IFI logo
Se flere bilder
Design ditt eget miljøgulv

Foto: Forbo Flooring

Design ditt eget miljøgulv

Ruter, striper, zig-zag, friser og border. Eller hvorfor ikke ensfarget? Med linoleumfliser har du alle muligheter til å velge gulv etter eget hode, og samtidig få et naturlig og behagelig gulv.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Modulgulv kan ses på som en form for puslespill med flere mulige løsninger. Brikkene passer sammen på mange måter, og kan danne ulike bilder etter hvordan de settes sammen. Linoleumfliser er en type modulgulv der du får alle muligheter til eget design, samtidig som du bruker et miljøvennlig naturprodukt med mange gode bruksegenskaper.

Linoleumfliser finnes både som firkanter av belegg i et par millimeters tykkelse som festes til underlaget med lim, og som enkle klikk-løsninger, der avlange eller kvadratiske firkanter skjøtes til hverandre uten bruk av lim. I klikk-versjonen er linoleum-sjiktet festet til en hard trefiberplate med not- og fjærskjøter og lyddempende korkbakside.

Se flere bilder
Fleksibelt

Foto: Forbo Flooring

FLEKSIBELT: Staver og bord kan settes sammen til ulike mønstre.

Naturlig

Linoleum lages av over 90 prosent naturlige råvarer. Det består i hovedsak av tremel, linolje og jute samt fargepigmenter. Gulvet har også en spesiell overflatebehandling som gjør det enkelt å holde rent og pent i mange år fremover. Det trenger ingen installasjonsbehandling og er klar til bruk fra butikken.  

Begge varianter gir deg mulighet til å skape moderne rom som uttrykker din egen smak. De er dessuten merket med miljømerket Svanen, som stiller strenge miljøkrav til produktets hele livssyklus.

Se flere bilder
Sjakk matt

Foto: Forbo Flooring

SJAKK MATT: Sjakkrutete er et mønsterbilde som aldri går av moten. Det kan med fordel kombineres med andre mønstre.

Marmoleum Modular:

Flisene og plankene i Marmoleum Modular har design som minner om blant annet betong, marmor, tre og stein. I tillegg kommer noen fargerike aksentfarger. Flisene finnes i fire størrelser: 25x25, 50x50 og 50x25 centimeter samt planker på 100x25 centimeter. De 51 ulike fargene og mønstrene kan mikses og matches med hverandre, eller legges ensartet.

Se flere bilder
HARMONI

Foto: Forbo Flooring

HARMONI: Sett sammen flere farger og flere størrelser til et gulv som skiller seg fra andre, men der fargene harmonerer. Marmoleum Modular finnes i 51 ulike farger.

Marmoleum Click:

Marmoleum Click finnes i tre forskjellige størrelser og 23 farger som gir deg uendelige designmuligheter. De ulike formatene (90 x 30 centimeter, 60 x 30 centimeter og den kvadratiske 30 x 30 centimeter) kan fritt kombineres med hverandre til flotte, personlige design.

Baksiden er kledd med kork, noe som gjør gulvet varmt, mykt og behagelig å gå på. Det er også antistatisk og demper lyder.

Se flere bilder
Ensfarget

Foto: Forbo Flooring

ENSFARGET: Velger du én og samme farge, får du et tilnærmet ensfarget gulv, som samtidig har liv og spill i overflaten, takket være det diskrete linoleummønsteret.

Desginghjelp

På produsentens nettsider finnes enkle designhjelpemidler der du kan teste ut ulike mønstre og farger. Der har de har også en lang rekke forslag du kan bli inspirert av.

Mer informasjon:

Forbo Flooring

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.