IFI logo
Se flere bilder
Grønt på grønt er helt naturlig

Foto: Bjørg Owren/ifi.no, Borge, Butinox, Fantasi Interiør, Flügger, Golvabia, Intag, Pure & Original

Grønt på grønt er helt naturlig

Vil du satse på en farge som varer, og som passer til alt? Da er grønt et trygt valg.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grønt har vært en stor farge på de internasjonale messene i år, og trendbyråene varsler at grønt vil vokse langt fram i tid. Derfor kommer vi garantert til å se masse grønt både i mote og interiør framover. Slik sett er grønt et trygt valg. Det er bare ett forbehold, at du liker grønt!

Naturens farge

Men grønt er så mangt. For å finne dine grønne farger anbefaler vi å sjekke med naturen før du tar turen til malebutikken. De fleste av oss trives i naturen, og det mangfoldet av inntrykk og opplevelser den gir. Det kan være det grønne om våren når solen siles gjennom friske grønne blader, eller de dype grønntonene vi finner i gammel skog. Eller grønn mose ned mot siv og gress ved et fjellvann.

LES OGSÅ: Vi vil ha litt Monsen i alle hus

Se flere bilder
Grønn inspirasjon fra naturen

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

FRA SJØEN: Utover sommeren mister løvtrærne friskheten i fargenyansene, og blir dypere og roligere. De mørke fargene dominerer, men noen friskere innslag liver opp helheten.

Se flere bilder
Høsttoner i grønt

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

HØSTTONER: Fjellet har en annen palett enn løvskogen. Her avtar det grønne mot gulbrunt, og det er et fint spill mellom varme og kalde grønntoner.

Et spill av nyanser

Naturen ligger der som et stort inspirasjonssenter. Ta fram bilder, eller ta deg en tur ut og gå med oppmerksomhet.Ta inn fargene og materialene rundt deg. Overalt vil du oppdage at et er et spill av nyanser og tekstur. Fargestemningene skifter karakter gjennom døgnet, og de påvirkes av vær og lysforhold.

Se flere bilder
Gress interiørfarge

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

GRESSET: I et nærbilde av gress er det også store variasjoner. Fargene er friske, men helheten får liv gjennom variasjoner av fargene som ligger i lys og skygge, og glatte og ru overflater.

Sesongens farger

Noe av det mest spesielle her i Norden er naturen som skifter karakter gjennom året. Fargene og fargespillet om våren er helt annerledes enn om høsten. Våren har det lette og forventningsfulle over seg, mens høsten er mer fyldig, varm og mettet. Vårens grønnfarger er friske og lette. Utover sommeren blir noe av det friske borte, og fargene blir tyngre og mer dempet. Når høstfargene kommer heller det grønne mer og mer over mor brunt. 

Se flere bilder
Vårgrønne farger

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

VÅRYR: Om våren så spretter de friske bladene ut fra tørre kvister og vi fryder oss. Fargespillet er lyst og lett, bladene er blanke og det strutter. Inspirasjon for en leken palett, nok til et helt hus.

Se flere bilder
Interiør inspirert av våren

Foto: Intag

TEKSTILER: Her er det vårstemning hele året med tekstiler fra Sanderson, kolleksjon Port Isak. Føres av Intag.

Lag på lag med farge

Når vi skal finne farger til hjemmet, er det mye å lære av naturen. Ett er sikkert, det blir ikke noe liv og fint spill med bare en farge, og naturen er det beste beviset på at ulike grønntoner kler hverandre. En farge blir finest når den får følge av flere.

Se flere bilder
Lag på lag med grønt

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

REISEMINNE: Fargetips finner du overalt. Dette bildet knipset fra en restaurant i Tirana er som en materialguide med variasjon i grønntoner, blanke og matte, lyse og mørke. Og aktuelle innslag av pels og rustikt tre.

Finn din stemning

Fargekombinasjonene naturen byr på er uten ende; Sats på den grønne stemningen du liker best. Hvilken årstid, hvilket sted og i hvilket lys kjenner du godfølelsen når du setter deg ned og tar det inn? Hvilke farger er det som skaper stemningen? Bruk dette som rettesnor og stemningskart når du skal finne tapet, fargeprøver, gulv, tepper og tekstiler. La også naturen inspirere til å gi hvert rom ulik stemning, slik naturen skifter mellom årstider eller gjennom et døgn.

Se flere bilder
Tapet inspirert av naturen

Foto: Borge

EARTH: Fargene og motivet på tapetet Earth fra Borge vekker gode minner om turer i fjellet. Her er det mange farger å spille på videre i interiøret.

Se flere bilder
Farger som passer med grønt

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

KAKTUS: Naturen har svar på hva som passer til blågrønt: her er det et vell av lysere og mørkere nyanser, dempet og mer kulør, blåaktig grønt og gulaktig grønt.

Se flere bilder
Skoggrønt interiør

Foto: Borge

FARGESPILL: Tapetet Glasshouse fra Borge byr på fargekombinasjoner vi finner når solen så vidt skimtes i den mørke skogen.

Se flere bilder
Grønt teppe

Foto: Golvabia

SØLVSKIMMER: Naturen er også full av grønntoner med et sølvaktig skimmer. Teppet Avalon i farge Salvia fra Golvabia har både taktiliteten og fargene.

Se flere bilder
Gulaktig grønt tapet

Foto: Fantasi Interiør

GULAKTIG: I tapetkolleksjonen Valentina fra Fantasi Interiør er et tapet som gir assosiasjoner til fjell og mosegrodd stein.

Se flere bilder
Mørk grønn farge på veggen

Foto: Flügger

MYSTISK: Maling kan fås i de fleste farger og nyanser. Fargen Eilersen Nairobi fra Flügger trekker oss både mote det eksotiske og mystiske.

Se flere bilder
Interiør inspirert av sommer

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

SENSOMMER: På soldager byr naturen opp til et variert og livlig spill av farger. Liker du atmosfæren av en solvarm ettermiddag er det mye å hente i det grønne.

Se flere bilder
Grønn maling på vegg

Foto: Pure & Original

SKYGGE: Svale, grønne skyggetoner fra sommernaturen males fram med for eksempel Marrakech Walls Moonstone fra Pure & Original.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.