Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Raskt og reversibelt med folie

Med dekorfolie pusser du raskt opp kjøkkenet, trappa, kommoden eller kakeboksen. Ekstra pluss er at oppussingen er forholdsvis rimelig og at det du forandrer på, like enkelt kan tilbakestilles.

cloud_download
fullscreen
 • Raskt og reversibelt med folie

  Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, d-c-fix/Fantasi Interiør

 • <b>I BOKS: </b>Mønstret dekorplast kan brukes til å forandre små og store ting. (Foto: Fantasi Interiør)

  Foto:

 • <b>GLATTER: </b>Med et eget verktøy er et enkelt å fjerne luftbobler under plasten. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

  Foto:

 • <b>FINSKJÆR: </b>Når folien sitter på plass, skjæres kantene rent. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

  Foto:

 • <b>ANGREMULIGHET: </b>Dekorplast kan brukes til å pusse opp kjøkkenet. Den kan fjernes igjen uten å etterlate spor på innredningen. (Foto:Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

  Foto:

 • <b>HUSKELISTE: </b>Med tavlemaling på rull, er det fort gjort å få opp en huskeliste på kjøleskapet. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

  Foto:

 • <b>NATURTRO: </b>Kontaktplasten finnes i en lang rekke design, blant annet moteriktig og naturtro marmorimitasjon. (Foto: Fantasi Interiør)

  Foto:

Annonse
Annonse
Folie i trapp

TRAPP: Dekorfolien kan også brukes opptrinnene i en trapp. På trinnene der du trår, vil det kunne bli glatt. (Foto: Fantasi Interiør)

Enten du eier eller leier, er små og smarte oppussingstips alltid velkomne. Et av de beste tipsene akkurat nå, er dekorplast. Dette er en plastfilm med fargerikt mønster eller naturtro imitasjon av marmor eller treverk, som kan klistres på alskens ting i boligen. Baksiden er klebrig, og fester uten å etterlate merker til alle glatte flater.

Går du lei, flytter eller vil gjøre om igjen, er det bare å fjerne plasten!

Variert bruk

Folie på bokser

I BOKS: Mønstret dekorplast kan brukes til å forandre små og store ting. (Foto: Fantasi Interiør)

Dekorplast, eller kontaktplast som det også blir kalt, kan brukes for å lage en oppslagstavle på kjøkkenskapet, for å forandre hele kjøkkeninnredningen, gi en slitt kommode nytt liv eller for å pynte opp små gjenstander, hyller og møbler.

– Dekorfolien kan også brukes for å pusse opp trappen, men vi anbefaler da å bruke det på opptrinnene. På trinnene der du trår, vil det kunne bli glatt og lite holdbart, sier Eva Bakurowitz hos Fantasi Interiør, som er forhandlerdistributør av det ledende merket d-c-fix i Norge. 

Mange varianter

Feste folie på skuff

FINSKJÆR: Når folien sitter på plass, skjæres kantene rent. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

Dekorplasten finnes i en lang rekke ulike design. På lager i Norge har de 40 forskjellige mønstre, deriblant flere tremønstre og de populære og naturtro marmoretterligningene. De finnes også ensfargede, i blant annet prikkete, stripete og fantasifulle design.

– Designfolie er blitt et svært populært produkt. Folien er enkel å jobbe med, og kan lett fjernes, sier Bakurowitz.

Baksiden er klebrig og dekket med en beskyttelsesplast med rutemønster. Strekene gjør det enkelt å klippe til dekorfolien i riktige mål og å få rette kutt. Når plasten er klippet opp til omtrentlig størrelse, festes den til underlaget ved at beskyttelsespapiret trekkes gradvis vekk, mens luftbobler glattes ut. Etterpå finskjæres kantene, og oppussingen er ferdig!

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon:

Fantasi Interiør

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]