Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Slipp inn lyset med frostet glass

  •  
  •   Publisert:
LineaFix hindrer innsyn.   Produsentene
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Du trenger ikke å dekke til vinduene med gardiner eller persienner om du ønsker å hindre innsyn. Slipp heller lyset inn med elegante frostede vinduer.

Frostede vinduer ser flott ut, samtidig som det har en funksjonell virkning. Mange med store vindusflater føler at det gir et stort innsyn i boligen, og ønsker en måte å dempe det. Da kan frostede vinduer være løsningen. Hva med å skape effekten gjennom en spray eller folie?  

Spray rett på glasset

Alfort & Cronholm tilbyr sprayen Glass Frostening, fra Plasti-Kote, som er utviklet for å gi en frostig finish. Den sprayes i tynne lag på et rent og flekkfritt vindu. En sprayboks holder til omtrent 1,2 m², så om du skal spraye store flater bør du kjøpe flere bokser.

Statisk elektrisitet

En type klebefolie blir festet med statisk elektrisitet. Det gjør at folien sitter lenge. Metoden bidrar til at folien sitter godt på glasset, samtidig som den gjør at folien enkelt kan tas ned, oppbevares og festes igjen når du vil.

- Med LineaFix drar du av beskyttelsesfilmen på baksiden, og fester den enkelt til en ren overflate med såpe og vann, forklarer Jan Ole Sæløen i Inspirasjon Interiør.

Vitrostatic Brilliant fungerer på samme måten.

- Folien er veldig lett å feste og ta bort, og setter ikke igjen merker, sier Karin Huss i Alfort & Cronholm.

Feste med lim

Du kan også bruke folie som festes på den tradisjonelle måten, med et sterkt lim på baksiden. Denne er billigere enn de elektrostatiske variantene, men sitter ikke like lenge.

- Alkor Kontaktplast Glassdekor, finnes i flere mønstre og bredder på henholdsvis 45, 67,5 og 90 centimeter, forteller Huss.

Mønster

Selv med en frostet effekt kan du bruke et mønster. Om du velger sprayvarianten kan du spraye etter en stensil. Klebefoliene kan du kjøpe i mange forskjellige design. Velg den stilen som passer ditt hjem, og som gir vinduet en helt ny effekt.

Mer informasjon

www.alfort.se

www.inspirasjon.as

www.tapethuset.no

Les også Stopp UV og innsyn

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons