IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Rask vei til slette vegger på soverommet

Foto: Forestia

Rask vei til slette vegger på soverommet

Med veggplater kan du spare deg selv mye tid og arbeid, og få slette vegger på soverommet på én dag.

Mari Andersen Rosenberg

Mari Andersen Rosenberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når soverommet skriker etter en liten oppfriskning, bør du ikke bare la det bli med tanken. For drømmerommet er ikke nødvendigvis så langt unna. Og om tanken på sparkling, grunning og sliping skremmer deg, kan du ta det helt med ro. Det finnes nemlig måter å slippe unna.

– Med monteringsklare veggplater kan du sette opp en ny, slett vegg på egenhånd – og være ferdig i løpet av én dag, sier Torunn Mangseth hos Forestia.

De leverer veggplater under navnene Walls4You og Walls2Paint, der førstnevnte er ferdigtapetserte plater og sistnevnte er slette plater klare for maling eller tapetsering.  

Se flere bilder
Veggplater på soverommet

Foto: Forestia

HULE: Skap din egen hule på soverommet med veggplater malt i en dyp farge.

Se flere bilder
Slett vegg med veggplater

Foto: Forestia

SLETT: Veggplater er en rask vei til slett vegg.

Slett vegg

Før var det fiskebeinsmønstret glassfiberstrie som gjaldt. Nå vil de aller fleste ha slette vegger. Og det finnes flere veier dit, blant annet med veggplater.

LES OGSÅ: Fire veier til slett vegg

Enten du har glassfiberstrie du gjerne vil bli kvitt, eller på andre måter vegg med struktur som du ønsker å slette ut, kan veggplater være løsningen.

– Du er ikke nødt til å slipe, pusse, sparkle eller grunne for å få drømmen om en slett vegg oppfylt. Ved å sette opp slette, forbehandlede veggplater, enten ferdigtapetserte eller klare for tapet eller maling, sparer du mye tid, forklarer Mangseth.

Se flere bilder
Klassiske striper på soverommet

Foto: Forestia

KLASSISK: Tapet med klassiske striper gir et elegant, tidløs uttrykk til soverommet. Walls4You Narrow Stripe Offwhite Beige.

Raskt

Platene kan fint monteres selv utenpå eksisterende vegg eller direkte på stenderverk. De er enkle å montere. Skjøtene limes og klikkes rett i hverandre.

– Du får slette vegger med tette skjøter på kort tid. Det går raskt og enkelt, og det er en god løsning for deg som vil ha slett vegg uten mye styr, avslutter hun.

LES OGSÅ: Veggen det er verdt å møte

Se flere bilder
Kreativ maling på soverommet

Foto: Forestia

KREATIVT: Med de forbehandlede veggplatene Walls2Paint kan du bruke tid på å få akkurat det sluttresultatet du ønsker heller enn å bruke tid på forarbeid.

To muligheter

Med dagens tapeter er det enkelt å tapetsere selv, og det er noe de aller fleste kan klare. Men vil du hoppe over arbeidet og ha en ferdigtapetsert vegg raskest mulig, kan du gå for veggplater der tapetet allerede er montert på.

– Når platene da er oppe, er veggen ferdig. Du trenger verken tenke på forarbeid eller tapetseringsjobben, forklarer Mangseth.

Hvis du heller ønsker å velge farge eller tapet selv, bør du velge platene som er ferdigbehandlet og klare for siste finish. Da monterer du platene, og rett etter at siste plate er satt opp, er det bare å gå rett på med tapetet eller toppstrøk maling. Ikke noe forarbeid i form av sliping, grunning eller sparkling trengs.

Se flere bilder
Ferdigbehandlede veggplater på soverommet

Foto: Forestia

VELG SELV: Med Walls2Paint kan du velge maling eller tapet selv.

Se flere bilder
Walls4You ferdigtapetserte veggplater

Foto: Forestia

TRENDY: Mange ønsker seg trelook hjemme. De ferdigtapetserte veggplatene Walls4You Wooden Stripe er en enkel måte å få looken.

Dette ble brukt

Hovedbilde/TID::

  • Walls4You Golden Square – FORESTIA

HULE::

  • Walls2Paint – FORESTIA

SLETT::

  • Walls2Paint – FORESTIA

KLASSISK::

  • Walls4You Narrow Stripe Offwhite Beige – FORESTIA

KREATIVT::

  • Walls2Paint – FORESTIA

VELG SELV::

  • Walls2Paint – FORESTIA

TRENDY::

  • Walls4You Wooden Stripe – FORESTIA
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.