IFI logo
Se flere bilder
Sett farge på taket på soverommet

Foto: HanaStyle, Pure & Original, Borge, Nordsjö, Butinox, Margaret de Lange, Muk van Lil, Yvonne Wilhelmsen og Tapethuset

Sett farge på taket på soverommet

Ved å male taket på soverommet i en annen farge enn hvitt, kan du skape en fin, rolig helhet eller et spennende blikkfang.

Mari Andersen Rosenberg

Mari Andersen Rosenberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke bare veggene du kan sette farge på. I det siste har vi sett mer og mer til fargesetting av andre flater i hjemmet, som listverk, dører, gulv og ikke minst tak. Når veggene får mer farge, og gjerne også mørkere farger, blir plutselig de andre hvite flatene veldig synlige. 

Ved å male taket i en annen farge i hvitt, blir rommet helt annerledes. Bare prøv selv!

Se flere bilder
Male tapet på soverommet

Foto: Muk van Lil

BLÅGRÅTT: Mange sover godt i dempede, blåfarger. Drar du fargen opp i taket også, får du en fin helhet og en fin farge å se på mens du drar deg en søndagsmorgen. Farger fra Pure & Original.

Se flere bilder
Rosa tak

Foto: Pure & Original

DETALJER: Ved å male taket i en farge, kan de arkitektoniske detaljene komme frem på en helt ny måte.

Rolige harmoni

Er du av dem som ønsker rolige, harmoniske omgivelser når du skal sove? Da bør du vurdere å male taket i samme farge som veggen eller en dypere nyanse av veggfargen. Eller, hvis du har tapet, ta opp en farge fra tapetet og male taket i den. Dette skaper en fin helhet i rommet, uten de store, skarpe kontrastene. 

Se flere bilder
Mal tak i samme farge som dør

Foto: Borge

HARMONI: Tak og lister malt i tilnærmet samme farge som dør og vegg, og matchende med tapetet, gir en fin, rolig harmoni. Tapet fra Cole & Son sin kolleksjon Icons.

Se flere bilder
Male taket på soverommet

Foto: Butinox

GRØNT: Når taket følger veggfargen, blir helheten roligere, og du slipper de skarpe kontrastene. Farger brukt her er Balsam og Olivenlund fra Butinox.

Blikkfang

Det er nok ikke noe tak i boligen du ser mer av enn taket på soverommet. Det er få tak som blir beglodd like mye som soveromstaket. Vi ligger i sengen og ser opp. Vi bruker soverommet mer som et oppholdsrom i dag, så vi ser det ikke kun i mørket. Her ligger vi og dagdrømmer – og når morgenen kommer, åpner vi øynene og ser rett inn i nettopp taket. Så hvorfor ikke gi deg selv noe annet å glo inn i enn en hvit, kjedelig flate? Gi taket en skikkelig farge! Er du av typen som trenger litt energi om morgenen, kan et blikkfang i taket også bidra til å gi deg litt energiboost. Hvis du vil prøve noe nytt, kan du også tapetsere taket – det kan gi en kul, personlig effekt på soverommet.

LES OGSÅ: Med taket som blikkfang

Se flere bilder
Blikkfang på soverommet

Foto: Margaret de Lange

ENERGI: La taket være et skikkelig blikkfang og en energiboost på soverommet! Farger fra Pure & Original.

Se flere bilder
Farge i taket

Foto: Yvonne Wilhelmsen | Styling: Tone Kroken

DRØM SØTT: Med denne herlige fargen i taket, kan du drømme søtt. Farger fra Pure & Original.

Se flere bilder
Sort tak mot tapet

Foto: Tapethuset

SORT: Stilig med sort tak mot lyst tapet. Tapetet er fra Tapethuset.

Se flere bilder
Harmonisk tak

Foto: Nordsjö

ROLIG: Det er ikke mye som skal til. Med en gang taket får litt farge, selv om lys, dempet farge, blir det et roligere uttrykk enn om det hadde vært helt hvitt. Her er det brukt farger fra CF18-paletten til Nordsjö, kombinert med årets farge 2018,

Se flere bilder
Tapet og malt tak

Foto: Borge

HELHET: Ved å la tak og lister være i en farge som passer med tapetet på veggen, skapes en fin helhet. Her er tapetet Bluebell fra Cole & Son sin kolleksjon Botanical Botanica, som føres av Borge.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.