Kategorier

Meny

Konto

Kjøkken med farge fra nabotakene

Utsikten fra vinduet ga inspirasjon til valg av farge på kjøkkeninnredningen. De gamle nabohusenes røde tegltak førte til at kjøkkenet ble tranebærrødt, med rosa tapet på veggene.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Kjøkken med farge fra nabotakene

Foto: Chera Westman/ifi.no

På toppen av en høyde, med utsikt mot fjorden og høyt over de gamle trehusene i Vollen, ligger det nybygde huset som er fullt av gjennomtenkte valg. Fra det store vinduet på kjøkkenet er utsikten vidstrakt.

Ved det store, skulpturale vinduet ved spisestuen er det åpent i taket opp til andre etasje. Både kjøkken og spiseplass har tapetserte vegger, og de tjukke vindusnisjene er malt i enten en aksentfarge eller en farge hentet fra tapetet. I huset er det kun brukt linoljemaling, brukket med naturlige pigmenter. 

Dele på Pinterest Praktisk stål

Foto: Chera Westman/ifi.no

PRAKTISK STÅL: Kjøkkenøyen er kledd med sort granitt, og benken langs vinduet har en praktisk benkeoverflate i rustfritt stål.

Dele på Pinterest Tranebærrødt

Foto: Chera Westman/ifi.no

TRANEBÆRRØDT: Fra vinduet på kjøkkenet har du flott utsikt over de gamle nabohusenes røde tak. Fargen på disse er overført til den kjøkkeninnredningen som er bygd av en lokal snekkerbedrift.

Spesialbygd i egen farge

– Kjøkkenet er spesialbestilt hos en lokal snekkerbedrift, og fargen er hentet fra de røde hustakene vi ser fra vinduet. Mitt beste tips er å bruke fargene du ser innenfra huset når du setter farge på interiøret. Da får du en egen harmoni med omgivelsene, sier huseier Emelie Spjuth.

Veggene i kjøkkennisjen er tapetsert med et småprikkete tapet, i en moderne versjon av Le Corbusiers design «Dots». Fargen er rosa farge og står i fin kontrast til den iøynefallende tranebærrøde kjøkkeninnredningen. I spisedelen er veggene kledd med et tekstiltapet med linstruktur. Tapetet følger veggen opp i allrommet i etasjen over.

Dele på Pinterest Designprikker

Foto: Chera Westman/ifi.no

DESIGNPRIKKER: Kjøkkenet erplassert i en nisje ut mot spisestue og stue. Den romslige stuen har prikkete tapet med mønster fra Le Corbusier.

Dele på Pinterest Nisjefarge

Foto: Chera Westman/ifi.no

NISJEFARGE: Vindusnisjen er malt med en farge som er hentet fra tapetet.

Kvalitet og håndverk

Rundt kjøkkenøyen med granittplate står høye barkrakker, og den lange benkeplaten mot vinduet er kledd i praktisk, rustrfritt stål.

Huset er innredet med en blanding av gamle gjenstander, klassiske og moderne designmøbler, plassbygde løsninger og avstemte farger på både tapetserte og malte flater.

– Vi velger designmøbler fordi de er av god kvalitet både estetisk og håndverksmessig. Det gjør at de holder lenge, sier hun.

Dele på Pinterest Livsrom

Foto: Chera Westman/ifi.no

LIVSROM: Huset er i tre etasjer, med kjøkken og stue i første etasje. Kjøkken, spisestue og stue i en stor og åpen løsning med massive eikegulv og tak i økosertifiserte eikefinerte plater.

Planlagte fargevalg

Alle rom i huset har en egen farge, som følger den overordnede og gjennomtenkte fargepaletten med jordfarger på bakkeplan, gressfarger i andre etasje og himmelfarger på loftet. Emelie har satt sammen paletten i samarbeid med fargeekspert Dagny Thurmann-Moe, som driver Koi Fargestudio.

– Vi har arbeidet sammen og kjenner hverandre godt. Derfor var det lett for Dagny å plukke både farger og tapeter som passer oss, avslutter Emelie.

Dele på Pinterest Takhøyde

Foto: Chera Westman/ifi.no

TAKHØYDE: Huset har tre etasjer og kjøkken, spiseplass og stue er i første. Tahøyden over spisebordet er stor, og det skulpturale vinduet slipper inn mye lys. Vindusnisjen har farge fra naboens bod som kan sees fra vinduet.

Husfakta:

Ferdigstilt: 2017

Tomteareal: 989 kvadratmeter

Bruttoareal hus: 203 kvadratmeter, fordelt på to etasjer og et loft med skråtak.

Arkitekt: Fristed Arkitekter, ved MNAL Sidsel Bryde

Dette ble brukt

DETTE BLE BRUKT:

Entreprenør: NATURBYGG AS

Leverandør gulv og lister: SVENNEBY SAG OG HØVLERI

Kjøkkeninnredning: VILLASNEKKERIET, Heggedal og Vollen

Maling vegger og tak: Wibo Tak og Vegg – MILJØMAL AS

Farger inspirert fra fargekart til Pure & Original: «Belgian Wilderness», «Classico Rare Wine», «Poetic Blue» og «Sea Moss». Nyansert frem (optisk blandet) av Miljømal AS, i Wibo Tak & Vegg helmatt.

Farge vindusnisjer kjøkken: S 1015-R (hentet fra tapetet)

Farge vindusnisjer spisestue: S 5040-Y90R

Tapet i kjøkken: Collection Le Corbusier – Dots 31026, fra Arte – GREEN APPLE

Tapet i stue: Collection Le Corbusier – Dots 31029, fra Arte – GREEN APPLE

Tapet i spisestue: Les Unis 78014, fra Flamant – GREEN APPLE

Barkrakker: CH56, design Hans J. Wegner – CARL HANSEN & SØNN

Lenestol stue: Pelican Chair – FINN JUHL

Spisebord: Hvitoljet eik, privat

Spisebordsstoler: CH23, design Hans J. Wegner – CARL HANSEN & SØNN

Lamper over spisebord: Orient, design Jo Hammerborg – LIGHTYEARS

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]