Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Over og ut med grå kjøkkenvegger

  Bjørg Owren/ifi.no
Med et par malingstrøk i favorittfargen kan du endre både sjel og karakter på kjøkkenet.
Upersonlig hvitt kjøkken
UPERSONLIG: Kjøkkenet var lyst og fint, malt i flere gråtoner. Men det ble ikke hyggelig. Kristian Owren/ifi.no

Da det store gårdskjøkkenet ble pusset opp for et par år siden, ble vegger og innredning malt i to grånyanser. Tak og dører hvite, og gulvet slipt og lakkert. Den unge familien flyttet inn i et lyst, lekkert og moderne kjøkken. Alt var i tråd med tidens mote, men familien ble ikke helt fornøyd.

Noe manglet

– Det var noe som manglet. Det hjalp verken med møbler eller bilder. Det ble rett og slett for lyst og sterilt, sier mor i huset.

Kjøkkenet er kjempepraktisk for matlaging, men det skulle være så mye mer. Det skal være en hyggelig lekeplass for de minste, og møteplass for storfamilien. Kjøkkenet skal fungere i hverdag og fest, og invitere til kos og hygge.

­Det hvite og grå ga ikke den rammen familien ønsket, det ble for kaldt og upersonlig. Selv om det var nyoppusst, måtte noe gjøres.

Rosa kjøkkenvegger
FORNØYD: Med ny farge på veggene falt alt på plass og kjøkkenet byr på den hyggelige stemningen som familien ønsket. Bjørg Owren/ifi.no

Velkommen hjem

Rosa vegger på kjøkkenet
ARVEGODS: De røde veggene ble perfekt ramme for det hyggelige hjørnet med arvegods. Den laserte stolen fra 80-tallet ble en fin kontrast til de rosa veggene. Bjørg Owren/ifi.no

Løsningen ble å male veggene i en annen farge. De hadde en rosa i tankene. Men klok av skade tok de nå flere testrunder med oppstrøksprøver før den endelige fargen ble valgt.

– Det er ganske skummelt, for fargene endrer seg veldig med ulike lysforhold. Og den skal være lun om vinteren og sval om sommeren.

Etter noen prøverunder falt alt på plass, og kjøkkenet ble akkurat så trivelig som de håpet.

– Det er her vi lander når vi kommer hjem etter lange dager på jobb, skole og barnehage, og nå har fått et kjøkken som ønsker oss velkommen hjem. Akkurat slik vi ønsket oss, sier husets mor.

Rosa maling på kjøkkenet
LYSET PÅVIRKER: Fargen lever og endrer seg med lyset. Den varierer fra lyst til mørkere og mellom varm og kjølig. Bjørg Owren/ifi.no
Les også 9 grep som gjør kjøkkenet nytt

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons