Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Innsyn er ikke alltid like bra

  Chera Westman/ifi.no, Inspirasjon Interiør og Fantasi Interiør
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Ikke alle trakter etter et liv i rampelyset - spesielt ikke når scenen er stua di, soverommet eller badet. Samtidig ønsker vi å få mest mulig dagslys ut av korte dager. Selvklebende vindusfolie slipper lyset inn, men stenger nysgjerrige øyne ute!

Mange opplever innsyn som plagsomt i boliger på gateplan, eller med nærliggende nabobygninger. I dag får du plastfolie av høy kvalitet og i et stort antall ulike dekorative design. Vindusfolien festes rett elektrostatisk på ruten, uten bruk av lim eller andre festemidler. Folien slipper inn lys, samtidig som den hindrer sjenerende innsyn fra forbipasserende og pynter opp rommet.

Plastfolien kan selvfølgelig også gjøre nytte dersom en ønsker å begrense ”utsyn” fra boligen. Det hender at en har utsikt som det er like greit å slippe, men samtidig beholde lyset.

Dekorelement

Dekorelement

Vindusfolie har ikke bare praktisk nytte, den er også et dekorativt element i seg selv. Det finnes flere merker på markedet, blant annet Lineafix og d-c-fix, og begge kommer i et stort antall design. Her finnes noe for enhver smak!

Designene varierer i alt fra fargerike "glassmalerier" til dråper, ruter, frostet glass og striper. Mønstrene er preget inn i plasten, noe som gir et unikt fargespill og lysbrytning i folien.

- Lineafix får du i mer en 20 ulike design. Folien leveres også med UV-stopp og kan benyttes til solavskjerming i sommerhalvåret – og eventuelt tas ned om vinteren, dersom du ønsker det, sier Jan Ole Sæløen i Inspirasjon Interiør.

Mindre solbleking

Mindre solbleking

Med vindusfolie montert på vinduet reduseres varmegjennomstrømningen gjennom glasset. Det gjør at oppvarmingen fra solen en het sommerdag blir mindre, og at noe mindre varme slipper ut om vinteren.

- De skadelige UV-strålene stoppes også effektivt. Det gjør at møbler og tekstil ikke vil falme. Samtidig er vindusfolien d-c-fix svært gjennomsiktig og slipper inn 70 prosent av normal sollys, sier Tom Christian Aasen i Fantasi Interiør.

Enkel montering

Enkel montering

Folien sitter fast ved hjelp av statisk elektrisitet og er meget enkel å montere – uten noen form for festemidler. Utgangspunktet er en helt ren vindusflate, bruk gjerne mikrofiberklut. Spray på ren vann på vinduet, legg på folien og stryk ut med en nal, og den sitter på plass i årevis, hvis det er ønskelig.

Vindusfolie kan settes opp og tas ned så mange ganger du ønsker uten at den mister festeevnen.

Godt arbeidsmiljø

Godt arbeidsmiljø

Mange kontormiljøer har åpne og lyse løsninger med utstrakt bruk av glassvegger og glassdører kan også ha god nytte av vindusfolie. Et godt inneklima på arbeidsplassen påvirker de ansattes arbeidsinnsats, og ved å skjerme både inn- og utsyn kan effektivitet, helse og trivsel bedres.

 

Mer informasjon

Lineafix:

www.inspirasjon.as

 

D-c-fix:

www.fantasi.no

Les også Stopp UV og innsyn

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: