Kategorier

Meny

Konto

Frisk fornyelse av kjøkkenstolene

Velbrukte stoler får sjarmen tilbake ved hjelp av maling og farger.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Frisk fornyelse av kjøkkenstolene

Foto: Beckers, Nordsjö, Quick Bengalack, Jan Larsen/ifi.no

Har du litt ymse utgaver av stoler rundt kjøkkenbordet og har sett deg lei på at de ikke hører sammen, kan løsningen være å gi dem en ansiktsløftning. Eller kanskje har du et noe slitent møblement som du drømmer om å skifte ut. Før du foretar deg noe som helst – vurder å male stolene!

Dele på Pinterest Farge på stolen

KARAKTER Stolen i en varmoransje nyanse er et herlig innslag i kjøkkenet, og ganske annerledes enn om den var hvit… (Foto: Nordsjö)

Vi tar vare på

I våre gjenbrukstider, hvor det står høyt i kurs å ta vare på det vi har fremfor å kjøpe nytt, er det å male møbler midt i blinken. Velger du å beholde kjøkkenets stoler og fikse på dem, har du også en enkel og rimelig måte å skape forandring på. Slitne, kjedelige og tilsynelatende utgått på dato-stoler får et mer spennende liv med sitt fornyede utseende, samtidig som de gir omgivelsene en personlig touch. Og kjøkkenet blir et enda hyggeligere rom å oppholde seg i.

Dele på Pinterest Male kjøkkenstolene

FORNYET Gamle, ulike stoler i hver sin nye drakt er de friskeste fargeinnslagene på dette kjøkkenet. (Foto: Jan Larsen/ifi.no)

Dele på Pinterest Stilmiks med malte stoler

SKJØNN FORENING Avstemt miks av stiler og farger, og «noe som ingen andre har». (Foto: Beckers)

Forskjellig effekt

Ved å gi like stoler forskjellige farger, gir det fornyet liv til møblementet. Effekten avhenger selvsagt av hvor fargesterke de blir. Maler du forskjellige stoler i samme farge, samles de til en helhet. Stolenes ulike former vil likevel gi en fin dimensjon til ensemblet.  

Har du en enslig stol som ikke passer inn, kan løsningen for eksempel være å gi den en farge som noe annet på kjøkkenet, eventuelt en nyanse lysere eller mørkere enn det. Eller mal den i en farge som ikke finnes ellers i rommet, for å fremheve den. Uansett hva du går for, vil du selv ha full kontroll på farger og sammensetninger, og oppnå et høyst personlig resultat.

Dele på Pinterest Stilmiks på kjøkkenet

FIN BLANDING En stilig miks av sitteplasser – like stoler i forskjellige farger, sammen med en delvis stoppet variant. (Foto: Nordsjö)

Overkommelig oppgave

Et annet argument for å male kjøkkenstolene er at jobben raskt gir resultat, hvilket er en motivasjon i seg. Underlaget må imidlertid være rent, tørt og fast før du svinger malepenselen, og innholdet i malingspannet må være egnet for materialet i stolen. Her kan du lese om fremgangsmåten.  

Dele på Pinterest Retro kjøkkenstoler

ET SNEV AV RETRO Velbrukte stoler fikk være med videre, nå nymalte og fine. (Foto: Beckers)

Dele på Pinterest LIKT OG ULIKT

BLÅTT TIL LYST Blanke, blåmalte stoler – ulike former, én farge. (Foto: Quick Bengalack)

Dele på Pinterest KURVSTOLER

«NYE» KURVSTOLER Pent brukte kurvstoler malt i en lekker blåfarge, med Decor Metall – en metallskimrende maling fra Beckers. (Foto: Beckers)

Mer informasjon

Beckers

Butinox Interiør

Flügger

Miljømal

Nordsjö

Pure & Original

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]