Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Før du begynner

Det lønner seg å kjøpe produktene av rørleggeren

  Rørkjøp, Grohe, Laufen, Blanco
Skal du innrede eller fornye bad og vaskerom? Da kan det lønne seg å snakke med rørleggeren så tidlig som mulig i prosessen. De hjelper også med planlegging og utstyr.

En god rørlegger kan bistå med alt fra planlegging til utstyr og montering. Tipset kommer fra rørleggermester Tom Stræte hos Rørekspert1 i Trondheim.

– Ta kontakt med fagfolk tidlig i planprosessen. Sammen finner dere de beste løsningene basert på ditt budsjett. Selv om du har en mening om hva du ønsker, kan rørleggeren gi de små tipsene som løfter prosjektet, sier den erfarne rørleggermesteren.

Stræte og Rørekspert1 er medlem i rørleggerkjeden Rørkjøp, der fire hundre rørleggerfirma rundt om i landet har fokus på å levere løsninger som skal fungere best mulig for kunden, både teknisk og estetisk.

Kjøp baderomsprodukter fra rørlegger
SMART: Rørleggeren kan skaffe det meste av produkter, og finne de smarte løsningene som passer deg og ditt budsjett. Produktene her er fra Rørkjøp/Grohe. Grohe/Rørkjøp

Rørleggeren tar ansvaret

Rørleggeren kjøper kjøkkenvask
KJØKKEN: Det finnes utallige løsninger for kjøkken. Rørleggerbedriftene har oversikt over mulighetene. Vask og armatur her er Blanco fra Rørkjøp. Vask: Pleon lavagrå. Blanco/Rørkjøp

Med rundt 100 partnere som leverandører av VVS-produkter har de full oversikt over hva som finnes, og som egner seg, for norske forhold. Og de kan skaffe det meste. Rørleggerkjeden råder folk til å kjøpe VVS-produktene av rørleggeren. Dersom uhellet er ute, så ligger alt ansvar hos rørlegger, og det kan spare deg for mye ubehag, ekstra jobb og ekstra kostnader.

– Fordelen med å kjøpe produkt og montering av rørleggerfirma, er at ansvarsforholdet er avklart. Er det feil på produktet, vil rørleggeren kontakte sin grossist, som igjen kontakter produsent. Kjøper du VVS-produktene på egenhånd, må du selv ta ansvar for all reklamasjon. Dette vet vi, av erfaring, kan være en møysommelig prosess, sier Stræte.

Se på kost/nytte

– Du slipper også ekstrarunder for å avklare om det er produktet eller monteringen som er feil, kommenterer Espen Engmann, som er teknisk fagansvarlig i Rørkjøp.

I dag er det mange tilbydere av VVS-produkter, med fristende kampanjer og tilbud. Som teknisk fagsjef opplever han daglig problemstillinger som kunder kunne ha unngått om de handlet direkte av rørlegger. Som regel er prisene forholdsvis like i markedet, men tilbud vil det jo alltid være. Men billige produkter og mangel på faglig kompetanse kan fort resultere i kostbare vannskader.

– Du tar jo ikke med deg bildelene til bilmekanikeren for å få fikset bilen din. Slik bør du tenke når det kommer til VVS-produkter også. Dette er produkter som ofte skal vare i minimum 10 år og opptil kanskje 30 år når det gjelder rørsystemer. Det forundrer meg at folk tør å ikke gjøre det de kan for å sikre kvalitet og unngå vannskader, sier han.

Kjøp VVS-produkter av rørlegger
NYTT KJØKKEN: Du vet hva du ønsker. Med tips fra eksperter sikres kvalitet, og du får en løsning som stemmer både praktisk og stilmessig. Produkter fra Rørkjøp/Oras. Oras/Rørkjøp

Du sparer tid

En annen fordel er at det er tidsbesparende å få varene levert av rørlegger. I en hektisk hverdag er det viktig, understreker Engmann.

– Når du handler selv, må du hente varene. Du må kanskje leie henger, varene skal bæres inn, pakkes ut og emballasje fjernes. Setter du bort jobben til rørlegger, kommer de med alt, sjekker at produktet er i orden, og når jobben er gjort rydder de og tar med søpla, sier han.

– Og igjen; er det en skade på servanten når den pakkes opp, så fikser rørleggeren med reklamasjon, uten at du trenger å bli innblandet. Har du kjøpt varen selv, så ringer rørleggeren deg og du må selv ordne reklamasjonen og kontakte rørlegger to ganger for montering. Før du velger å handle inn selv, bør du tenke på mulige konsekvenser, råder han.

Sørg for dokumentasjon

Dersom du likevel velger å kjøpe varene selv, og så få en rørlegger til å montere dem, må du selv sørge for dokumentasjon som bekrefter at produktet er egnet for bruk i Norge. Videre har du da selv ansvar for all reklamasjon.

Handler du via rørlegger, har du fem års garanti på produkt og utførelse.

 

Rørlegger bad
DRØMMEBADET: Rørleggeren leverer, monterer og rydder etter seg, og du har fem års garanti på både produkter og utførelsen. Produktene er fra Rørkjøp og Laufen. Laufen/Rørkjøp

Mer informasjon

Se Rørentrepenørene i Norge sin oversikt over hvem som har ansvaret for eventuelle mangler og følgesskader dersom du vil at rørlegger skal montere produkter du selv har kjøpt: 

Varer levert av kunden – Hvem har ansvaret hvis noe går galt?

Les også 8 tips deg som planlegger nytt bad

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Før du begynner

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: