Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Skap deg en tropisk oase

Planter fra tropiske strøk er en stor hit i interiørmarkedet for tiden. Og skikkelig frodig blir det når de kombineres med tapet i tropiske mønster.

 • Skap deg en tropisk oase

  Foto: Govin Sorel/Maison&Objet, Bjørg Owren/ifi.no, Borge, Fantasi Interiør, INTAG, Storeys

 • <b>HEIMTEXTIL 2018:</b> Green Workspace, en krysning mellom drivhus og kontorlandskap, som ble vist i trendutstillingen på Heimtextil, viser kanskje retningen for morgendagens kontorlandskap. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

  Foto:

 • <b>TEPPELAGT STI:</b> I det grønne kontorlandskapet slynget en teppelagt sti seg mykt mellom grønne vekster. Framtidens alternativ til lange korridorer omkranset av glass, betong og stål. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

  Foto:

 • <b>CAFÉ</b>: Det grønne har vært i bevegelse en stund, og vokser i styrke. Her slapper cafégjester av i et frodig og grønt miljø på Maison&Objet i Paris i 2017. (Foto: Govin Sorel/Maison&Objet)

  Foto:

 • <b>PARIS 2016:</b> Standen til Michel Ferrand skilte seg ut som spesielt frodig og eksotisk på interiørmessen i Paris i 2016. På årets Heimtextil ville utstillingen vært en del av «normalen». (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

  Foto:

 • <b>FARGERIKT:</b> Mot dype skogsaktige grønntoner brukes mye rosa for å løfte uttrykket og skape varme og eleganse. Dette jungeltapetet er fra Cole & Sons kolleksjon Ardmore som føres av Borge/Finndintapet.no. (Foto: Borge)

  Foto:

 • <b>LYST TAPET:</b> Grønt og eksotisk trenger ikke være tungt og tett. For den som vil ha mer lys i jungelen er Kuhlu Vases fra Cole & Son et alternativ. (Foto: Borge)

  Foto:

Annonse
Annonse

Naturen er en evig inspirasjonskilde for designere og andre som jobber med innredning. Etter en lengre periode med skandinavisk natur som rådende, er de tropiske impulsene i ferd med å få et overtak i interiørmoten. Vi ser det blant annet på alle de grønne plantene som er tilbake i interiørene, og tapetleverandørene som i flere sesonger har hatt bra utvalg i tapet med bregner, palmeblader, bananblader og andre eksotiske innslag fra flora og fauna.

Tropisk blikkfang

Naturlig trend

PARIS 2016: Standen til Michel Ferrand skilte seg ut som spesielt frodig og eksotisk på interiørmessen i Paris i 2016. På årets Heimtextil ville utstillingen vært en del av «normalen». (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Også på årets første store internasjonale messe for tapet og tekstiler, Heimtextil i Frankfurt, som ble arrangert andre uken i januar, var det tropiske temaet sterkt til stede.

Ifi.nos utsendte melder at de fleste tapetleverandørene hadde tropiske innslag som blikkfang på sine stands, helst flere og i kombinasjon. For på samme måte som det ikke blir en skog av ett tre, så blir det heller ikke et tropisk miljø med én plante eller én tapetvegg. Det må være «lag på lag» for å få et riktig uttrykk. Vi skal altså ikke være redd for at det ene slår det andre i hjel, de ulike elementene støtter hverandre. Farger, planter, tapet, tekstiler og tepper i en frodig miks er oppskriften.

Grønn arbeidsplass

Grønt på arbeidsplassen

TEPPELAGT STI: I det grønne kontorlandskapet slynget en teppelagt sti seg mykt mellom grønne vekster. Framtidens alternativ til lange korridorer omkranset av glass, betong og stål. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Grønt er like aktuelt i offentlige miljø. Dette ble ettertrykkelig vist på Heimtextils trendutstilling, der en sone kalt «Green Workspace» framsto som en krysning mellom drivhus og kontorlandskap. Tropiske tær og planter i varierende størrelser og formasjoner omkranset gangsoner og arbeidsstasjoner. Gulvet var teppebelagt og gangarealet slynget seg som en sti innover skogen med arbeidsstasjoner og sittegrupper på små, åpne sletter i landskapet.

Grønt fordi vi trenger det

Grønt på grønt tapet

GRØNT PÅ GRØNT: Ulike nyanser av grønt ton-i-ton er en sikker oppskrift. Med små sprang mellom det grønne på planter og vegg blir uttrykket dempet og rolig. Tapet fra Cole & Son/Borge. (Foto: Borge)

Forklaringen på trenden ligger i vårt grunnleggende behov for kontakt med naturen. Mens utviklingen har beveget oss mot et stadig mer urbant og digitalisert samfunn, har erkjennelsen av hvor viktig nærhet til naturen er for vår fysiske og mentale helse vokst. Nå jobber designere, arkitekter og byplanleggere over hele verden for å få naturen mer tilbake og inn i det bygde miljø, og vi har nok bare sett begynnelsen på denne utviklingen som vi spår blir mer enn en trend.

LES OGSÅ: Litt grønt i alle rom

Skape selv

Tropisk tekstil

TEKSTIL: For deg som bare vil ha det tropiske inn som et forsiktig vindpust, kan tekstiler med trykte motiv være nok. Gardinene her er fra Sanderson, som føres av INTAG. (Foto: INTAG)

Om du kjenner lyst på noe grønt fordi du liker det, føler behov for noe frodig i et kaldt vinterklima eller ønsker å myke opp et stramt interiør med litt natur, så er du i selskap med mange. Her er det bare å kaste seg på den grønne bølgen og fråtse i det frodige.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]