IFI logo
Se flere bilder
Frisk fornyelse av kjøkkenstolene

Foto: Beckers, Nordsjö, Quick Bengalack, Jan Larsen/ifi.no

Frisk fornyelse av kjøkkenstolene

Velbrukte stoler får sjarmen tilbake ved hjelp av maling og farger.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Har du litt ymse utgaver av stoler rundt kjøkkenbordet og har sett deg lei på at de ikke hører sammen, kan løsningen være å gi dem en ansiktsløftning. Eller kanskje har du et noe slitent møblement som du drømmer om å skifte ut. Før du foretar deg noe som helst – vurder å male stolene!

Se flere bilder
Farge på stolen

Foto:

KARAKTER Stolen i en varmoransje nyanse er et herlig innslag i kjøkkenet, og ganske annerledes enn om den var hvit… (Foto: Nordsjö)

Vi tar vare på

I våre gjenbrukstider, hvor det står høyt i kurs å ta vare på det vi har fremfor å kjøpe nytt, er det å male møbler midt i blinken. Velger du å beholde kjøkkenets stoler og fikse på dem, har du også en enkel og rimelig måte å skape forandring på. Slitne, kjedelige og tilsynelatende utgått på dato-stoler får et mer spennende liv med sitt fornyede utseende, samtidig som de gir omgivelsene en personlig touch. Og kjøkkenet blir et enda hyggeligere rom å oppholde seg i.

Se flere bilder
Male kjøkkenstolene

Foto:

FORNYET Gamle, ulike stoler i hver sin nye drakt er de friskeste fargeinnslagene på dette kjøkkenet. (Foto: Jan Larsen/ifi.no)

Se flere bilder
Stilmiks med malte stoler

Foto:

SKJØNN FORENING Avstemt miks av stiler og farger, og «noe som ingen andre har». (Foto: Beckers)

Forskjellig effekt

Ved å gi like stoler forskjellige farger, gir det fornyet liv til møblementet. Effekten avhenger selvsagt av hvor fargesterke de blir. Maler du forskjellige stoler i samme farge, samles de til en helhet. Stolenes ulike former vil likevel gi en fin dimensjon til ensemblet.  

Har du en enslig stol som ikke passer inn, kan løsningen for eksempel være å gi den en farge som noe annet på kjøkkenet, eventuelt en nyanse lysere eller mørkere enn det. Eller mal den i en farge som ikke finnes ellers i rommet, for å fremheve den. Uansett hva du går for, vil du selv ha full kontroll på farger og sammensetninger, og oppnå et høyst personlig resultat.

Se flere bilder
Stilmiks på kjøkkenet

Foto:

FIN BLANDING En stilig miks av sitteplasser – like stoler i forskjellige farger, sammen med en delvis stoppet variant. (Foto: Nordsjö)

Overkommelig oppgave

Et annet argument for å male kjøkkenstolene er at jobben raskt gir resultat, hvilket er en motivasjon i seg. Underlaget må imidlertid være rent, tørt og fast før du svinger malepenselen, og innholdet i malingspannet må være egnet for materialet i stolen. Her kan du lese om fremgangsmåten.  

Se flere bilder
Retro kjøkkenstoler

Foto:

ET SNEV AV RETRO Velbrukte stoler fikk være med videre, nå nymalte og fine. (Foto: Beckers)

Se flere bilder
LIKT OG ULIKT

Foto:

BLÅTT TIL LYST Blanke, blåmalte stoler – ulike former, én farge. (Foto: Quick Bengalack)

Se flere bilder
KURVSTOLER

Foto:

«NYE» KURVSTOLER Pent brukte kurvstoler malt i en lekker blåfarge, med Decor Metall – en metallskimrende maling fra Beckers. (Foto: Beckers)

Mer informasjon

Beckers

Butinox Interiør

Flügger

Miljømal

Nordsjö

Pure & Original

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.