Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Fargesetting

Fargerike har valgt grønt som årets farge 2019

  Per Erik Jæger/Fargerike.no, Sveinung Bråthen/Fargerike.no
Faghandelkjeden Fargerike satser på grønt som årets farge 2019.
Fargerike årets farger grønt
TAPET: Med blått og grønt tar vi inn både skog og himmel, og det mønstrede tapet i gir veggen liv. Per Erik Jæger/Fargerike.no / Styling: Siv Brenne/Fargerike.no

– Grønn er en naturlig forlengelse og videreføring av blå, som var årets farge i 2018, sier kreativ leder i Fargerike, Tale O. Henningsen.

Hun peker på at begge fargene inviterer til ro og hvile, og helt i tråd med tidens hovedtrend der vi skal innrede for hygge og trivsel.

– Vi skal roe ned, slappe av, være sammen og nyte. Her er grønt perfekt. Fargen representerer noe trygt og stabilt akkurat det vi trenger i en urolig verden der mye er i endring, sier Henningsen.

Passer til alt

Kjeden lanserer nytt fargekart bestående av 12 ulike grønne nyanser, med Sølvgrønn som selve frontfargen. Henningsen har stor tro på at fargene vil slå an. Blått har vært en stor farge i år, nå føler hun seg sikker på at vi er klare for grønt.

– Etter mange år med mye snakk om at «nå kommer fargene», ser det endelig ut til å løsne, sier hun.

– Vi ser det fra statistikkene til leverandørene våre. Og vi ser det i motebildet for øvrig. Nå er det «all in». Vi går for farger på interiør og klær. Det er farger på vegger og gulv, tepper, tapet og tekstiler, sier hun entusiastisk.

Sølvgrønn årets farge
ROLIG: Kjøkkenet er malt i fargen Stillhet som har et grålig slør over seg. Fargen kan fremstå elegant, urban og raffinert. Sveinung Bråthen/Fargerike.no / Styling: Christine Herra/Fargerike.no

Teppe, tapet og tekstil

Fargerike årets farge
HELHET: Det grønne fargekartet kombineres med et bredt utvalg andre materialer som er lett å kombinere. Per Erik Jæger/Fargerike.no / Styling: Siv Brenne/Fargerike.no

Noen malte vegger alene skaper ikke den lune atmosfæren. Henningsen og hennes team har derfor valgt ut tepper, tapet og tekstiler som passer til grønnfargene. For å gjøre det enkelt for folk å finne sine kombinasjoner presenteres fargene i seks ulike stiler.

– Den enkelte fargen er ikke knyttet til bare en stil, de kan mikses og matches etter eget behov og ønske, sier hun.

Grønnere livsstil

Tale Henningsen liker å gå i skogen, det gir henne både fysisk og psykisk velvære. Vi er nok mange som har det slik.

Hun tror at ved å innrede med grønt kan vi ta med oss noe av dette inn. Hun tenker også at mer fokus på grønt også kan ha effekt i et større perspektiv.

– Kanskje vil det å invitere naturen inn i form av farger, planter og tekstiler, bidra til en sterkere tilknytning til økosystemet og en grønnere livsstil? undres hun.

Skog på tapet
LANDSKAP: Bilder som dekker hele veggen er en frodig del av den grønne trenden, her er det bare å vandre rett ut i det grønne – sommer som vinter…akkurat når du har lyst. Tapetet er fra Storeys. Storyes
Les også Grønn inspirasjon

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Fargesetting

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: