IFI logo
Se flere bilder
Slipp inn lyset med frostet glass

Foto: Produsentene

Slipp inn lyset med frostet glass

Du trenger ikke å dekke til vinduene med gardiner eller persienner om du ønsker å hindre innsyn. Slipp heller lyset inn med elegante frostede vinduer.

Lise Mette Kjellberg

Lise Mette Kjellberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frostede vinduer ser flott ut, samtidig som det har en funksjonell virkning. Mange med store vindusflater føler at det gir et stort innsyn i boligen, og ønsker en måte å dempe det. Da kan frostede vinduer være løsningen. Hva med å skape effekten gjennom en spray eller folie?  

Spray rett på glasset

Alfort & Cronholm tilbyr sprayen Glass Frostening, fra Plasti-Kote, som er utviklet for å gi en frostig finish. Den sprayes i tynne lag på et rent og flekkfritt vindu. En sprayboks holder til omtrent 1,2 m², så om du skal spraye store flater bør du kjøpe flere bokser.

Statisk elektrisitet

En type klebefolie blir festet med statisk elektrisitet. Det gjør at folien sitter lenge. Metoden bidrar til at folien sitter godt på glasset, samtidig som den gjør at folien enkelt kan tas ned, oppbevares og festes igjen når du vil.

- Med LineaFix drar du av beskyttelsesfilmen på baksiden, og fester den enkelt til en ren overflate med såpe og vann, forklarer Jan Ole Sæløen i Inspirasjon Interiør.

Vitrostatic Brilliant fungerer på samme måten.

- Folien er veldig lett å feste og ta bort, og setter ikke igjen merker, sier Karin Huss i Alfort & Cronholm.

Feste med lim

Du kan også bruke folie som festes på den tradisjonelle måten, med et sterkt lim på baksiden. Denne er billigere enn de elektrostatiske variantene, men sitter ikke like lenge.

- Alkor Kontaktplast Glassdekor, finnes i flere mønstre og bredder på henholdsvis 45, 67,5 og 90 centimeter, forteller Huss.

Mønster

Selv med en frostet effekt kan du bruke et mønster. Om du velger sprayvarianten kan du spraye etter en stensil. Klebefoliene kan du kjøpe i mange forskjellige design. Velg den stilen som passer ditt hjem, og som gir vinduet en helt ny effekt.

Mer informasjon

www.alfort.se

www.inspirasjon.as

www.tapethuset.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Når kan man beise terrassen?

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Ny terrasse på en dag
Utendørs

Ny terrasse på en dag

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Gi terrassen en ny start
Gjør det selv

Gi terrassen en ny start

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.