Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Forny kjøkkenet med farger

  Tarkett
Nå ønsker vi mer farger hjemme, og kjøkkenet er ikke noe unntak. Men hvilke farger passer sammen?
Blå kjøkkeninnredning
FARGEKODE: S 6020-R90B

Ekspertenes råd nummer 1. er å tenke helhet, så ta med både gulv og tekstiler når du vurderer ny veggfarge. Vi har et kjøkken med hvite vegger og blå innredning, og med utgangspunkt i tre basis fargeoppskrifter har vi laget kollasjer til inspirasjon. Farge på innredningen er S 6020-R90B. Prøv deg gjerne selv i vårt moodboard.

Ton-i-ton – variasjoner av blått

Ton-i-ton er en sikker oppskrift til et rolig og behagelig rom. Her tar du utgangspunkt i en farge på fargesirkelen, og bruker den i ulike nyanser. Store fargesprang gir mest liv, mens velger du farger som ligger nær hverandre blir inntrykket mer forsiktig. Et triks i denne oppskriften er å variere overflatene; mønstret, fin-grov, hard-myk, glatt – ru osv.

Ton-i-ton på kjøkkenet
TON-I-TON: Se fargene sammen med de andre materialene som skal inn i kjøkkenet. Her er det ulike nyanser av fargen på kjøkkeninnredningen, og gulv, tapet og tekstiler med ulike overflater. Bjørg Owren/ifi.no

Nabofarger – blått og grønt

Nabofargener ligger nær hverandre på fargesirkelen. Her velger du til venstre eller høyre etter hvilke kombinasjoner du liker best. Du kan velge farger fra en kvartsirkel eller halvsirkel, men inkludere bare én elementærfarge. Det blir mest rolig hvis du holder deg til farger fra en kvartsirkel.

Nabofarger på kjøkkenet
NABOFARGER: Her valgte vi å kombinere blått og blågrønt, og piffet det hele med litt gult. Bjørg Owren/ifi.no

Kontrastfarger – blått og oransje

Dette er oppskriften for deg som liker flere farger og en livlig palett. Her spiller du på kontrastfarger, de ligger rett overfor hverandre på fargesirkelen. Hvor voldsomt uttrykket blir avhenger av fargestyrke, og hvor mye du bruker av den. Kontrastfarger har den egenskapen at de framhever hverandre, det skal ikke så mye til av en kontrast for å gi hovedfargen ekstra liv. Her er kunsten å dosere riktig, så ikke det oransje blir for dominerende.

Kontrastfarger på kjøkkenet
KONTRASTFARGER: Her er blåfargene kombinert med oransje som er hentet fra den andre siden av fargesirkelen. Bjørg Owren/ifi.no

Dette ble brukt:

Farge på kjøkkeninnredningen:
  • S 6020-R90B
TON-I-TON:
  • Tapet: Linen Style – STOREYS
  • Tekstiler: GREEN APPLE
  • Gulv: Upofloor Zero – GERFLOR
NABOFARGER:
  • Tekstiler: Sanderson, Voyage of discovery, Coral & Fish, Marine/Blue – INTAG
  • Gulv: Linoleum Veneto 761 og 651 – TARKETT
KONTRASTFARGER:
  • Tapet: Glasshouse – BORGE
  • Gulv: Veneto Linoleum – TARKETT
Les også Stor interesse for kjøkkenfarge

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: