Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Vask vekk julens spor fra komfyren

  •  
  •   Publisert:
  Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Chera Westman/ifi.no, Kristian Owren/ifi.no
Etter jul, nyttår og andre festligheter, er det på tide å kvitte seg med sporene. Slik rengjør du komfyren etter julen.
Skitten stekeovn
GRIS: Etter mye matlaging, blir ovnen ofte seende slik ut. Det er ikke særlig innbydende. Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Vi kjenner det nok igjen: Fastbrente matrester, fettsprut og fingermerker er et vanlig syn i og rundt ovnen på kjøkkenet. Og kanskje særlig nå etter jul. Og gammel moro på veggen og i bunn av stekeovn, er ikke noe morsomt når det skal kokkeleres på ny. Derfor gjelder det å bli kvitt sporene. Her er den enkle oppskriften:

Rengjør koketoppen

Dette er egentlig et tips som gjelder alle dager. For koketoppen bør ikke bare vaskes etter jul. Gjør det til en vane å rengjøre platetoppen etter du har laget mat, så blir det ikke så vanskelig å fjerne innbrent smuss og fett. Bruk en mikrofiberklut og et rengjøringsmiddel beregnet for glass- og keramikkflater. Er det mye fett, kan du bruke en fettløser først. Størknede matrester på en keramisk platetopp kan du fjerne med en vindusskrape med barberblader som er beregnet på fjerning av maling på vindusglass.

Vaske platetoppen
OFTE: Jo oftere du rengjør, jo enklere blir det å fjerne smuss og fett. Chera Westman/ifi.no

Gi stekeovn en grundig rengjøring

Rengjøre stekeovnen
JULENS SPOR: Det er enkelt å bli kvitt julens spor. Kristian Owren/ifi.no

En skitten stekeovn kan sette sitt preg på neste måltid. Derfor bør du sørge for at den er ren og pen. Tørk ut løst smuss etter bruk. Innbrente rester fjernes med spesialmidler for ovn. Bruk et relativt kraftig rengjøringsmiddel, gjerne en rengjøringsspray, som er en enkel måte å gjøre rent på. Bare spray på, la det virke og tørk av. Så skyller du med vann. 

Vask viften

Børstet stål er uten tvil penest blanke. Fingermerker og fett synes godt. Heldigvis er det også enkelt å fjerne. Spesialmidler for stål og metall gjør rent og motvirker også nye merker og smuss. Bruk et rengjøringsmiddel på sprayflaske og spray rett på området som skal rengjøres. La det virke litt og tørk av med en ren klut.

Vask viften på kjøkkenet
AVTREKKSVIFTE: Spesialmidler for stål og metall gjør effektivt rent og motvirker nye fingermerker og annen tilsmussing. Chera Westman/ifi.no
Les også Slik blir du kvitt julen

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons