du raskt opp kjøkkenet, trappa, kommoden eller kakeboksen. Ekstra pluss er at oppussingen er forholdsvis rimelig og at det du forandrer på, like enkelt kan tilbakestilles.
Folie i trapp
TRAPP: Dekorfolien kan også brukes opptrinnene i en trapp. På trinnene der du trår, vil det kunne bli glatt. (Foto: Fantasi Interiør)

Enten du eier eller leier, er små og smarte oppussingstips alltid velkomne. Et av de beste tipsene akkurat nå, er dekorplast. Dette er en plastfilm med fargerikt mønster eller naturtro imitasjon av marmor eller treverk, som kan klistres på alskens ting i boligen. Baksiden er klebrig, og fester uten å etterlate merker til alle glatte flater.

Går du lei, flytter eller vil gjøre om igjen, er det bare å fjerne plasten!

Folie på skrivebord
RASK FORNYING: Dekorplast kan brukes for å pynte opp små gjenstander, hyller og møbler. (Foto: Fantasi Interiør)

Variert bruk

Folie på bokser
I BOKS: Mønstret dekorplast kan brukes til å forandre små og store ting. (Foto: Fantasi Interiør)

Dekorplast, eller kontaktplast som det også blir kalt, kan brukes for å lage en oppslagstavle på kjøkkenskapet, for å forandre hele kjøkkeninnredningen, gi en slitt kommode nytt liv eller for å pynte opp små gjenstander, hyller og møbler.

– Dekorfolien kan også brukes for å pusse opp trappen, men vi anbefaler da å bruke det på opptrinnene. På trinnene der du trår, vil det kunne bli glatt og lite holdbart, sier Eva Bakurowitz hos Fantasi Interiør, som er forhandlerdistributør av det ledende merket d-c-fix i Norge. 

Feste folie på skuff
GLATTER: Med et eget verktøy er et enkelt å fjerne luftbobler under plasten. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

Mange varianter

Feste folie på skuff
FINSKJÆR: Når folien sitter på plass, skjæres kantene rent. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

Dekorplasten finnes i en lang rekke ulike design. På lager i Norge har de 40 forskjellige mønstre, deriblant flere tremønstre og de populære og naturtro marmoretterligningene. De finnes også ensfargede, i blant annet prikkete, stripete og fantasifulle design.

– Designfolie er blitt et svært populært produkt. Folien er enkel å jobbe med, og kan lett fjernes, sier Bakurowitz.

Baksiden er klebrig og dekket med en beskyttelsesplast med rutemønster. Strekene gjør det enkelt å klippe til dekorfolien i riktige mål og å få rette kutt. Når plasten er klippet opp til omtrentlig størrelse, festes den til underlaget ved at beskyttelsespapiret trekkes gradvis vekk, mens luftbobler glattes ut. Etterpå finskjæres kantene, og oppussingen er ferdig!

Folie på skuff
ANGREMULIGHET: Dekorplast kan brukes til å pusse opp kjøkkenet. Den kan fjernes igjen uten å etterlate spor på innredningen. (Foto:Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

Mer informasjon

Fantasi Interiør

Les også Slipp inn lyset med frostet glass

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: