Kategorier

Meny

Konto

Prikken over i-en på soverommet

Hodegjerde, sengegavl, headboard – kjært barn har mange navn. Uansett hva du velger å kalle det, kan det gjøre mye for stemningen på soverommet og være prikken over i-en du leter etter.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Prikken over i-en på soverommet

Foto: Beckers, Borge, Butinox Interiør, Green Apple, INTAG, Tapethuset, Ramsøskar, Chera Westman/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da «hotellstilen» ble et kjent begrep for et par år siden, var det som regel etterfulgt av «sengegavl». Mange ønsket å få den samme følelsen når de gikk inn på soverommet, som når de går inn på et hotellrom. En luksusfølelse i hverdagen. Sengegavlen er en enkel måte å skape en elegant look og en helhet på soverommet.

Dele på Pinterest HOTELL: Sengegavl er et viktig element i det vi nå kjenner som

HOTELL: Sengegavl er et viktig element i det vi nå kjenner som "hotellstilen". (Foto: Ramsøskar)

Mange muligheter

Det er mange muligheter når det kommer til å lage en sengegavl på soverommet. Ved å trekke en plate med et pent tekstil, eller tapetsere eller male rett på veggen bak sengen, kan du få akkurat den looken du leter etter. Hva du velger å gå for avhenger av hvilket uttrykk du ønsker og hva du ønsker at sengegavlen skal fungere som. 

En myk sengegavl trukket i tekstil gjør det mer behagelig å sitte i sengen og lese en bok eller se på tv. Det kan være godt i dag, siden soverommet de siste årene har fått et utvidet bruksområde. Vi skal ikke lenger bare sove der. Ofte jobber, leser og ser vi på tv der også. Rommet skal ha flere funksjoner – akkurat som et hotellrom. 

Dele på Pinterest LUNT: Sammen med myke tekstiler og en lys, dus mønstrete tapet gir sengegavlen den lunheten som trengs på soverommet. (Foto: Borge)

LUNT: Sammen med myke tekstiler og en lys, dus mønstrete tapet gir sengegavlen den lunheten som trengs på soverommet. (Foto: Borge)

Dele på Pinterest ENKELT: Det er enkelt å lage sin egen sengegavl også, ved å for eksempel trekke en plate i et flott tekstil. (Foto: Chera Westman/ifi.no, av Green Apple-tekstiler og -tapeter)

ENKELT: Det er enkelt å lage sin egen sengegavl også, ved å for eksempel trekke en plate i et flott tekstil. (Foto: Chera Westman/ifi.no, av Green Apple-tekstiler og -tapeter)

Et blikkfang

La sengegavlen gjør sengen til rommets midtpunkt. Den kan fungere som en spennende kontrast, som bryter med resten av interiøret, eller gå ton-i-ton med vegg og andre tekstiler for å skape et rolig inntrykk. Eller du kan la den binde rommet sammen ved å dra inn farger fra resten av interiøret og skape en helhet.

– En sengegavl løfter rommet. Mange ønsker seg det, gjerne trukket i et litt lekkert tekstil, sier Jannicke Sveen hos INTAG.

Dele på Pinterest SPENNENDE: En blågrønn sengegavl mot et flott tapet er et spennende pust på soverommet. (Foto: Borge)

SPENNENDE: En blågrønn sengegavl mot et flott tapet er et spennende pust på soverommet. (Foto: Borge)

Dele på Pinterest ROLIG: Kombiner tapet, tekstiler og sengegavl i duse naturfarger for å skape et rolig og avslappet uttrykk på soverommet. (Foto: INTAG)

ROLIG: Kombiner tapet, tekstiler og sengegavl i duse naturfarger for å skape et rolig og avslappet uttrykk på soverommet. (Foto: INTAG)

Rolig

– Sengegavlen er veldig viktig, slår Ellen Lind fra Green Apple fast.

Hun mener at du gjerne kan holde sengegavlen i litt rolige farger og mønstre.

– Ja, hvis du holder sengegavlen, sengeskjørtet og sengeteppet i litt roligere farger, kan du gå på veggene og skeie ut med et mønstrete tapet her. Da kan du også skifte ut tapetet bak når du ønsker. Nesten alle tapeter som selges i dag er superenkle å ta ned, så det er enkelt å forandre. Det er gøy å ha noen rom som kan forandres raskt, og ikke bare ved å bytte ut tekstiler. Finn heller tekstiler på sengegavl og sengeteppe som du liker godt, så kan du leke deg med ulike tapeter på veggen, tipser Lind.

Dele på Pinterest SKEI UT: Bestemmer du sengegavlen og sengeteppe først, kan du skeie ut på veggene, foreslår Ellen Lind hos Green Apple. (Foto: Green Apple)

SKEI UT: Bestemmer du sengegavlen og sengeteppe først, kan du skeie ut på veggene, foreslår Ellen Lind hos Green Apple. (Foto: Green Apple)

Dele på Pinterest MALING: Å markere veggen bak sengen kan gjøres på mange måter. Du kan for eksempel male i en annen farge enn resten av veggen rett over sengen, så du skaper en illusjon av en sengegavl. (Foto: Beckers)

MALING: Å markere veggen bak sengen kan gjøres på mange måter. Du kan for eksempel male i en annen farge enn resten av veggen rett over sengen, så du skaper en illusjon av en sengegavl. (Foto: Beckers)

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]