Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Dette er de viktigste interiørtrendene fremover

Personlig, hyggelig, lunt og større variasjon i farger, materialer og stil. Norske interiører frem mot 2020 vil bli mer frislippet, og jakten på å finne sin personlige stil og innrede på sin måte fortsetter.

cloud_download
fullscreen
 • <b>HELT 2019:</b> Lunt og hyggelig, mørke farger, myke tekstiler, farget tak, tregulv med varm lød og synlig trestruktur. Her er vi i 2019. Tekstiler fra Borge, kolleksjon Renzo.

  Foto: Borge

 • <b>MATERIALMIKS:</b> Velg det du føler for, og vær tro mot egen magefølelse. Kontraster i farger, kombinasjon av ulike materialer og overflater er et vesentlig trekk i trendbildet. Tapet: Engblad/White&Light føres av Borge.

  Foto: Borge

 • <b>HELHET:</b> Det nye normale er hvert rom sin farge. Nå syns vi samme farge i alle rom blir kjedelig. Veggene er malt med Butinox Stue Sov & Matt. Farger vegg gang 5927 Cortado, kontor 5926 Frappe.

  Foto: Butinox

 • <b>VARIASJON:</b> Palettene blir mer variert og personlige. Vi vil eksperimentere mer med kontraster. Farger fra Nordsjö sin palett

  Foto: Nordsjö

 • <b>KONTRASTER:</b> Vi blir mere dristige i fargebruken og kombinerer flere farger for å får rette atmosfæren og en personlig stil. Farger fra fargekartet Mood fra Beckers.

  Foto: Beckers

 • <b>VARMT:</b> Tendensene er at vi kombinerer flere og varmere farger, og tenker kombinasjoner. Farger fra Nordsjö sin palett fra CF18.

  Foto: Nordsjö

Annonse
Lyst tapet på soverommet

MATERIALMIKS: Velg det du føler for, og vær tro mot egen magefølelse. Kontraster i farger, kombinasjon av ulike materialer og overflater er et vesentlig trekk i trendbildet. Tapet: Engblad/White&Light føres av Borge.
camera_alt (Borge)

IFIs Trendforum har sett på interiørtendensene i Norge fram mot 2020, og tror at vi fremover vil innrede med mer farger, kombinere flere materialer, kvitte oss med den velkjente fondveggen og sette farge på flere flater. Alt i alt er det færre regler, større variasjon, mer personlig og mer behovsstyrt enn tidligere.

– Hjemmet er en base der man skal koble av og være med familie og venner. Interiøret skal føles godt, og vi skal innrede etter eget hode og magefølelse. Hjemmet skal ikke være en utstillingsarena, interiøret skal heller være en god ramme for aktivitetene som skal foregå i rommet. I noen rom skal vi hvile, i andre trenger vi mer energi. Vi er ulike og har ulike behov, og innreder deretter, forklarer Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no og leder for IFIs Trendforum.

Her er de viktigste interiørtendensene fremover ifølge trendforumet:

Vi kombinerer flere farger

Kombinere farger

HELHET: Det nye normale er hvert rom sin farge. Nå syns vi samme farge i alle rom blir kjedelig. Veggene er malt med Butinox Stue Sov & Matt. Farger vegg gang 5927 Cortado, kontor 5926 Frappe.
camera_alt (Butinox)

De siste årene har vi sett en overgang fra hvitt og minimalistisk til at flere tør å bruke farger i interiøret. Men enda har vi holdt igjen en god del, og gjerne satset på én trygg farge. Nå tror trendekspertene at norske hjem vil få flere farger, og kombinasjoner vil bli viktigere.

– Spørsmålet blir ikke lenger hvilken farge som gjelder nå. Vi går fra ensfarget til å kombinere flere farger. Vi blir mer bevisst på betydningen av kontraster, og flere vil bli fortrolige med å bruke komplementærfarger. Palettene blir mer varierte, levende og personlige, tror Owren.

LES OGSÅ: Slik finner du farger som føles bra sammen

I tillegg til at de blir flere, tror trendekspertene også fargene blir varmere.

– De varme fargene passer best for oss her med et kjølig klima. Vi tror også mer på jordfarger. I tillegg vil ton-i-ton fortsatt være et sikkert kort, som brukes for å få gulv, vegger og de store elementene i et rom til å henge sammen, sier hun.

Fargebruken blir mer avansert

Trendfarger 2019

KONTRASTER: Vi blir mere dristige i fargebruken og kombinerer flere farger for å får rette atmosfæren og en personlig stil. Farger fra fargekartet Mood fra Beckers.
camera_alt (Beckers)

Det som har vært en selvfølge før, er det ikke nødvendigvis lenger. For eksempel tror Owren og resten av trendforumet at hvite lister, tak og dører vil avta.

– Flere vil gå for farge i taket, kanskje ikke de sterke kontrastene, men en lys nyanse av veggfargen. Plutselig stiller vi spørsmål ved at taket skal ligge som et «hvitt lokk over rommet», sier hun.

LES OGSÅ: Nå velger vi farge på detaljene

Ut med fondveggen

Mange nordmenn har en god stund lagt sin elsk på fondveggen. Men skal vi tro trendekspertene, er den på vei ut – i hvert fall som kontrastvegg alene.

– Skal vi ha fondvegg nå, så finner vi gjerne gode kombinasjoner som gjør at den henger godt sammen med resten av rommet. Det skal ikke lenger være en vegg som «faller ut», forteller Owren.

Fargekombinasjoner på kjøkken

VARMT: Tendensene er at vi kombinerer flere og varmere farger, og tenker kombinasjoner. Farger fra Nordsjö sin palett fra CF18.
camera_alt (Nordsjö)

Større variasjon i materialer

Furupanel beiset

FURU: Tre og synlig tremønster hører til i 2019-interiør. Furupanel er tilbake, men i nye moderne farger og formater. Furupanelet på bildet er beiset med et fyldig strøk Tyrilin interiørbeis.
camera_alt (Tyrilin)

Det er ikke bare fargene som er viktige i et interiør. Materialene har vel så stor betydning. Og de samme tendensene som sees på fargefronten, ses også på materialtrendene.

– Det blir større mangfold, mer variasjon og flere kombinasjoner. For eksempel er det ikke nødvendig med samme gulv i hele huset eller leiligheten. Konseptet «helhet» får ny mening. Det betyr ikke lenger samme farge og likt gulv i alle rom, forklarer hun.

Natur og tekstur viktig

– Det blir mer synlig trestruktur på vegger og møbler. Mer furu og kryssfiner er også en del av naturtrenden, sier Owren.

I tillegg vil tekstur bli et mer og mer sentralt begrep.

– Det handler om overflaten på materialer, som grovt og fint, og mykt og hardt. Vi blir jevnt over mer bevisst på mulighetene for kontraster i materialenes ulike overflater, sier trendeksperten.

Det blir mykere

Blått teppe og skinnstol

TEPPER: Varme, personlige gulv og tepper vil vi se mer av. Skinnmøbler er også helt i tiden. Teppe fra Tapethuset.
camera_alt (Tapethuset)

Vi har lenge snakket om tekstilenes «comeback» i norske hjem, og Owren og trendforumet tror ikke den trenden er i ferd med å avta med det første.

– Vi kommer nok til å se mer gardiner, ikke bare som dekor og stilelement, men for å dempe akustikk og få lunere atmosfære. De kommer nå inn i alle rom, ikke bare på soverommet. I tillegg er tepper på vei opp, med større og flere salongtepper. De friskeste legger teppe på teppe, sier hun.

Gulvene blir varmere

Gylne gulv

GYLNE GULV: Tregulv eller gulv med trelook er det vi nordmenn liker aller best – også i 2019. Smaken har dreid, og gulv med varmere lød danker ut de kjølige grå- og hvitbeisede. Tarkett Shade Oak Soft Beige Plank.
camera_alt (Tarkett)

På gulvfronten er det fremdeles lyse gulv som regjerer, men med en litt ny vri.

– De fleste av oss vil fortsatt velge lyse gulv, men de er varmere i løden. Det er vekk med det kalde hvite og grå. Varme bruntoner er også på vei inn igjen. Og som tidligere sagt, vi blir friere til å velge gulv som passer rommet, avslutter Owren.

Hygge på badet

Også på badet er det mer fokus på atmosfære og hyggelig stemning. Baderommet fylles av deilige dufter, mulighet for dempet lys og en rolig og harmonisk spaopplevelse.

– Det holder ikke lenger med en kjapp dusj og tannpuss. Badet har like mye blitt et rom for følelser som for praktisk hygiene. Badet er frisone for egentid og egenpleie, sier Owren.

Badet ser mindre klinisk ut enn før, flisene har blitt større og vi kombinerer flere materialer. Fliser og tre, betong og tre, marmor er også populært. De dristigste går for sorte VVS-produkter. Og det er mye velvære i en dobbeldusj og et dusjtoalett. Også på bad er det personlig stil og hygge som gjelder, enten man går for noe minimalistisk eller maksimalistisk.

LES OGSÅ: En oase av velvære på badet

Velvære på badet

VELVÆRE: Badet skal være en oase av velvære. Badekar fra Axor/Rørkjøp.
camera_alt (Axor)

Oppdatert: 17.12.2019  

Dette ble brukt

Hovedbilde/HELT 2019:

Tekstiler: Renzo – BORGE

remove_circle_outline
VARMT:

Farger: hentet fra Nordsjö sin palett fra CF18 – NORDSJÖ

remove_circle_outline
HELHET:

Vegg gang: Butinox Stue Sov & Matt, farge 5927 Cortado – BUTINOX INTERIØR

remove_circle_outline

Vegg kontor: Butinox Stue Sov & Matt, farge 5926 Frappe – BUTINOX INTERIØR

remove_circle_outline
TEPPER:

Teppe: Brink & Campman, Ted Baker, Dipgeo Blue 58408 – TAPETHUSET

remove_circle_outline
VARIASJON:

Farger: palett "A Space to Act", CF19 – NORDSJÖ

remove_circle_outline
FURU:

Beis furupanel: Tyrilin interiørbeis – TYRILIN

remove_circle_outline
TEPPETREND:

Teppe: Van Besouw – INTAG

remove_circle_outline
GYLNE GULV:

Gulv: Shade Oak Soft Beige Plank – TARKETT

remove_circle_outline
KONTRASTER:

Vegg i rom 1: Mood, Impulsiv 864 – BECKERS

remove_circle_outline

Vegg i rom 2: Mood, Frid 863 – BECKERS

remove_circle_outline

Tredetaljer: Mohair 653 – BECKERS

remove_circle_outline
MATERIALMIKS:

Tapet: Engblad, White & Light – BORGE

remove_circle_outline
VELVÆRE:

Badekar: Axor – RØRKJØP

remove_circle_outline
Annonse
Obligatorisk felt
Annonse
Annonse
HappyHomes annons
HappyHomes annons
[Some text some message]