Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Kjøkken med farge fra nabotakene

  Chera Westman/ifi.no
Utsikten fra vinduet ga inspirasjon til valg av farge på kjøkkeninnredningen. De gamle nabohusenes røde tegltak førte til at kjøkkenet ble tranebærrødt, med rosa tapet på veggene.
Praktisk stål
PRAKTISK STÅL: Kjøkkenøyen er kledd med sort granitt, og benken langs vinduet har en praktisk benkeoverflate i rustfritt stål. Chera Westman/ifi.no

På toppen av en høyde, med utsikt mot fjorden og høyt over de gamle trehusene i Vollen, ligger det nybygde huset som er fullt av gjennomtenkte valg. Fra det store vinduet på kjøkkenet er utsikten vidstrakt.

Ved det store, skulpturale vinduet ved spisestuen er det åpent i taket opp til andre etasje. Både kjøkken og spiseplass har tapetserte vegger, og de tjukke vindusnisjene er malt i enten en aksentfarge eller en farge hentet fra tapetet. I huset er det kun brukt linoljemaling, brukket med naturlige pigmenter. 

Tranebærrødt
TRANEBÆRRØDT: Fra vinduet på kjøkkenet har du flott utsikt over de gamle nabohusenes røde tak. Fargen på disse er overført til den kjøkkeninnredningen som er bygd av en lokal snekkerbedrift. Chera Westman/ifi.no

Spesialbygd i egen farge

Designprikker
DESIGNPRIKKER: Kjøkkenet erplassert i en nisje ut mot spisestue og stue. Den romslige stuen har prikkete tapet med mønster fra Le Corbusier. Chera Westman/ifi.no

– Kjøkkenet er spesialbestilt hos en lokal snekkerbedrift, og fargen er hentet fra de røde hustakene vi ser fra vinduet. Mitt beste tips er å bruke fargene du ser innenfra huset når du setter farge på interiøret. Da får du en egen harmoni med omgivelsene, sier huseier Emelie Spjuth.

Veggene i kjøkkennisjen er tapetsert med et småprikkete tapet, i en moderne versjon av Le Corbusiers design «Dots». Fargen er rosa farge og står i fin kontrast til den iøynefallende tranebærrøde kjøkkeninnredningen. I spisedelen er veggene kledd med et tekstiltapet med linstruktur. Tapetet følger veggen opp i allrommet i etasjen over.

Kvalitet og håndverk

Livsrom
LIVSROM: Huset er i tre etasjer, med kjøkken og stue i første etasje. Kjøkken, spisestue og stue i en stor og åpen løsning med massive eikegulv og tak i økosertifiserte eikefinerte plater. Chera Westman/ifi.no

Rundt kjøkkenøyen med granittplate står høye barkrakker, og den lange benkeplaten mot vinduet er kledd i praktisk, rustrfritt stål.

Huset er innredet med en blanding av gamle gjenstander, klassiske og moderne designmøbler, plassbygde løsninger og avstemte farger på både tapetserte og malte flater.

– Vi velger designmøbler fordi de er av god kvalitet både estetisk og håndverksmessig. Det gjør at de holder lenge, sier hun.

Planlagte fargevalg

Alle rom i huset har en egen farge, som følger den overordnede og gjennomtenkte fargepaletten med jordfarger på bakkeplan, gressfarger i andre etasje og himmelfarger på loftet. Emelie har satt sammen paletten i samarbeid med fargeekspert Dagny Thurmann-Moe, som driver Koi Fargestudio.

– Vi har arbeidet sammen og kjenner hverandre godt. Derfor var det lett for Dagny å plukke både farger og tapeter som passer oss, avslutter Emelie.

Takhøyde
TAKHØYDE: Huset har tre etasjer og kjøkken, spiseplass og stue er i første. Tahøyden over spisebordet er stor, og det skulpturale vinduet slipper inn mye lys. Vindusnisjen har farge fra naboens bod som kan sees fra vinduet. Chera Westman/ifi.no

Dette ble brukt:

DETTE BLE BRUKT:
 • Entreprenør: NATURBYGG AS
 • Leverandør gulv og lister: SVENNEBY SAG OG HØVLERI
 • Kjøkkeninnredning: VILLASNEKKERIET, Heggedal og Vollen
 • Maling vegger og tak: Wibo Tak og Vegg – MILJØMAL AS
 • Farger inspirert fra fargekart til Pure & Original: «Belgian Wilderness», «Classico Rare Wine», «Poetic Blue» og «Sea Moss». Nyansert frem (optisk blandet) av Miljømal AS, i Wibo Tak & Vegg helmatt.
 • Farge vindusnisjer kjøkken: S 1015-R (hentet fra tapetet)
 • Farge vindusnisjer spisestue: S 5040-Y90R
 • Tapet i kjøkken: Collection Le Corbusier – Dots 31026, fra Arte – GREEN APPLE
 • Tapet i stue: Collection Le Corbusier – Dots 31029, fra Arte – GREEN APPLE
 • Tapet i spisestue: Les Unis 78014, fra Flamant – GREEN APPLE
 • Barkrakker: CH56, design Hans J. Wegner – CARL HANSEN & SØNN
 • Lenestol stue: Pelican Chair – FINN JUHL
 • Spisebord: Hvitoljet eik, privat
 • Spisebordsstoler: CH23, design Hans J. Wegner – CARL HANSEN & SØNN
 • Lamper over spisebord: Orient, design Jo Hammerborg – LIGHTYEARS

Husfakta

Ferdigstilt: 2017

Tomteareal: 989 kvadratmeter

Bruttoareal hus: 203 kvadratmeter, fordelt på to etasjer og et loft med skråtak.

Arkitekt: Fristed Arkitekter, ved MNAL Sidsel Bryde

Les også Kult kjøkken

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons