Kategorier

Meny

Konto

Grønt er skjønt hjemme

Våren og sommeren bringer med seg herlige grønnfarger ute. Det gjør oss godt. Ta med fargene i interiøret, så får du nyte dem også inne.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Grønt er skjønt hjemme

Foto: Borge, Green Apple, Tapethuset, Intag, Fantasi Interiør, Storeys, Flügger, Golvabia, Butinox, Nordsjö, Pure & Original

Vi elsker naturen. Så da er det kanskje ikke så rart at grønt har vokst til å bli en stor og populær interiørfarge de siste årene. Og det er slett ikke bare plantene som kan være grønne! Du kan ta med grønt inn på tapetet, i veggfargene, på teppet og på tekstilene. Hvor mye og hvilke grønnyanser du velger, kommer an på egen smak. Men litt grønt i alle rom er godt for oss.

Det er nemlig ikke bare ute vi kan nyte godt av de deilige, grønne fargene. Ta de med inn, så får du grønt året rundt. Det gjør oss godt.

Dele på Pinterest Grønne planter på tapetet

Foto: Borge

LIVLIG: Grønn natur gjør noe med oss. Så hvorfor ikke ta det med inn? Tapet fra Borge.

Dele på Pinterest Grønt og hvitt tapet

Foto: Fantasi Interiør

HAGE: Hagen er manges favorittsted om våren og sommeren. Ta med litt av hagen inn, for eksempel med dette tapetet fra Fantasi Interiør, fra kolleksjonen med det passende navnet "My Garden".

Mange ansikter

Grønt er absolutt ikke bare grønt. Du har utrolig mange nyanser og toner å velge mellom. Lyse, lette grønnfarger med mye gult i gir assosiasjoner til sommer og sol. Med mye blått i kan det bli luftig og svevende. Dype grønnfarger kan skape en lun stemning, mens de mer friske, knalle fargene kan gi et lekent interiør.

Dele på Pinterest Dus, lys grønn

Foto: Storeys

LETT: Grønt har mange ansikter. Dette duse, blågrønne tapetet fra Eijffinger/Storeys gir en deilig følelse.

Dele på Pinterest Ananas-tapet

Foto: Borge

LEKENT: Lekent, lett og uten tvil sommerlig med dette ananas-tapetet fra Borge.

Dele på Pinterest Lunt med grønt

Foto: Storeys

LUNT: Med en mørk, rolig grønnfarge på et tapet med tekstur, kan du skape en lun stemning.

Dosering

Hvor mye grønt skal være i rommet? Det er det ingen fasit på. For noen kan én enkel stol trukket i et grønt tekstil være nok. Eller kanskje en pute eller to. Eller et teppe. Da kan grønn fungere som aksentfarge og være med å friske opp interiøret. Ønsker du mer grønt, er det virkelig ingen begrensninger. Grønn er en behagelig farge, og liker du den grønnfargen du har funnet, så hvorfor ikke gå hele veien?

Dele på Pinterest Grønn stol

Foto: Green Apple

FRISKT INNSLAG: En stol trukket i et friskt, grønt tekstil gjør susen i et lyst rom. Tapet og tekstiler fra Thibaut/Green Apple.

Dele på Pinterest Grønt i interiøret

Foto: Tapethuset

FULLT KJØR: Hvorfor ikke bare gå hele veien? Digger du fargen, er det ingen vits i å spare på den! Tapet fra Scion/Tapethuset.

Farger, mønster og tekstur

Når du lar deg inspirere av naturens farger, kan du også la deg inspirere av hvordan naturen består av fargespill, ulike mønstre og ulik tekstur. Naturen er ikke én farge. Og maler du veggen grønn eller henger opp et ensfarget grønt tapet, uten å varierer med noe annen tekstur, farger eller mønstre, kan det fort bli kjedelig. Så la det matte møte det blanke og det grønne møte andre farger – farger som harmonerer eller som kan skape kontrast. Og lek deg gjerne med mønster!

Dele på Pinterest Sprek grønnfarge på tapetet

Foto: Storeys

SPREKT: En sprek grønnfarge gir energi til hjemmet. Tapet fra Eijffinger/Storeys.

Dele på Pinterest Grønt og blått interiør

Foto: Intag

GRØNT OG BLÅTT: Grønt og blått er en vanlig kombinasjon, og i duse, rolige toner og enkle mønstre gir det en harmonisk og deilig atmosfære. Tapet og tekstiler fra Sanderson/Intag.

Dele på Pinterest Grønne fliser

Foto: Golvabia

OLIVEN: Ta med fargene også inn på badet. Litt grønt i alle rom gjør deg godt! Fliser fra kolleksjonen "Retro" fra Golvabia.

Dele på Pinterest Tropisk tapet

Foto: Borge

TROPISK: Er du glad i tropisk natur, kan du skape din egen tropiske oase med dette tapetet fra Cole & Son/Borge.

Dele på Pinterest Grønn vegg og lister

Foto: Pure & Original

VEGG OG LISTER: Med grønnmalt vegg og listverk i en dypere grønntone, kan du skape en fin og harmonisk helhet.

LES OGSÅ
FLERE ARTIKLER FRA...
Grønt
Blått/turkis
Gult

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]