Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Slik velger du riktig kjøkkenvask

Kjøkkenvasken skal være fin å se på, funksjonell og tilpasset dine behov. Her er tipsene du trenger når du skal kjøpe deg ny kjøkkenvask.

cloud_download
fullscreen
 • <b>VIKTIG VALG:</b> En vask er ikke bare en vask. Det er viktig å tenke på hva du skal bruke den til. Dette er Blanco Lemis XL 6S-IF fra Nibu/Rørkjøp i rustfritt stål.

  Foto: Blanco

 • <b>BEHOV:</b> Vasker du opp mye for hånd, kjeler og annet kjøkkenutstyr, bør du velge en vask med god størrelse på oppvaskkummen og gjerne avrenningsfelt. Her er Blanco Elon XL 6S i fargen lavagrå fra Nibu/Rørkjøp.

  Foto: Blanco

 • <b>TO KUMMER:</b> Vurder om du har behov for én eller to oppvaskkummer. Vasker du opp mye for hånd, er det smart med to. Bruker du bare oppvaskmaskin, holder det kanskje med én. Her er Blanco Pleon 6 Split i fargen lavagrå fra Nibu/Rørkjøp.

  Foto: Blanco

 • <b>RENT:</b> Det er viktig å ha en kjøkkenvask som er enkel å rengjøre. Gå derfor for materialer i god kvalitet.

  Foto: Blanco

 • <b>FUNKSJON:</b> I dag finnes mange smarte funksjoner som gjør at du kan tilpasse vasken enda mer etter dine behov. Lager du mye mat, finnes løsninger for skylling og skjæring som gjør jobben enklere.

  Foto: Blanco

Annonse

Kjøkkenet er for mange boligens midtpunkt. Vi tilbringer mer tid her, også foran kjøkkenbenken. Vi lager mye god mat og bruker kjøkkenets ulike installasjoner aktivt. Kjøkkenvasken er intet unntak.

– Over 60 prosent av tiden vi bruker på kjøkkenet har noe med kjøkkenvasken å gjøre. Forberedelser, skylling, oppskjæring av råvarer og oppvask er viktige oppgaver som bør gjøres så effektivt som mulig, forteller Bente Leikvoll hos Rørkjøp-partner Nibu.

Hva trenger du?

Velg riktig kjøkkenvask

BEHOV: Vasker du opp mye for hånd, kjeler og annet kjøkkenutstyr, bør du velge en vask med god størrelse på oppvaskkummen og gjerne avrenningsfelt. Her er Blanco Elon XL 6S i fargen lavagrå fra Nibu/Rørkjøp.
camera_alt (Blanco)

Derfor bør du bruke litt tid på å finne den rette vasken for deg og ditt kjøkken. For det handler ikke bare om design. Det handler vel så mye om å finne den kjøkkenvasken som kan tilfredsstille dine behov.

– En vask er ikke bare en vask, og flere bør få et mer bevisst forhold til hva de skal bruke kjøkkenvasken til. Det første spørsmålet du bør stille deg selv når du skal velge vask, er derfor hva den skal brukes til. Skal du vaske opp mye for hånd eller bruker du stort sett oppvaskmaskin? Skal du vaske store kjeler og stekebrett? Dette er det lurt å ha klart for seg først, sier Leikvoll.

Behovene endres

Det er også viktig å huske på at behovene dine ikke er statiske.

– Behovene våre endrer seg med årene og med vår egen livssituasjon. Det betyr at den vasken du valgte forrige gang du pusset opp kjøkkenet, ikke nødvendigvis er den som tilfredsstiller behovene dine i dag. Det kommer også stadig flere smarte funksjoner, som kan gjøre hverdagen litt enklere, sier Leikvoll.

Størrelsen teller

Når det kommer til kjøkkenvask, er det slik at størrelsen faktisk har mye å si.

– Størrelsen på selve oppvaskkummen avhenger av hva du skal bruke den til. Skal du for eksempel vaske stekebrett og store kokekar og kjeler, bør du gå for en bred og dyp kum. Bruker du stort sett bare oppvaskmaskin, passer det godt med en enkeltkum. En hjørnevask kan passe godt for deg som har litt begrenset plass på kjøkkenet, tipser Leikvoll.

To kummer i kjøkkenvasken

TO KUMMER: Vurder om du har behov for én eller to oppvaskkummer. Vasker du opp mye for hånd, er det smart med to. Bruker du bare oppvaskmaskin, holder det kanskje med én. Her er Blanco Pleon 6 Split i fargen lavagrå fra Nibu/Rørkjøp.
camera_alt (Blanco)

Ekstra funksjoner gir god flyt

Det er ikke bare selve oppvaskkummen du må tenke på. Det finnes mange praktiske funksjoner som kan gjøre kjøkkenlivet litt enklere, som stor oppsamlingsrist, avrenningsfelt, skylleskål, skjærefjøl og såpedispenser.

– Igjen er det viktig å tenke på hva du trenger. Lager du mye mat, kan en skylleskål som kan benyttes i stor og liten kum være nyttig, sammen med en skjærefjøl som kan skyves frem og tilbake på vasken. Er du opptatt av å ha minst mulig «dilldall» på benken, er det lurt med en integrert såpedispenser, tipser hun.

LES OGSÅ: Stell godt med trebenken

Ekstra funksjoner til kjøkkenvask

FUNKSJON: I dag finnes mange smarte funksjoner som gjør at du kan tilpasse vasken enda mer etter dine behov. Lager du mye mat, finnes løsninger for skylling og skjæring som gjør jobben enklere.
camera_alt (Blanco)

Pent og praktisk med rett materiale

Rengjøre kjøkkenvask

RENT: Det er viktig å ha en kjøkkenvask som er enkel å rengjøre. Gå derfor for materialer i god kvalitet.
camera_alt (Blanco)

For mange vil rengjøring være et viktig punkt. Spesielt på kjøkkenet ønsker vi å holde det rent og pent.

– Gå for kvalitet. Spesielle materialer og sterke overflater gjør renholdet enkelt. Smuss har vanskelig for å sette seg fast, og flekker er enkle å ta bort. Rengjøringsmetode avhenger av materialet du velger. Husk å følge produsentens anbefalinger for renhold, sier Leikvoll.

Materialvalg er også viktig for å få det uttrykket du ønsker på kjøkkenet.

– Du kan gi kjøkkenet et personlig preg ved å kombinere farger og materialer som passer din stil og smak. En kjøkkenvask får du i materialene rustfritt stål, kompositt og porselen, forteller hun.

Tenk helhet

– En funksjonell arbeidsplass er avhengig av samspillet mellom de ulike elementene i en kjøkkenvaskløsning. Det oppnår du ved riktig valg av vask, blandebatteri, avfallssystem og matchende tilbehør, avslutter kjøkkenvaskeksperten.

Oppdatert: 17.12.2019

Dette ble brukt

Hovedbilde/VIKTIG VALG:

Vask: Blanco Lemis XL 6S-IF rustfritt stål fra Nibu – RØRKJØP

remove_circle_outline
BEHOV:

Vask: Blanco Elon XL 6S lavagrå fra Nibu – RØRKJØP

remove_circle_outline
TO KUMMER:

Vask: Blanco Pleon 6 Split lavagrå fra Nibu – RØRKJØP

remove_circle_outline
FUNKSJON:

Vask: Fra Blanco/Nibu – RØRKJØP

remove_circle_outline
RENT:

Vask: Fra Blanco/Nibu – RØRKJØP

remove_circle_outline
Annonse
Obligatorisk felt
Annonse
Annonse
HappyHomes annons
HappyHomes annons
[Some text some message]