Kategorier

Meny

Konto

Mal deg et trendy soverom

En liten boks maling rommer et hav av kreativitet. Med litt farge kan du enkelt forandre et rom. Begynn på soverommet, og mal deg et tidsriktig hodegjerde, en grafisk fondvegg eller en gradert, halvmalt vegg.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Mal deg et trendy soverom

Foto: Beckers, Butinox Interiør, Nordsjö

Du trenger ikke å male hele rommet for å forandre det. På soverommet gir det stor effekt å male selv begrensede områder. Som et trendy hodegjerde eller en halvmalt vegg.

Må ha det, bare må ha det

Sengegavl er blitt en må-ha-ting i et lunt og hyggelig soverom. Den aller enkleste måten å få en fin hodegavl til sengen, er å male den – enten direkte på veggen eller på en plate eller en dør som monteres horisontalt på veggen ved sengen. På den malte gavlen kan du også henge opp puter til dekor eller som ryggstøtte når du sitter i sengen og leser eller drikker morgenens første tekopp. 

Dele på Pinterest SENGEGAVL: Enhver seng fortjener en sengegavl. En rask og enkel løsning er å male rett på veggen. Heng gjerne opp puter for ekstra komfort! (Foto: Butinox Interiør)

SENGEGAVL: Enhver seng fortjener en sengegavl. En rask og enkel løsning er å male rett på veggen. Heng gjerne opp puter for ekstra komfort! (Foto: Butinox Interiør)

Tidsriktig med halvmalt

Ved å trekke hodegavlen ut langs hele veggen, får du en annen tidsriktig effekt: En halvmalt vegg! Her kan du bruke én eller flere farger og ulike dekorative maleteknikker. Velg mellom skarpe kanter mellom fargene eller flytende overganger – gjerne med graderte farger.

Teknikken med graderte farger, eller ombre-teknikk som det også blir kalt, kan også utføres vertikalt over veggen. Velg to eller flere farger som enten går ton-i-ton, eller har lignende kulørthet og som harmonerer i sorthet og lyshet. 

Dele på Pinterest HALVMALT: Velg mellom skarpe eller ujevne kanter når du skal male en halvmalt vegg. (Foto: Nordsjö)

HALVMALT: Velg mellom skarpe eller ujevne kanter når du skal male en halvmalt vegg. (Foto: Nordsjö)

Dele på Pinterest KRYDDER: Vi trenger alle litt krydder på soverommet – og du kan gjøre mye gøy med maling! (Foto: Nordsjö)

KRYDDER: Vi trenger alle litt krydder på soverommet – og du kan gjøre mye gøy med maling! (Foto: Nordsjö)

Leken vegg

Geometriske mønstre og grafisk interiørstil er blitt stadig mer populært. Mal et rutemønster med sorte streker på en hvit vegg, og krydre med noen sterke aksentfarger, eller bryt av med runde former. 

Runde former og andre figurer kan males på veggen på frihånd eller ved bruk av sjablonger. Lekne striper får du til ved å klippe vekk deler av busten i penselen, slik at den blir taggete. Dypp så penselen i maling i ulike farger og mal striper over veggen. La malingen tørke litt mellom hver farge, så smitter ikke malingen og du får fine avgrensede striper.

Dele på Pinterest UNIKT: Få et unikt soverom ved å male ruter på veggen! Bryt gjerne opp med runde former. (Foto: Nordsjö)

UNIKT: Få et unikt soverom ved å male ruter på veggen! Bryt gjerne opp med runde former. (Foto: Nordsjö)

Dele på Pinterest TIDSRIKTIG: Noen ganger er det imperfekte perfekt! Mal striper i ulike farger, og la strøkene være ujevne og gå inn i hverandre for en kul effekt. Halvmalte vegger er også i tiden. (Foto: Nordsjö)

TIDSRIKTIG: Noen ganger er det imperfekte perfekt! Mal striper i ulike farger, og la strøkene være ujevne og gå inn i hverandre for en kul effekt. Halvmalte vegger er også i tiden. (Foto: Nordsjö)

Mer informasjon:

Beckers

Butinox Interiør

Flügger

Miljømal

Nordsjö

Pure & Original

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]