Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Frisk fornyelse av kjøkkenstolene

Velbrukte stoler får sjarmen tilbake ved hjelp av maling og farger.

 • <b>«NYE» KURVSTOLER</b> Pent brukte kurvstoler malt i en lekker blåfarge, med Decor Metall – en metallskimrende maling fra Beckers. (Foto: Beckers)

  Foto:

 • <b>SKJØNN FORENING</b> Avstemt miks av stiler og farger, og «noe som ingen andre har». (Foto: Beckers)

  Foto:

 • <b>SJARM</b> Barnestolen var gulnet og godt brukt. Malt i en delikat blåfarge er den et hyggelig, og praktisk, element ved spisebordet. (Foto: Beckers)

  Foto:

 • <b>ET SNEV AV RETRO</b> Velbrukte stoler fikk være med videre, nå nymalte og fine. (Foto: Beckers)

  Foto:

 • <b>FORNYET</b> Gamle, ulike stoler i hver sin nye drakt er de friskeste fargeinnslagene på dette kjøkkenet. (Foto: Jan Larsen/ifi.no)

  Foto:

 • <b>KARAKTER</b> Stolen i en varmoransje nyanse er et herlig innslag i kjøkkenet, og ganske annerledes enn om den var hvit… (Foto: Nordsjö)

  Foto:

Annonse
Annonse
Farge på stolen

KARAKTER Stolen i en varmoransje nyanse er et herlig innslag i kjøkkenet, og ganske annerledes enn om den var hvit… (Foto: Nordsjö)

Har du litt ymse utgaver av stoler rundt kjøkkenbordet og har sett deg lei på at de ikke hører sammen, kan løsningen være å gi dem en ansiktsløftning. Eller kanskje har du et noe slitent møblement som du drømmer om å skifte ut. Før du foretar deg noe som helst – vurder å male stolene!

Vi tar vare på

Male kjøkkenstolene

FORNYET Gamle, ulike stoler i hver sin nye drakt er de friskeste fargeinnslagene på dette kjøkkenet. (Foto: Jan Larsen/ifi.no)

I våre gjenbrukstider, hvor det står høyt i kurs å ta vare på det vi har fremfor å kjøpe nytt, er det å male møbler midt i blinken. Velger du å beholde kjøkkenets stoler og fikse på dem, har du også en enkel og rimelig måte å skape forandring på. Slitne, kjedelige og tilsynelatende utgått på dato-stoler får et mer spennende liv med sitt fornyede utseende, samtidig som de gir omgivelsene en personlig touch. Og kjøkkenet blir et enda hyggeligere rom å oppholde seg i.

Forskjellig effekt

Ved å gi like stoler forskjellige farger, gir det fornyet liv til møblementet. Effekten avhenger selvsagt av hvor fargesterke de blir. Maler du forskjellige stoler i samme farge, samles de til en helhet. Stolenes ulike former vil likevel gi en fin dimensjon til ensemblet.  

Har du en enslig stol som ikke passer inn, kan løsningen for eksempel være å gi den en farge som noe annet på kjøkkenet, eventuelt en nyanse lysere eller mørkere enn det. Eller mal den i en farge som ikke finnes ellers i rommet, for å fremheve den. Uansett hva du går for, vil du selv ha full kontroll på farger og sammensetninger, og oppnå et høyst personlig resultat.

Overkommelig oppgave

Retro kjøkkenstoler

ET SNEV AV RETRO Velbrukte stoler fikk være med videre, nå nymalte og fine. (Foto: Beckers)

Et annet argument for å male kjøkkenstolene er at jobben raskt gir resultat, hvilket er en motivasjon i seg. Underlaget må imidlertid være rent, tørt og fast før du svinger malepenselen, og innholdet i malingspannet må være egnet for materialet i stolen. Her kan du lese om fremgangsmåten.  

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]