Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Slik setter du opp veggplater

  •  
  •   Publisert:
  Kristian Owren/ifi.no, Forestia
Veggplater er en rask vei til ny, slett vegg. Her viser vi hvordan de settes opp.
Walls4You Ferdigtapetsert veggplate
TAPET: Med Walls4You får du ferdigtapetserte plater, slik at du slipper å gjøre noe som helst etter at siste plate er montert. Forestia

Ferdigtapetserte veggplater eller plater som er klare for maling eller tapet gir raskt et nytt rom, og du får slett vegg på 1-2-3. 

Veggplater kan fint monteres selv utenpå eksisterende vegg eller direkte på godt avrettet stenderverk. Her viser vi hvordan Walls2Paint fra Forestia kan monteres. Husk at det er viktig å lese anvisningen som følger med nøye, og følge den – dette under er en grov beskrivelse.

Walls4You veggplate
MULIGHETER: Med de ferdigbehandlede platene Walls2Paint, som er klare for maling eller tapet, står du fritt til å gjøre som du selv vil med toppstrøket. Forestia

Slik gjøres det:

Montere veggplater
RASKT: Det er raskt og enkelt å montere platene, de skal limes og klikkes i hverandre. Kristian Owren/ifi.no

1. Forarbeid

Platene må akklimatiseres – det vil si at de må ligge i romtemperatur i minst tre døgn før de monteres opp. For et godt resultat er det viktig med et plant underlag og at stenderverket er riktig montert. Sjekk underlaget med en rettholt, enten det er en ny eller gammel vegg. Sjekk også at stenderne står i lodd før du starter.

2. Start montering

Start i et hjørne når du skal montere platene. I hjørnene kan det benyttes list eller fugemasse. Det er viktig at første plate monteres i vater. Husk å montere platene med minimum fem millimeter klaring mot tak og gulv. Platene festes med skruer i låseprofilen.

3. Lim og klikk

Etter første plate er montert, jobber du deg bortover. Platene er enkle å montere. Skjøtene limes og klikkes rett i hverandre. Sjekk at skjøtene er helt glatte før du går videre.

4. Mal eller tapetser

Umiddelbart etter at siste plate er montert, er veggene klare til å males eller tapetseres. Ikke noe forarbeid kreves, så du kan gå rett på toppstrøket.

Montere veggplater
1, 2, 3: 1. Sjekk underlaget med en rettholt, 2. Start monteringen i hjørnet, og 3. Lim og klikk. Kristian Owren/ifi.no
Les også Flere veier til slett vegg

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: