Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Mal døren i samme farge som veggen

Å male døren i samme farge som veggen, kan gi et rolig, harmonisk og helhetlig uttrykk.

cloud_download
fullscreen
 • <b>HARMONI:</b> Å male vegg, lister og dør i samme farge gir en fin harmoni. Her er vegg og dør malt i fargen Polar Blue fra Pure & Original.

  Foto: Iris Floor/Pure & Original

 • <b>MØRKT:</b> Her er vegg og dør malt i fargen Modernisme Grå fra Flügger.

  Foto: Flügger

 • <b>HELHET:</b> Ved å male døren i samme farge som veggen, får du en god helhet i rommet, uten skarpe kontraster. Fargen er er Turkish Blue fra Flügger.

  Foto: Flügger

 • <b>SPENNENDE:</b> Selv om dør, lister og vegg er i samme farge trenger det ikke å bli kjedelig. Litt ekstra liv kan du tilføre ved å male døren blank og la veggen være matt. Her er det brukt farger fra Nordsjö sin COY-palett fra CF18.

  Foto: Nordsjö

 • <b>GLANS:</b> Det kan ha stor effekt å mikse glansgrader. Her er veggen malt i en matt maling og døren i en blank.

  Foto: Frode Larsen/ifi.no

 • <b>SAMME FARGE:</b> Dør, list og vegg malt i samme farge krever ofte ulik maling. Her er vegg og dør malt i Olivenlund fra Butinox.

  Foto: Butinox

Annonse
Mørk grå dør og vegg

MØRKT: Her er vegg og dør malt i fargen Modernisme Grå fra Flügger.
camera_alt (Flügger)

Dører og dørkarmer blir ofte værende hvite, uten at vi tenker noe særlig over det. Vi maler veggene i nye farger, mens dørene forblir de samme hvite. Men det er viktig å ikke glemme dem. For de har faktisk mye å si for helhetsinntrykket. Særlig nå som flere har fått øynene opp for mer farger på veggene, er det viktig å huske på de hvite detaljene som vi før ikke la merke til fordi de blendet inn med alt det andre hvite. Når veggene nå får farge, blir plutselig de hvite dørene, listene og vindusomrammingene veldig synlige. 

Om du ønsker er harmonisk, rolig og ryddig uttrykk, kan du derfor godt male døren i samme farge som veggen. Da fremheves den ikke spesielt, men føyer seg heller stille inn i helheten, og uttrykket blir roligere. Du unngår skarpe kontraster og brudd i interiøret, og møbler og annet du ønsker å fremheve kommer bedre frem.

Her kan du se oppskrift på hvordan du maler døren.

Når du har tapet

Dør malt i tapetets bunnfarge

TAPET: Også med tapet kan du få et roligere uttrykk ved å male døren i tapetets bunnfarge. Kontrasten hadde blitt skarp dersom døren i dette rommet var malt hvit. Tapetet er fra Sanderson sin kolleksjon Art of the Garden, som føres av Intag.
camera_alt (Intag)

Det er ikke bare en malt vegg som kan ha godt av en matchende dør. Også om du har tapet på veggen, vil du oppnå et roligere og mer helhetlig uttrykk dersom døren males i en farge tatt fra tapetet. Det mest nærliggende er å male døren i samme farge som tapetets bunnfarge, men du kan også plukke en av de andre fargene fra tapetet, litt avhengig av hvilket uttrykk du ønsker.

LES OGSÅ: Slik velger du farge på gulvlistene

Skap liv med ulik glans

Ulik glans dør og vegg

SPENNENDE: Selv om dør, lister og vegg er i samme farge trenger det ikke å bli kjedelig. Litt ekstra liv kan du tilføre ved å male døren blank og la veggen være matt. Her er det brukt farger fra Nordsjö sin COY-palett fra CF18.
camera_alt (Nordsjö)

Det er lett å tenke at det fort kan bli kjedelig når dør, lister og vegg er malt i samme farge. Og det krever selvfølgelig kontraster andre steder i interiøret, som på gulv, tekstiler og møbler, for at det ikke skal "gro" sammen.

Men vil du skape litt ekstra liv i overflatene, kan du også skape kontraster ved å male vegg og dør i samme farge men med ulike glansgrader. Mal døren blank og la veggen være matt. Da kan du få en spennende effekt, samtidig som det harmoniske, rolige uttrykket bevares.

Samme farge, ulik maling

Samme farge, ulik maling

SAMME FARGE: Dør, list og vegg malt i samme farge krever ofte ulik maling. Her er vegg og dør malt i Olivenlund fra Butinox.
camera_alt (Butinox)

Selv om døren og dørlistene males i samme farge som vegges, kreves det som oftest ulik maling. Malinger er beregnet for ulike oppgaver og ulike underlag, og den malingen du bruker på veggen, som er komponert spesielt til det bruket, funker kanskje ikke like godt på dør og lister. Her kreves en mer robust maling, da dette er overflater som utsettes for hardere medfart.

Du kan lese mer om hvilke malinger som passer hvor, her: Riktig maling på rett sted

Dette ble brukt

Hovedbilde og HARMONI:

Vegger og dør: Polar Blue fra PURE & ORIGINAL

remove_circle_outline

Gulv: Carazzo White fra PURE & ORIGINAL

remove_circle_outline
MØRKT:

Vegg og dør: Modernisme Grå fra FLÜGGER

remove_circle_outline
HELHET:

Vegg og dør: Turkish Blue fra FLÜGGER

remove_circle_outline
TAPET:

Tapet: kolleksjon Art of the Garden fra Sanderson – INTAG

remove_circle_outline
SPENNENDE:

Farger: fra Nordsjö sin COY-palett fra CF18 – NORDSJÖ

remove_circle_outline
SAMME FARGE:

Vegg og dør: Olivenlund fra BUTINOX

remove_circle_outline
SKILLE:

Vegger og dør: Mood, farge Trofast – BECKERS

remove_circle_outline
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
[Some text some message]