Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Grønt på grønt er helt naturlig

Vil du satse på en farge som varer, og som passer til alt? Da er grønt et trygt valg.

 • <b>KAMUFLASJE:</b> Et interiør med blanding av flere fargenyanser og materialer skaper liv og variasjon, slik vi liker i naturen. Veggene er malt med fargen Kamuflasje fra Butinox.

  Foto: Butinox

 • <b>FRA SJØEN:</b> Utover sommeren mister løvtrærne friskheten i fargenyansene, og blir dypere og roligere. De mørke fargene dominerer, men noen friskere innslag liver opp helheten.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>HØSTTONER:</b> Fjellet har en annen palett enn løvskogen. Her avtar det grønne mot gulbrunt, og det er et fint spill mellom varme og kalde grønntoner.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>GRESSET:</b> I et nærbilde av gress er det også store variasjoner. Fargene er friske, men helheten får liv gjennom variasjoner av fargene som ligger i lys og skygge, og glatte og ru overflater.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>VÅRYR:</b> Om våren så spretter de friske bladene ut fra tørre kvister og vi fryder oss. Fargespillet er lyst og lett, bladene er blanke og det strutter. Inspirasjon for en leken palett, nok til et helt hus.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>TEKSTILER:</b> Her er det vårstemning hele året med tekstiler fra Sanderson, kolleksjon Port Isak. Føres av Intag.

  Foto: Intag

Annonse
Annonse

Grønt har vært en stor farge på de internasjonale messene i år, og trendbyråene varsler at grønt vil vokse langt fram i tid. Derfor kommer vi garantert til å se masse grønt både i mote og interiør framover. Slik sett er grønt et trygt valg. Det er bare ett forbehold, at du liker grønt!

Naturens farge

Grønn inspirasjon fra naturen

FRA SJØEN: Utover sommeren mister løvtrærne friskheten i fargenyansene, og blir dypere og roligere. De mørke fargene dominerer, men noen friskere innslag liver opp helheten.
(Bjørg Owren/ifi.no)

Men grønt er så mangt. For å finne dine grønne farger anbefaler vi å sjekke med naturen før du tar turen til malebutikken. De fleste av oss trives i naturen, og det mangfoldet av inntrykk og opplevelser den gir. Det kan være det grønne om våren når solen siles gjennom friske grønne blader, eller de dype grønntonene vi finner i gammel skog. Eller grønn mose ned mot siv og gress ved et fjellvann.

LES OGSÅ: Vi vil ha litt Monsen i alle hus

Et spill av nyanser

Gress interiørfarge

GRESSET: I et nærbilde av gress er det også store variasjoner. Fargene er friske, men helheten får liv gjennom variasjoner av fargene som ligger i lys og skygge, og glatte og ru overflater.
(Bjørg Owren/ifi.no)

Naturen ligger der som et stort inspirasjonssenter. Ta fram bilder, eller ta deg en tur ut og gå med oppmerksomhet.Ta inn fargene og materialene rundt deg. Overalt vil du oppdage at et er et spill av nyanser og tekstur. Fargestemningene skifter karakter gjennom døgnet, og de påvirkes av vær og lysforhold.

Sesongens farger

Vårgrønne farger

VÅRYR: Om våren så spretter de friske bladene ut fra tørre kvister og vi fryder oss. Fargespillet er lyst og lett, bladene er blanke og det strutter. Inspirasjon for en leken palett, nok til et helt hus.
(Bjørg Owren/ifi.no)

Noe av det mest spesielle her i Norden er naturen som skifter karakter gjennom året. Fargene og fargespillet om våren er helt annerledes enn om høsten. Våren har det lette og forventningsfulle over seg, mens høsten er mer fyldig, varm og mettet. Vårens grønnfarger er friske og lette. Utover sommeren blir noe av det friske borte, og fargene blir tyngre og mer dempet. Når høstfargene kommer heller det grønne mer og mer over mor brunt. 

Lag på lag med farge

Lag på lag med grønt

REISEMINNE: Fargetips finner du overalt. Dette bildet knipset fra en restaurant i Tirana er som en materialguide med variasjon i grønntoner, blanke og matte, lyse og mørke. Og aktuelle innslag av pels og rustikt tre.
(Bjørg Owren/ifi.no)

Når vi skal finne farger til hjemmet, er det mye å lære av naturen. Ett er sikkert, det blir ikke noe liv og fint spill med bare en farge, og naturen er det beste beviset på at ulike grønntoner kler hverandre. En farge blir finest når den får følge av flere.

Finn din stemning

Fargekombinasjonene naturen byr på er uten ende; Sats på den grønne stemningen du liker best. Hvilken årstid, hvilket sted og i hvilket lys kjenner du godfølelsen når du setter deg ned og tar det inn? Hvilke farger er det som skaper stemningen? Bruk dette som rettesnor og stemningskart når du skal finne tapet, fargeprøver, gulv, tepper og tekstiler. La også naturen inspirere til å gi hvert rom ulik stemning, slik naturen skifter mellom årstider eller gjennom et døgn.

Tapet inspirert av naturen

EARTH: Fargene og motivet på tapetet Earth fra Borge vekker gode minner om turer i fjellet. Her er det mange farger å spille på videre i interiøret.
(Borge)

Oppdatert: 17.12.2019  

Dette ble brukt

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]