Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

9 grep som gjør kjøkkenet nytt

 •  
 •   Publisert:
ProEXR File Description

=Attributes=
cameraAperture (float): 36.000004
cameraFNumber (float): 16.174255
cameraFarClip (fl...   Flügger, Oras/Rørkjøp, Butinox, Intag, Beckers, Pure & Original, Golvabia, Osmo
Du trenger ikke å kjøpe en helt nytt kjøkken for å realisere drømmen om fornyelse. Her er 9 tips til kjøkkenoppussing som ikke krever at du tømmer sparekontoen.

1. Forny halvmeteren

Maling på kjøkken
FORNYE: Med litt maling på veggene blir kjøkkenet som nytt, enten du maler hele veggen eller bare halvmeteren mellom over- og underskap. Veggene her er malt i fargen Kamuflasje fra Butinox. Butinox

En liten halvmeter kan gjøre store forandringer. Mellom kjøkkenbenken og overskapene er det et område som skriker etter litt oppmerksomhet. Enkle og rimelige alternativer for å fornye er maling eller en liten rull med tapet. Gå for en vaskbar maling eller et vinyltapet som tåler en trøkk. Du kan også beskytte det med en glassplate, i hvert fall i sprutsonen.

LES OGSÅ: Unngå skjolder i husets hjerte

2. Mal kjøkkenfrontene og/eller veggene

Du kommer langt med litt maling. Maler du kjøkkenfrontene i en ny farge, vil hele kjøkkenet bli nytt. Mal gjerne en eller flere av frontene med tavlemaling. Det kan brekkes i alle mulige farger, og er både praktisk og dekorativt. Det finnes også folie du kan klistre på slette fronter. I tillegg gjør det mye med rommet om veggene males.

Male kjøkkeninnredning
NYE FARGER: Hvem trenger vel å skifte ut kjøkkeninnredningen når man kan male frontene? Flügger

3. Tapetser en vegg – eller fire!

Tapet på kjøkkenet
STEMNING: Et nytt tapet kan gjøre underverker for et hvilket som helst rom – også kjøkkenet. Her fra kolleksjonen Heritage fra Fiona/Flügger. Fiona/Flügger

Aldri undervurder hvor mye et tapet gjør med rommet. Det er enkelt å tapetsere en vegg, og på kort tid kan du ha forvandlet hele kjøkkenet. Velg mønster og farger som underbygger den stemningen du ønsker i boligens viktigste rom.

4. Mal stolene

Vi slår alltid et slag for gjenbruk – og det bør du også! Har du lyst på nye stoler, men designstolene du har siklet på er noen tusenlapper for dyre? Det er både rimelig, enkelt og miljøvennlig å fornye noen gamle stoler med maling. Og det kan bli ganske så kult!

LES OGSÅ: Mal odde stoler makne

Male stoler
STOLER: Mal ulike stoler så de matcher! Du kan male dem i helt lik farge eller ton-i-ton for et mest mulig helhetlig uttrykk. Stolene er malt i Skilla 779, Lindblomma 805 og Isblå 784 fra Beckers. Beckers

5. Kjøp inn nye gardiner og puter

Tekstiler på kjøkkenet
MYKT OG FINT: Nye tekstiler gjør susen på kjøkkenet, og bidrar både til å dekorere, gjøre det lunere og dempe plagsom støy. Tekstiler er fra kolleksjonen Embleton Bay fra Sanderson/intag. Intag

Litt nye tekstiler gjør susen. Heng opp nye gardiner i vinduet, skaff deg nye puter til sittebenken, legg en ny duk på bordet og trekk om en stol eller seks.

6. Mal gulvet

Gulvet er en stor flate. Her trenger du ikke bry deg om verken vinduer, skap, hyller eller dører, og det er derfor en svært takknemlig flate å male. De aller fleste gulvmateraler kan males, men husk å bruke en slitesterk maling. Få ut møblene og forsikre deg om at gulvet er rent, fast og tørt før du begynner.

Matt gulvmaling til kjøkken
GULV: Når du skal male gulvet, må du velge en maling som tåler det lille ekstra. I dag finnes matte malinger med høy slitestyrke som er beregnet for bruk på gulv, som Carazzo fra Pure & Original, her i fargen Silk White. Pure & Original

7. Rull ut et nytt teppe

Teppe på kjøkkenet
TEPPEGLEDE: Et teppe luner både estetisk og fysisk. Husk å velge rett type til rett sted. Her er Sky fra kolleksjonen Pampas fra Golvabia. Golvabia

Tepper er både dekorative og lunende. Og skal du skeie ut med et nytt teppe under spisebordet, bør du velge et som er relativt slitesterkt og tåler en del. Spør om hjelp hos en profesjonell teppeforhandler, så får du hjelp til å finne riktig teppe for deg og ditt bruk.

8. Sett inn benken med ny olje

Ny olje på kjøkkenbenken av tre er ikke bare et estetisk grep – det er også viktig for å unngå at vann og annet søl trekker ned i treverket. Du finner ut om benken trenger ny behandling ved å sprute litt vann på den, og se om vannet perler seg eller ikke. Perler det seg, tåler den å stå litt til. Trekker vannet inn, bør du fram med oljen.

Ny olje på kjøkkenbenken
OLJE: Med et nytt strøk olje på kjøkkenbenken, blir den god som ny. Her påføres TopOil fra Osmo. Osmo

9. Monter ny kjøkkenkran

Kjøkkenkran
KRAN: De «små» detaljene har mye å si for helheten. En ny kjøkkenkran fresher opp hele uttrykket. Her er Signa fra Oras/Rørkjøp. Oras/Rørkjøp

Ny kjøkkenkran kan heve både design og funksjon betraktelig på kjøkkenet. Husk at for alle jobber som har med vann og rør å gjøre, bør du få en rørlegger til å gjøre jobben. Kjøper du også produktene av rørleggeren, slipper du ansvaret og de ekstra kostandene som kan komme dersom det er noe feil med produkt eller montering.  

Dette ble brukt:

DETALJER/hovedbilde:
 • Kjøkkenkran: Oras Inspera – RØRKJØP
FORNYE:
 • Vegg: Butinox Interiør Kjøkken & Bad 5940 Kamuflasje – BUTINOX INTERIØR
NYE FARGER:
 • Vegg: Vineyard no. 61 – FLÜGGER
 • Skap: Ukjent
STEMNING:
 • Tapet: Fiona Heritage – FLÜGGER
STOLER:
 • Stol: Skilla 779 – BECKERS
 • Stol: Lindblomma 805 – BECKERS
 • Stol: Isblå 784 – BECKERS
 • Bord: Sundborn 753 – BECKERS
MYKT OG FINT:
 • Tekstiler: Sanderson, Embleton Bay – INTAG
GULV:
 • Gulv: Carazzo, Silk White – PURE & ORIGINAL
 • Mørk vegg: Marrakech Walls, Blue Stone – PURE & ORIGINAL
 • Hvit vegg: Classico, Silk White – PURE & ORIGINAL
 • Rammer: Classico, Cardinal Red & Classico, Hop – PURE & ORIGINAL
TEPPEGLEDE:
 • Teppe: Pampas, Sky – GOLVABIA
OLJE:
 • Olje: TopOil – OSMO
KRAN:
 • Kjøkkenkran: Oras Signa – RØRKJØP
Les også Fire veier til et strøkent kjøkken

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
interiorkupp annons