Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Nå får gulvet mer farge

Nå er det mørkere gulv som gjelder, og gulv med mønstre som gjelder. Spesielt hos yngre huseiere er eksperimentelle løsninger populære, hevder trendeksperter.

 • <B>LANGT:</b> Gulvbordene skal gjerne ha mønster i overflaten og være både lange og brede.

  Foto: Tarkett

 • <b>INDIVIDIUELL:</b> Vi velger i større grad å utforme rom og interiører etter vår egen individuelle stil.

  Foto: Pergo

 • <b>LAMINAT:</b> Laminatgulv er den gulvtypen flest oppussere velger.

  Foto: Pergo

 • <b>MØNSTERTREND:</b> – Klassiske mønster som hollandsk parkett og fiskeben er populært til tregulvene – gjerne med litt mørkere finish, sier Tale Henningsen, kreativ leder hos Fargerike.

  Foto: Tarkett

Annonse
Annonse
Laminat

LAMINAT: Laminatgulv er den gulvtypen flest oppussere velger.
(Pergo)

De lyse og kjølige overflatenes tid er over. På både gulv og vegger velger vi nå i større grad mørke farger og mønster. Og ifølge interiør- og trendekspert Rikke Skytte fra Pej Gruppen, vil de unge gå foran når det kommer til å velge gulv som passer til designet og stilen i boligen, framfor gulv med en bestemt kvalitet eller funksjon. Det fører til både praktiske og eksperimentelle løsninger.

─ De kommende årene vil gulvet få mer oppmerksomhet i hjemmet. Det betyr ikke at vi skifter gulv oftere, vi vil fremdeles velge langsiktige løsninger. Imidlertid er det en interesse i å forene gulvet utvendig og innvendig, og å få et dramatisk uttrykk med bruk av farge, mønster, tekstur og patina, sier Skytte i en pressemelding.

Mønstertrend

Langt

LANGT: Gulvbordene skal gjerne ha mønster i overflaten og være både lange og brede.
(Tarkett)

Ifølge tall fra Prognosesenteret er laminatgulv det mest valgte materialet ved oppussing. 40 prosent velger laminat, mens 28 prosent velger parkett. Populariteten for steingulv og fliser vokser mest, med en økning på seks prosent fra året før.

Av de mønstrete alternativene er det klassiske gulv som er mest populære. Eksempler er hollandsk flettemønster og fiskeben, og i alle tresorter.

Fremover vil vi se nye kreative flettemønstre med spennende kontraster som farget tre og metaller eller fiskeben i ombre-effekt, sier Tale Henningsen, kreativ leder og fargeekspert hos Fargerike.

 

Personlig preg

Inidviduell

INDIVIDIUELL: Vi velger i større grad å utforme rom og interiører etter vår egen individuelle stil.
(Fargerike)

─ Kundene ønsker å gi hjemmet et personlig preg. Da er unike mønstre, spenstige farger, og ulike teksturer og materialer naturlige valg. Vi ser helt klart at mønster er på vei inn, gulv ligger naturlig noen år etter tekstiler og tapeter. Klassiske mønster som hollandsk parkett og fiskeben er populært til tregulvene – gjerne med litt mørkere finish, sier Henningsen.

 

Mer vågale

Nå som mørke farger for lengst har inntatt veggene, blir også mørkere gulv stadig mer attraktivt. Inspirasjon fra hotellstilens eksklusive uttrykk og loungestilen med lange gardiner og store myke møbler innbyr til ro og hvile. De lyse klassiske gulvene viker for det mer sofistikerte og elegante preget vi ønsker nå. 

─ Generelt er vi mer vågale ved valg av gulv. Bredere planker, med en fornemmelse av det uendelige gjør at rommet virker større. Det vil fortsatt være tradisjonelt, men ønsket om å bruke gulvet som et møbel og blikkfang vinner frem, sier Henningsen.

 

Oppdatert: 17.12.2019  

Topp fem gulvtrender 2018

1. Mønster

2. Mørkere og varmere farger, gjerne i nyanser av grå, rød og brun (f.eks. terracotta)  

3. Steinfliser

4. Organiske og flytende strukturer  

5. Brede gulvplanker

 

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]