Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Maritim stil med enkle grep

  TV3/Eventyrlig Oppussing
Med blått og hvitt som basisfarger, kombinert med blå striper, blir det sommerstemning med maritim touch.

Mer informasjon

Og sommerlig og maritimt ble det på hytta utenfor Kristiansand, da Halvor Bakke og resten av gjengen Eventyrlig Oppussing/TV3 skulle pusse opp. Stilen og fargene var der fra før, men den eventyrlige gjengen satte i gang i kjent stil og med relativt enkle grep ble helheten oppgradert og modernisert.

Ut med gammelt kjøkken

Kjøkkenet var det rommet som ba høyest om en «makeover». Det hadde det meste; både kokeplass, arbeidsbenk og kjøleskap, men virket trangt og lite. Var det mulig å få til en bedre bruk av plassen? Jo visst, men ikke noe mer flikking på gammelt. Det ble gjort kort prosess; ut med gammel innredning og vegger.

Sommerlig hyttekjøkken
KJØKKEN FØR: Sommerlig hyttekjøkken klar for en oppgradering. TV3/Eventyrlig Oppussing

Oppgradert kjøkken

Benkeplate på hyttekjøkken
HEL BENKEPLATE: Ved å flytte benken til vindusveggen ble det mer arbeidsplass. Gulv og tak er malt i ny farge. TV3/Eventyrlig Oppussing

Løsningen ble både moderne og praktisk. Inn kom ny innredning med færre skap, men flere skuffer. I stedet for benk på hver side, ble det en L-løsning med benk under vinduet som fortsatte langs den ene langveggen. Stekeovn og kjøleskap ble bedre integrert, og med hel benkeplate gir større arbeidsflate. Rommet virker også større.

Nye vegger på 1-2-3

Ferdig tapetserte plater på hytta
NY START: Da den gamle innredningen var fjernet ble det montert ferdig tapetserte plater utenpå de gamle veggene. TV3/Eventyrlig Oppussing

For å få den riktige sommerlige og maritime stilen var det ønskelig med tapet på veggene. Men de gamle veggene var langt fra egnet som underlag for tapet. Løsningen ble å montere ferdigtapetserte plater utenpå de gamle veggene. En praktisk og alt-i-ett løsning.

– Dette er den ekleste vei på jord til ferdigtapetserte vegger, sier Torunn Mangseth fra Forestia.

Hun forteller at platene er enkle å bearbeide og å montere. De leveres i 2-pakk og her slipper du bekymre deg for om tapetet blir pent satt opp.

– Dette er høykvalitets sponplater pålimt spesialtapet, og de leveres med den etter hvert berømte klikkprofilen fra walls2paint som gir en svært lite synlig skjøt, sier hun.

Platene finnes med mange ulike farger og tapetmønster, og fås i alle ledende byggevarehus over hele landet. Og har de ikke ønsket design på lager, kan dette skaffes i løpet av en ukes tid ifølge Mangseth.

LES OGSÅ: Slik setter du opp veggplater

Tapetserte veggplater Walls4You
UTEN SKJØTER: Platene har et spesielt klikksystem som gir svært lite synlige skjøter. Platene Walls4You 14217 Narrow stripes offwhite/blue, er levert av Forestia. TV3/Eventyrlig Oppussing

Frisket opp med maling

Male og pusse opp gang
GANGEN: Gangen fikk også en omgang med maling og nye farger, slik at det ble fin flyt og de tre rommene utgjør en fin helhet. TV3/Eventyrlig Oppussing

Med nye kjøkkenvegger på plass, måtte også de øvrige flatene oppgraderes. Fargene ble justert litt; gulvene ble malt i en lys blåtone, og veggene fikk et par strøk matt maling i en lys gul farge i matt maling. Gangen utenfor ble malt i de samme fargene slik at det ble en harmonisk helhet. Taket i stuen ble malt hvitt, mens i gangen og på kjøkkenet ble det blå tak.

Lunt med tapet og tekstiler

Tapetet er matt med et tekstilaktig utseende, det skaper en «myk» og hyggelig atmosfære i rommet. Enda mer kos og hygge blir det når gardiner og puter i ulike mønster kommer på plass. Halvor kan kunsten å mikse mønster. En kombinasjon av blomster, ruter og striper blir som prikken over i-en, når man holder seg til de samme fargene.

Tekstiler og gardiner på hytte
TEKSTILER: Med store puter og lange gardiner kommer lunheten på plass. Stoffene Sackville, Sissinghurst, Austin, Check og Keaton Spice er alle fra Borge. Sofaen er fra Bohus. TV3/Eventyrlig Oppussing
Male spisestuebord
MALT BORD: Spisestuebordet ble malt hvitt, det blir en fin kontrasten til stolene og skaper en friskt og mer sommerlig atmosfære. TV3/Eventyrlig Oppussing

Dette ble brukt:

  • Veggplater på kjøkken: Walls4You 14217 Narrow stripes offwhite/blue – FORESTIA
  • Veggmaling i stue: Ambiance xtramatt, Nøytral Lysgul – NORDSJÖ
  • Gulvmaling i stue: Perform+ Diamond Floor, Klassisk Mørkblå – NORDSJÖ
  • Tekstiler i stue: Sackville, Sissinghurst, Austin, Check, Keaton Spice – BORGE
  • Sofa i stue: BOHUS
Les også Lyst og maritimt på hytta

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: