Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

9 grep som gjør kjøkkenet nytt

Du trenger ikke å kjøpe en helt nytt kjøkken for å realisere drømmen om fornyelse. Her er 9 tips til kjøkkenoppussing som ikke krever at du tømmer sparekontoen.

cloud_download
fullscreen
 • <b>DETALJER:</b> De «små» detaljene har mye å si for helheten. En ny kjøkkenkran fresher opp hele uttrykket. Her er Inspera fra Oras/Rørkjøp.

  Foto: Oras/Rørkjøp

 • <b>FORNYE:</b> Med litt maling på veggene blir kjøkkenet som nytt, enten du maler hele veggen eller bare halvmeteren mellom over- og underskap. Veggene her er malt i fargen Kamuflasje fra Butinox.

  Foto: Butinox

 • <b>NYE FARGER:</b> Hvem trenger vel å skifte ut kjøkkeninnredningen når man kan male frontene?

  Foto: Flügger

 • <b>STEMNING:</b> Et nytt tapet kan gjøre underverker for et hvilket som helst rom – også kjøkkenet. Her fra kolleksjonen Heritage fra Fiona/Flügger.

  Foto: Fiona/Flügger

 • <b>STOLER:</b> Mal ulike stoler så de matcher! Du kan male dem i helt lik farge eller ton-i-ton for et mest mulig helhetlig uttrykk. Stolene er malt i Skilla 779, Lindblomma 805 og Isblå 784 fra Beckers.

  Foto: Beckers

 • <b>MYKT OG FINT:</b> Nye tekstiler gjør susen på kjøkkenet, og bidrar både til å dekorere, gjøre det lunere og dempe plagsom støy. Tekstiler er fra kolleksjonen Embleton Bay fra Sanderson/intag.

  Foto: Intag

Annonse

1. Forny halvmeteren

Maling på kjøkken

FORNYE: Med litt maling på veggene blir kjøkkenet som nytt, enten du maler hele veggen eller bare halvmeteren mellom over- og underskap. Veggene her er malt i fargen Kamuflasje fra Butinox.
camera_alt (Butinox)

En liten halvmeter kan gjøre store forandringer. Mellom kjøkkenbenken og overskapene er det et område som skriker etter litt oppmerksomhet. Enkle og rimelige alternativer for å fornye er maling eller en liten rull med tapet. Gå for en vaskbar maling eller et vinyltapet som tåler en trøkk. Du kan også beskytte det med en glassplate, i hvert fall i sprutsonen.

LES OGSÅ: Unngå skjolder i husets hjerte

2. Mal kjøkkenfrontene og/eller veggene

Du kommer langt med litt maling. Maler du kjøkkenfrontene i en ny farge, vil hele kjøkkenet bli nytt. Mal gjerne en eller flere av frontene med tavlemaling. Det kan brekkes i alle mulige farger, og er både praktisk og dekorativt. Det finnes også folie du kan klistre på slette fronter. I tillegg gjør det mye med rommet om veggene males.

Male kjøkkeninnredning

NYE FARGER: Hvem trenger vel å skifte ut kjøkkeninnredningen når man kan male frontene?
camera_alt (Flügger)

3. Tapetser en vegg – eller fire!

Tapet på kjøkkenet

STEMNING: Et nytt tapet kan gjøre underverker for et hvilket som helst rom – også kjøkkenet. Her fra kolleksjonen Heritage fra Fiona/Flügger.
camera_alt (Fiona/Flügger)

Aldri undervurder hvor mye et tapet gjør med rommet. Det er enkelt å tapetsere en vegg, og på kort tid kan du ha forvandlet hele kjøkkenet. Velg mønster og farger som underbygger den stemningen du ønsker i boligens viktigste rom.

4. Mal stolene

Vi slår alltid et slag for gjenbruk – og det bør du også! Har du lyst på nye stoler, men designstolene du har siklet på er noen tusenlapper for dyre? Det er både rimelig, enkelt og miljøvennlig å fornye noen gamle stoler med maling. Og det kan bli ganske så kult!

LES OGSÅ: Mal odde stoler makne

Male stoler

STOLER: Mal ulike stoler så de matcher! Du kan male dem i helt lik farge eller ton-i-ton for et mest mulig helhetlig uttrykk. Stolene er malt i Skilla 779, Lindblomma 805 og Isblå 784 fra Beckers.
camera_alt (Beckers)

5. Kjøp inn nye gardiner og puter

Tekstiler på kjøkkenet

MYKT OG FINT: Nye tekstiler gjør susen på kjøkkenet, og bidrar både til å dekorere, gjøre det lunere og dempe plagsom støy. Tekstiler er fra kolleksjonen Embleton Bay fra Sanderson/intag.
camera_alt (Intag)

Litt nye tekstiler gjør susen. Heng opp nye gardiner i vinduet, skaff deg nye puter til sittebenken, legg en ny duk på bordet og trekk om en stol eller seks.

6. Mal gulvet

Gulvet er en stor flate. Her trenger du ikke bry deg om verken vinduer, skap, hyller eller dører, og det er derfor en svært takknemlig flate å male. De aller fleste gulvmateraler kan males, men husk å bruke en slitesterk maling. Få ut møblene og forsikre deg om at gulvet er rent, fast og tørt før du begynner.

Matt gulvmaling til kjøkken

GULV: Når du skal male gulvet, må du velge en maling som tåler det lille ekstra. I dag finnes matte malinger med høy slitestyrke som er beregnet for bruk på gulv, som Carazzo fra Pure & Original, her i fargen Silk White.
camera_alt (Pure & Original)

7. Rull ut et nytt teppe

Teppe på kjøkkenet

TEPPEGLEDE: Et teppe luner både estetisk og fysisk. Husk å velge rett type til rett sted. Her er Sky fra kolleksjonen Pampas fra Golvabia.
camera_alt (Golvabia)

Tepper er både dekorative og lunende. Og skal du skeie ut med et nytt teppe under spisebordet, bør du velge et som er relativt slitesterkt og tåler en del. Spør om hjelp hos en profesjonell teppeforhandler, så får du hjelp til å finne riktig teppe for deg og ditt bruk.

8. Sett inn benken med ny olje

Ny olje på kjøkkenbenken av tre er ikke bare et estetisk grep – det er også viktig for å unngå at vann og annet søl trekker ned i treverket. Du finner ut om benken trenger ny behandling ved å sprute litt vann på den, og se om vannet perler seg eller ikke. Perler det seg, tåler den å stå litt til. Trekker vannet inn, bør du fram med oljen.

Ny olje på kjøkkenbenken

OLJE: Med et nytt strøk olje på kjøkkenbenken, blir den god som ny. Her påføres TopOil fra Osmo.
camera_alt (Osmo)

9. Monter ny kjøkkenkran

Kjøkkenkran

KRAN: De «små» detaljene har mye å si for helheten. En ny kjøkkenkran fresher opp hele uttrykket. Her er Signa fra Oras/Rørkjøp.
camera_alt (Oras/Rørkjøp)

Ny kjøkkenkran kan heve både design og funksjon betraktelig på kjøkkenet. Husk at for alle jobber som har med vann og rør å gjøre, bør du få en rørlegger til å gjøre jobben. Kjøper du også produktene av rørleggeren, slipper du ansvaret og de ekstra kostandene som kan komme dersom det er noe feil med produkt eller montering.  

Dette ble brukt

DETALJER/hovedbilde:

Kjøkkenkran: Oras Inspera – RØRKJØP

remove_circle_outline
FORNYE:

Vegg: Butinox Interiør Kjøkken & Bad 5940 Kamuflasje – BUTINOX INTERIØR

remove_circle_outline
NYE FARGER:

Vegg: Vineyard no. 61 – FLÜGGER

remove_circle_outline

Skap: Ukjent

remove_circle_outline
STEMNING:

Tapet: Fiona Heritage – FLÜGGER

remove_circle_outline
STOLER:

Stol: Skilla 779 – BECKERS

remove_circle_outline

Stol: Lindblomma 805 – BECKERS

remove_circle_outline

Stol: Isblå 784 – BECKERS

remove_circle_outline

Bord: Sundborn 753 – BECKERS

remove_circle_outline
MYKT OG FINT:

Tekstiler: Sanderson, Embleton Bay – INTAG

remove_circle_outline
GULV:

Gulv: Carazzo, Silk White – PURE & ORIGINAL

remove_circle_outline

Mørk vegg: Marrakech Walls, Blue Stone – PURE & ORIGINAL

remove_circle_outline

Hvit vegg: Classico, Silk White – PURE & ORIGINAL

remove_circle_outline

Rammer: Classico, Cardinal Red & Classico, Hop – PURE & ORIGINAL

remove_circle_outline
TEPPEGLEDE:

Teppe: Pampas, Sky – GOLVABIA

remove_circle_outline
OLJE:

Olje: TopOil – OSMO

remove_circle_outline
KRAN:

Kjøkkenkran: Oras Signa – RØRKJØP

remove_circle_outline
Annonse
Obligatorisk felt
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
interiorkupp annons
[Some text some message]