Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Maritim stil med enkle grep

Med blått og hvitt som basisfarger, kombinert med blå striper, blir det sommerstemning med maritim touch.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Maritim stil med enkle grep

Foto: TV3/Eventyrlig Oppussing

Og sommerlig og maritimt ble det på hytta utenfor Kristiansand, da Halvor Bakke og resten av gjengen Eventyrlig Oppussing/TV3 skulle pusse opp. Stilen og fargene var der fra før, men den eventyrlige gjengen satte i gang i kjent stil og med relativt enkle grep ble helheten oppgradert og modernisert.

Ut med gammelt kjøkken

Kjøkkenet var det rommet som ba høyest om en «makeover». Det hadde det meste; både kokeplass, arbeidsbenk og kjøleskap, men virket trangt og lite. Var det mulig å få til en bedre bruk av plassen? Jo visst, men ikke noe mer flikking på gammelt. Det ble gjort kort prosess; ut med gammel innredning og vegger.

Dele på Pinterest Sommerlig hyttekjøkken

Foto: TV3/Eventyrlig Oppussing

KJØKKEN FØR: Sommerlig hyttekjøkken klar for en oppgradering.

Annonse

Oppgradert kjøkken

Løsningen ble både moderne og praktisk. Inn kom ny innredning med færre skap, men flere skuffer. I stedet for benk på hver side, ble det en L-løsning med benk under vinduet som fortsatte langs den ene langveggen. Stekeovn og kjøleskap ble bedre integrert, og med hel benkeplate gir større arbeidsflate. Rommet virker også større.

Dele på Pinterest Benkeplate på hyttekjøkken

Foto: TV3/Eventyrlig Oppussing

HEL BENKEPLATE: Ved å flytte benken til vindusveggen ble det mer arbeidsplass. Gulv og tak er malt i ny farge.

Nye vegger på 1-2-3

For å få den riktige sommerlige og maritime stilen var det ønskelig med tapet på veggene. Men de gamle veggene var langt fra egnet som underlag for tapet. Løsningen ble å montere ferdigtapetserte plater utenpå de gamle veggene. En praktisk og alt-i-ett løsning.

– Dette er den ekleste vei på jord til ferdigtapetserte vegger, sier Torunn Mangseth fra Forestia.

Hun forteller at platene er enkle å bearbeide og å montere. De leveres i 2-pakk og her slipper du bekymre deg for om tapetet blir pent satt opp.

– Dette er høykvalitets sponplater pålimt spesialtapet, og de leveres med den etter hvert berømte klikkprofilen fra walls2paint som gir en svært lite synlig skjøt, sier hun.

Platene finnes med mange ulike farger og tapetmønster, og fås i alle ledende byggevarehus over hele landet. Og har de ikke ønsket design på lager, kan dette skaffes i løpet av en ukes tid ifølge Mangseth.

LES OGSÅ: Slik setter du opp veggplater

Dele på Pinterest Ferdig tapetserte plater på hytta

Foto: TV3/Eventyrlig Oppussing

NY START: Da den gamle innredningen var fjernet ble det montert ferdig tapetserte plater utenpå de gamle veggene.

Annonse
Dele på Pinterest Tapetserte veggplater Walls4You

Foto: TV3/Eventyrlig Oppussing

UTEN SKJØTER: Platene har et spesielt klikksystem som gir svært lite synlige skjøter. Platene Walls4You 14217 Narrow stripes offwhite/blue, er levert av Forestia.

Frisket opp med maling

Med nye kjøkkenvegger på plass, måtte også de øvrige flatene oppgraderes. Fargene ble justert litt; gulvene ble malt i en lys blåtone, og veggene fikk et par strøk matt maling i en lys gul farge i matt maling. Gangen utenfor ble malt i de samme fargene slik at det ble en harmonisk helhet. Taket i stuen ble malt hvitt, mens i gangen og på kjøkkenet ble det blå tak.

Dele på Pinterest Male og pusse opp gang

Foto: TV3/Eventyrlig Oppussing

GANGEN: Gangen fikk også en omgang med maling og nye farger, slik at det ble fin flyt og de tre rommene utgjør en fin helhet.

Dele på Pinterest Blå malt gulv

Foto: TV3/Eventyrlig Oppussing

FARGENE: Veggene er malt med Ambiance xtramatt i farge Nøytral Lysgul, og gulvet med Perform+ Diamond Floor i farge Klassisk Mørkblå fra Nordsjö/NID.

Lunt med tapet og tekstiler

Tapetet er matt med et tekstilaktig utseende, det skaper en «myk» og hyggelig atmosfære i rommet. Enda mer kos og hygge blir det når gardiner og puter i ulike mønster kommer på plass. Halvor kan kunsten å mikse mønster. En kombinasjon av blomster, ruter og striper blir som prikken over i-en, når man holder seg til de samme fargene.

Dele på Pinterest Tekstiler og gardiner på hytte

Foto: TV3/Eventyrlig Oppussing

TEKSTILER: Med store puter og lange gardiner kommer lunheten på plass. Stoffene Sackville, Sissinghurst, Austin, Check og Keaton Spice er alle fra Borge. Sofaen er fra Bohus.

Dele på Pinterest Male spisestuebord

Foto: TV3/Eventyrlig Oppussing

MALT BORD: Spisestuebordet ble malt hvitt, det blir en fin kontrasten til stolene og skaper en friskt og mer sommerlig atmosfære.

Dette ble brukt

Veggplater på kjøkken: Walls4You 14217 Narrow stripes offwhite/blue – FORESTIA

Veggmaling i stue: Ambiance xtramatt, Nøytral Lysgul – NORDSJÖ

Gulvmaling i stue: Perform+ Diamond Floor, Klassisk Mørkblå – NORDSJÖ

Tekstiler i stue: Sackville, Sissinghurst, Austin, Check, Keaton Spice – BORGE

Sofa i stue: BOHUS

LES OGSÅ
Annonse
Mer informasjon

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]