Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Drømmen om marmor

  •  
  •  
TIL FORVEKSLING LIKE Keramiske fliser med farger og mønster som ekte marmor. Deres kjølige, glatte overflate understreker ...   Bilder av: Borge, Fantasi Interiør, Forbo Flooring, Golvabia, Espen Grønli/ifi.no
Marmor som ikke er marmor. Akkurat den typen kommer i flere forkledninger, som er tilgjengelig for folk flest.
Benkeplate
«STEINBENK» Så feil kan man ta… Benkeplaten er kledd med designfolie i marmormønster og -farger. Folie fra d-c-fix. (Foto: Fantasi Interiør)

Ekte marmor er nemlig ikke for alle. Den egner seg eksempelvis ikke til alle underlag og overflater. Ei heller for alles lommebøker. Den ettertraktede stenen, som for mange er forbundet med eleganse og eksklusivitet, er nemlig ingen lettvekter på noen som helst måte, hverken i pris eller kilo.

Marmorlook

Heldigvis finnes det andre lettere og mer økonomiske måter å skape det samme uttrykket på, med overflater som fremstår som den mest eksklusive utgaven av den vakre stenen – for så å vise seg å være noe ganske annet. De lett gjenkjennelige mønstrene finnes nemlig i form av tapet, dekorfolie, gulvbelegg, keramiske fliser, malte overflater og mere til, i flere fargekombinasjoner.

Med malepenselen til hjelp

Malt mønster
MARMORERT Nisjen over peisen er nydelig dekormalt i marmormønster; såkalt marmorering. (Foto: Espen Grønli/ifi.no)

Marmorering er en av verdens eldste maleteknikker, som imiterer nettopp stenens mønster og tegninger ved hjelp av maling og riktig verktøy. Den gjør at mange typer overflater, som for eksempel tre og sten, kan se ut som den vakreste marmor.

Marmor i metervis

Lim «stenen» på veggen – og noen tapethøyder senere er marmorveggen et faktum. Det finnes ymse marmorinspirerte tapeter å velge mellom, med større og mindre mønster med tegninger av de ulike slagene. Fargespekteret er også godt dekket.

Tapet
MARMOR TIL VEGGS Noen meter tapet er alt som skal til. Her i jordfarger, fra kolleksjonen Venezia og finndintapet.no (Foto: Borge)

Til forveksling lik

Keramiske fliser i naturtro farger og mønster er også fine alternativ til marmor. Det finnes mange fliser som med sine glatte og kjølige eller matte og mer taktile overflater imiterer den særpregede stenen veldig bra, ikke minst fargemessig.   

Designfolie

Gulv
LINOLEUM Gulvflisene med marmormønster er i linoleum, og en mye lunere utgave av «marmor». Her Marmoleum Modular, Marble t3053 Dove Blue/t3139 Lava. (Foto: Forbo Flooring)

Med dekorfolie kan du enkelt endre utseendet på mangt og mye, det være seg et møbel, en benkeplate eller småsaker av forskjellig art, og det helt uten lim. Folien har en klebrig bakside, som lett fester seg til underlaget og er like enkel å fjerne. Velg mellom mange design og farger og skift «ham» etter sesong og fornøyelse.  

Også til gulvet

Lett gjenkjennelige marmormønster og -farger er også å finne blant forskjellige gulvtyper, som vinyl, linoleum, laminat og tepper, for å nevne noen. De gir imidlertid mye lunere og mer komfortable opplevelser enn den ekte varianten.

Les også À la marmor

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer

Nyeste artikler

Norsol annons