Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Grønn som basisfarge

Grønt omtales ofte som en av de nye basisfargene, og det er de dempede mellomnyansene som er mest aktuelle.

 • Grønn som basisfarge

  Foto: Butinox, Borge, Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>FØR:</b> Fram med pensel og maling! Grønn er aktuelt når de hvite veggene skal fornyes. (Foto: Butinox)

  Foto:

 • <b>ETTER:</b> Veggene er malt med Butinox farge 8252 Green Harmony (NCS- S 4010-G70Y) (Foto: Butinox)

  Foto:

 • <b>KOMBINASJON:</b> Kombiner gjerne flere grønntoner, og spill på ulikheter i tekstur. Se hvordan det myke grønne pleddet kler den slette veggen. (Foto: Butinox)

  Foto:

 • <b>GRØNT PÅ GRØNT:</b> Flere grønntoner mot hvitbeiset tre gir et mildt og luftig uttrykk. Fargene er Bregne (S 2010-G90Y) og Mose (S 5020-G70Y) fra Butinox. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

  Foto:

 • <b>LUNT:</b> Basisfargene Bregne og Mose fra Butinox lunes i selskap med fargen Kvist gulvteppe i grågrønn ull. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

  Foto:

 • <b>TO ROM:</b> Et ensfarget og et mønstret rom, gir fin helhet. Det ensfargede kan enten være malt eller som her en nesten ensfarget tapet. Tapetet Blomstermåla er fra Borge. (Foto: Borge)

  Foto:

Annonse
Annonse
Male hvite vegger

FØR: Fram med pensel og maling! Grønn er aktuelt når de hvite veggene skal fornyes. (Foto: Butinox)

– De rolige, avdempede grønntonene med en del sort i er supre som en erstatning for hvitt og de kalde gråtonene som vi har malt veggene med lenge, sier Marius Massey hos Butinox.

Mal det personlig

Han synes vi har holdt på den kalde og upersonlige stilen altfor lenge. Og at det er på tide med lunere og mer personlige interiør.

– Ja, vekk med det hvite og grå. Ta fram pensel og maling, og gjør det mer personlig, sier han og forteller at det er mange som gjør akkurat det nå om dagen. Det ser de tydelig på salgsstatistikken til Butinox.

Grønn veggfarge

ETTER: Veggene er malt med Butinox farge 8252 Green Harmony (NCS- S 4010-G70Y) (Foto: Butinox)

Bruk flere nyanser sammen

Kombinere flere grønntoner

KOMBINASJON: Kombiner gjerne flere grønntoner, og spill på ulikheter i tekstur. Se hvordan det myke grønne pleddet kler den slette veggen. (Foto: Butinox)

– Kombiner gjerne flere nyanser av grønt. Det gir et hyggelig og harmonisk uttrykk, en skikkelig lun hule i høstmørket, sier Massey.

Han foreslår at grønnfargene også kan kombineres med dempede bruntoner og tre beiset med panelhvitt, eller ulike nyanser av andre jordfarger.

LES OGSÅ: Slik finner du interiørfarger som klinger godt sammen

Lett å like grønt

Mønstret grønt tapet

TO ROM: Et ensfarget og et mønstret rom, gir fin helhet. Det ensfargede kan enten være malt eller som her en nesten ensfarget tapet. Tapetet Blomstermåla er fra Borge. (Foto: Borge)

Birgit Torkildsby hos tapet- og tekstilleverandøren Borge er enig i at grønt er en super basisfarge.

– Grønt er en naturfarge, som vi har et godt forhold til og derfor er den ikke skummel. Det er en farge vi er glad i og er eksperter på egentlig uten å vite det, sier hun.

Når det gjelder aktuelle farger, tenker hun at hver enkelt må kjenne på hva vi liker.

– Du har hele spekteret, fra de duse og rolige, lyse og lette, de dype med mye sort i til de mer kulørsterke. Trenger du mye farge er det bare å kjøre på med knall grønt. Hvilken nyanse og hvor sterk du vil ha den er helt avhengig av smak og behag, sier Torkildsby.

LES OGSÅ: Trendfarge eller yndlingsfarge?

Tapet og maling

Hun anbefaler å kombinere tapet og maling. Et rom med malte vegger kan med fordel følges opp med tapet på alle veggene i rommet ved siden av.

– Det gir en fin helhet, og det er på ingen måte for mye med tapet på fire vegger i et rom. Tapet er ikke er ensbetydende med store mønster, det kan like gjerne være nesten ensfarget med litt tekstur som gir fin dybde til veggen, avslutter hun.

Grønn kalktapet

KALKTAPET: Den duse grønnfargen i stuen kan eventuelt kombineres med et kalktapet på kjøkkenet. Tapetet er fra Borge. (Foto fra venstre: Borge og Butinox)

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]