Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Nå velger vi farge på detaljene

Hva vi synes ser bra ut endrer seg. Tak har bestandig vært hvite. Det samme har dører, vinduer og listverk likeså. Nå utfordres denne standarden av nye farger, og andre måter å tenke på.

 • Nå velger vi farge på detaljene

  Foto: Beckers, Borge, Butinox, Flügger, Gerflor, Green Apple, Intag, Margaret de Lange/Pure&Original, Tapethuset, Storeys

 • <b>NY PEIS:</b> En personlig og fargesterk løsning med vegger og peis malt i samme farge. Fargen er fra Beckers og heter Kolibri766.

  Foto: Beckers

 • <b>AVSTEMT:</b> Først ble tapetet valgt, deretter ble det plukket ut en farge til peisen. Fint avstemte farger gir en rolig bakgrunn for de andre detaljene i rommet. Tapet Riviera Maison II 7 fra Borge.

  Foto: Borge

 • <b>GI PLASS:</b> Alle dører i huset må ikke ha samme farge. En flott dør kan bli enda flottere i en dyp gråtone. Tapetet er Graphic World fra Borge.

  Foto: Borge

 • <b>NOSTALGI:</b> Den flislagte peisen gir god støtte til tapetet Heritage fra Flügger, og sammen skaper de en lun atmosfære med masse sjel i veggene.

  Foto: Flügger

 • <b>NISJE:</b> Når vindusnisjen males i samme farge som veggen, blir det en fin helhet og du unngår at vinduet står som et «hull» i veggen. Veggen er malt i fargen Havgud fra Butinox.

  Foto: Butinox

 • <b>DISKRET ELEGANSE:</b> Når den brede listen males i samme farge som veggen, blir det en diskret og elegant overgang mot gulvet. Listene er fra Orac Decor og føres av Green Apple.

  Foto: Green Apple

Annonse
Annonse
Farge på døren

GI PLASS: Alle dører i huset må ikke ha samme farge. En flott dør kan bli enda flottere i en dyp gråtone. Tapetet er Graphic World fra Borge.
(Borge)

Det vi ser mye av og venner oss til er lett å like. Og når mange gjør det samme blir det en slags standard. Slik er det med hvite tak, hvite vinduer og listverk.

Så lenge veggene ble malt hvite, var den største utfordringen å finne riktig hvitfarge. Skulle det være helt hvitt eller varmhvit? Klassisk eller eggehvitt, eller noe annet? Fargene har mange navn, og ser temmelig like ut helt til vi ender opp med feil kombinasjoner. Da kunne små nyanseforskjeller få et helt rom til å se skittent og shabby ut.

Ingen hvit regel

Blå peis

NY PEIS: En personlig og fargesterk løsning med vegger og peis malt i samme farge. Fargen er fra Beckers og heter Kolibri766.
(Beckers)

Nå er det enklere, vi ferdig med den helhvite perioden. Fargene slippes fri, også i taket, på dører, peiser, listverk og vinduer. Det er ingen regel som sier at disse må være hvite. Vi er bare vant til at slik er det. Dette endrer seg, og vi hører stadig oftere folk si: «Så fint det ble med farge i taket», «veldig lekkert med malte peis» og «det er såå riktig med farge på vinduene, hele rommet ble annerledes».

Se med nye øyne

Farge på vinduskarmen

NISJE: Når vindusnisjen males i samme farge som veggen, blir det en fin helhet og du unngår at vinduet står som et «hull» i veggen. Veggen er malt i fargen Havgud fra Butinox.
(Butinox)

Plutselig ser vi på tak og vinduer med nye øyne. De er viktige element i rommet, og hvilken farge de har betyr mye for hvordan vi opplever å være der. Noen ganger er det finest med hvitt, andre ganger er det flott med farge. Hvilken løsning som er best, avhenger av hva du er ute etter, og hva du liker. Produsentene av maling, tapet og tekstiler er tidlig ute og fanger opp de nye trendene. Vi har plukket fram en del bilder til inspirasjon.

Oppdatert: 17.12.2019  

Dette ble brukt

Hovedbilde/IKKE HVITT:

Tapet: Grace – STOREYS

GI PLASS:

Tapet: Graphic World – BORGE

AVSTEMT:

Tapet: Riviera MaisonII 7 – BORGE

NY PEIS:

Peis og vegg: farge Kolibri 766 – BECKERS

NISJE:

Vegg og vindu: farge Havgud – BUTINOX

NOSTALGI:

Tapet: Heritage – FLÜGGER

DEMPET:

Vegg: Classico Oyster Grey – PURE & ORIGINAL

DISKRET ELEGANSE:

Lister: Orac Decor – GREEN APPLE

RAMME:

Tekstiler: Harlequin, Zapara – TAPETHUSET

RUSTIKK:

Gulv: Rigid LVT klikk – GERFLOR

STEMNING:

Tapet og tekstil: Rubelli – INTAG

LUFTIG:

Tekstiler: Sanderson, Embleton Bay – INTAG

NEOMODERNIST:

Blå vegger: Classico "Polar Blue" – PURE & ORIGINAL

Høyre vegg: Classico "Kenyan Copper" – PURE & ORIGINAL

Vegger i gangen: "Skin Powder" – PURE & ORIGINAL

Dør/vinduer: Traditional Paint "Black" – PURE & ORIGINAL

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]